Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 817 kJ / 1 868 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,04 g |
| Tuky | 122,46 g |
| Vláknina | 16,26 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 930 mg |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 31,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky. Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky troska soli korenie olivovy olej, a rychlo ugriloval z obidvoch stran na grille.
Krok 2: Omacka vyzera super prekomplikovana ale take su omacky juznej azie kde sa rozlicne chute pekne spoja a doplnaju. Da sa robit v mixery ale my mame radsej tradicne robenu v maziary je menej cistenia. Zacal som s najtvrdsimi surovinami ako burske oriesky a postupne pridal citronovu travu (da sa nahradit struhanou supou z limetky), galangal ovocne chutiaci zazvor (nemusi byt). Tumeric cerstvy (nahradit susenym) chilli papricky potom salotku a cesnak. Ked treba pridajte olej ako pri vyrobe talianskeho pesta aby to islo lahsie.
Krok 3: Do woku som pridal trosku oleja a roztlacenu zmes som pri stalom miesani oprazil pokial nezacala vonat cca 2 minuty. Pridal nakrajane cherry paradajky trocha podlial pridal thajsku sladku chilli omacku a dusil cca 5 minut. Pridal cerstve bylinky ( cast nechal na ozdobu ) a prilial maly hrncek kokosoveho mlieka a nechal prevarit.
Krok 4: Ked uz exotika tak poriadna, servirovali sme s cierno ryzou, ale pozor na tu potvoru treba ju nechat napucat cez noc alebo robit v tlakovom hrnci. Cast cerstvych byliniek a burskych orieskov sa pouzilo na dekoraciu
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
Moje poznámka
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 27 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
makrela,
jak připravit pikles,
pikles recept,
makrela recepty,
makrela recept,
filety z makrely,
recepty makrela,
jak vyfiletovat makrelu,
co je to galangal,
makrela filet recept,
recepty z makrel,
koreni tumeric,
recept makrela,
galangal,
makrela filety recept,
filet makrely recept,
filet z makrely recept,
recept na markelu filety,
filet z makrely,
recepty z galangal
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
limetka,
sůl,
pepř,
rajče cherry,
zázvor,
galangal,
tumeric,
cibule šalotka,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
arašídy,
thajská basilka,
koriandr,
omáčka chilli sladká,
tráva citronová,
šťáva limetková,
mléko kokosové
Komentáře (15)
To male rozkrojene co je v strede je dalandan , tzv. kysly pomaranc nahrada za limetku alebo citron.
http://www.velkaepocha.sk/2010091314526/Cerna-ryze...
Galanga to je taky ruzovy zazvor so zvlastnou ovocnou sviezou chutou a nie je taky ostry.Tak isto ma aj lekarske uplatnenie.
Thajska bazalka ma jednu vyhodu voci europskej moze sa varit drzi chut a ma viac chut po licorici ale nahradit europskou a dat az na koniec.
Na tu omacku sa da pozriet aj z hladiska ako chutna zmes liecebnych byliniek a korenin.
http://www.toppotraviny.cz/?article=5630
http://diskuse.doktorka.cz/kde-sezenu-thajske-kore...
www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE