Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tropicka makrela

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 817 kJ /
1 868 kcal
Bílkoviny153,04 g
Tuky122,46 g
Vláknina16,26 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 930 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy31,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky. Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky troska soli korenie olivovy olej, a rychlo ugriloval z obidvoch stran na grille. Krok 2: Omacka vyzera super prekomplikovana ale take su omacky juznej azie kde sa rozlicne chute pekne spoja a doplnaju. Da sa robit v mixery ale my mame radsej tradicne robenu v maziary je menej cistenia. Zacal som s najtvrdsimi surovinami ako burske oriesky a postupne pridal citronovu travu (da sa nahradit struhanou supou z limetky), galangal ovocne chutiaci zazvor (nemusi byt). Tumeric cerstvy (nahradit susenym) chilli papricky potom salotku a cesnak. Ked treba pridajte olej ako pri vyrobe talianskeho pesta aby to islo lahsie. Krok 3: Do woku som pridal trosku oleja a roztlacenu zmes som pri stalom miesani oprazil pokial nezacala vonat cca 2 minuty. Pridal nakrajane cherry paradajky trocha podlial pridal thajsku sladku chilli omacku a dusil cca 5 minut. Pridal cerstve bylinky ( cast nechal na ozdobu ) a prilial maly hrncek kokosoveho mlieka a nechal prevarit. Krok 4: Ked uz exotika tak poriadna, servirovali sme s cierno ryzou, ale pozor na tu potvoru treba ju nechat napucat cez noc alebo robit v tlakovom hrnci. Cast cerstvych byliniek a burskych orieskov sa pouzilo na dekoraciu

Zveřejněno 25. 1. 2011

Poznámka autora Nonya

Aj ked daktore suroviny su tazsie k zohnaniu , vacsina je v azijskych obchodoch a co kreativne gazdninky nevymyslia a prisposobia co je v spajzi.Toto je skor inspiracia na inac spravenu rybku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tropicka makrela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz04

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tropicka makrela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz04

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Nonya,děkuji za doplňující informace.:-K Jo,s tou kurkumou,to mi povídej.Kdysi jsem dělala dánské pikles a dala jsem směs do bílé umělohmotné misky.No, co mám povídat,miska navždy žlutá.Jak se to smíchalo s tukem a octem,síla.Použila jsem i šťavelovou na odstranění a nic.Barví teda pekelně.Plast prostě už ne.Ta černá rýže- jsem nejdříve myslela ,že je to divoká rýže (indiánská,vlastně ani není to rýže,jsou to semena nějaké rostliny co roste kolem Kanady).Tuto neznám a ještě jsem o tom ani neslyšela:-O a jak je zdravá,koukám, vážně.To jsou mezery ve vzdělání tedy.:-8 A dalandan jsem taky vedle, jak ta jedle.Viděla jsem limetu.Moje sebevědomí je v háji.:-D:-))Jdu si usmažit řízek.:-))Ne,vážně,děkuji za info,moc ráda o tom čtu.:-K

Este jedna poznamka k tej ryzi, mozno je to skor na diskusiu. Je to najzdravsia ryza aka moze byt, same antioxidanty.:-))
To male rozkrojene co je v strede je dalandan , tzv. kysly pomaranc nahrada za limetku alebo citron.

http://www.velkaepocha.sk/2010091314526/Cerna-ryze...

Pajaska, ja som naschval dal skoro tak ako to ma byt nerobil som kompromis,ale to ma tu vyhodu ze sa da z toho odoberat.Z tou kurkumou si ale treba rozumiet ze v thajsku pouzivaju cerstvy koren alebo pastu ( da sa kupit v azijskych obchodoch)http://www.kurma.net/glossary/g7.html.Ma taku kyslastu prijemnu chut plus je to silne farbivo co da krasnu farbu, ale ma liecebne ucinky hlavne proti zapalove a riedenie krvi.( je nie je nahradit susenou ).
Galanga to je taky ruzovy zazvor so zvlastnou ovocnou sviezou chutou a nie je taky ostry.Tak isto ma aj lekarske uplatnenie.
Thajska bazalka ma jednu vyhodu voci europskej moze sa varit drzi chut a ma viac chut po licorici ale nahradit europskou a dat az na koniec.
Na tu omacku sa da pozriet aj z hladiska ako chutna zmes liecebnych byliniek a korenin.:yes:

Rebi,moc ti děkuji.:-):-K Takže,šupajdy do Tesca,třeba budu mít kliku a teď budou mít znovu..:-))Jinak zaslat lze i odtud:-O
http://www.toppotraviny.cz/?article=5630

Pajčo,toto jsem našla,ale nevím,jestli to pomůže:-?;-)
http://diskuse.doktorka.cz/kde-sezenu-thajske-kore...

Úvodní fotka je moc pěkná :yes:Ten samý žulový hmoždíř mám také a nemá na takovéto směsi a marinády chybu,je těžký a dostatečně velký a to je jeho přednost.Tumeric je česky kurkuma,tedy co jsem zjistila.Ten galangal u nás neseženu.:-(.A co alespoň sušený, pokud existuje,by se mohl sehnat?I když vím,že je to jiná vůně a chut, jako třeba zázvor.Thajskou bazalku? Tak ta je vůbec pasé u nás prozatim.Je jiná než klasická,ale s troškou vůle lze dát místo ní tu?Je tam víc koření,tak předpokládám,že se to trochu ztratí?:-O´Jinak recept se mi líbí a dost.:-)

Zajímavý receptík :yes:

Nonya zdravím!!:-K Když dáváš odkaz na něco, klikni na URL a vlož jej do něj, pak se bude dát rozkliknout;-)http://www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE

To filetovanie makrely som nasiel tu,moja bola vecsia mala takych rybarskych 2 kg :-8. ( no 1.5 kg)

www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE

:-p:yes:

tak to tě tu vítám a těšíme se na další recepty :-K ať se ti tu líbí ;-)

Dik:yes: ja som tu novy...

Nonya, při 1.vložení lze dát najednou jen 3 fotky, ostatní musíš přidávat postupně přes ikonu vpravo nahoře (foťák), po jedné...stejně tak přidáváš i fotky k cizím receptům....:-)

ako sa prida viac fotiek isli mi dat len 3?

Tématické fráze:
makrela, jak připravit pikles, pikles recept, makrela recepty, makrela recept, filety z makrely, recepty makrela, jak vyfiletovat makrelu, co je to galangal, makrela filet recept, recepty z makrel, koreni tumeric, recept makrela, galangal, makrela filety recept, filet makrely recept, filet z makrely recept, recept na markelu filety, filet z makrely, recepty z galangal

Suroviny:
makrela, olej olivový, limetka, sůl, pepř, rajče cherry, zázvor, galangal, tumeric, cibule šalotka, česnek, chilli paprika čerstvá, arašídy, thajská basilka, koriandr, omáčka chilli sladká, tráva citronová, šťáva limetková, mléko kokosové

Přidat fotografie receptu