Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkovo - houbové lasagne

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 740 kJ /
2 328 kcal
Bílkoviny107,46 g
Tuky64,78 g
Vláknina25,42 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 2,25 g
Sůl5,50 g
Sacharidy318,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán ošúpeme, pokrájame na drobno, osolíme a necháme vypotiť cca hodinu. Potom na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vyžmýkaný baklažán, cesnak, drobno pokrájané huby, dusíme, pridáme pasírované paradajky (alebo šťavu), okoreníme korením čiernym a bazalkou a oreganom, dosolíme, trochu podlejeme vodou a varíme cca 10 min. Možno pridať trochu cukru. Krok 2: Na oleji osmažíme múku, zalejeme mliekom, rozšľaháme, povaríme, osolíme. Krok 3: Do pekáčika dáme na dno tenkú vrstvu bešamelu, na to rozložíme vrstvu suchých lasagní, baklažánovú zmes, niekoľko lyžičiek bešamelu - pokvapkáme, znovu lasagne, baklažánová zmes, lasagne, atď. celkovo som mala 4 vrstvy cestovín, na vrchu bešamel, štedro posypať syrom. Krok 4: Necháme odstáť aspoň 1 hodinu, potom upečieme - cca 40 min 180 stupňov, spočiatku pod alobalom.

Zveřejněno 25. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkovo - houbové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPEN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkovo - houbové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPEN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

:-pPríma kombinace+10 a krásně jedlé fotky:-)):-K

Tak to bych si ihned dala:yes: +;-) Btw:Začínáš mít čím dál hezčí foto :yes:

:yes::-p

Magdalenko, máš to moc hezké a určitě i dobré:yes::yes: +

Magdalenko, hned bych si dala:-p:yes:+

Děláš mi chutě, ostatně jako vždy :-p:yes:

Tak to je tedy dobrá kombinace--lilek, lasagne, to určitě vyzkouším:yes::yes::yes::-))

Ďakujem za záujem, baklažán v tejto forme má trochu "inú" chuť, zrejme od húb a korenín, dala som ho miesto mäsa. Inokedy kuracie prsia nakrájam, osmažím a potom ostatné detto.

Magdi,krása.:yes: I když já jsem tomu lilku na chuť nějak nepřišla,ale houby ,ty ano.:yes::yes:

:-KMoc pěkný recept Magdalenko:yes::yes:,hezká fotka:yes:

:-p:yes: Magdalenko, to musí být náramná dobrota:yes::-K

Tématické fráze:
lasagne, houbové lasagne, lasagne lilek, bezmasé lasagne, lazagně, lasagne lilek recept, stribrne lasane, lilek lasagne, baklažány a lazaně, lasagne s lilkem a houbami, lazane z lilku, lilek jako lasaně, recepty z lilku, lasagne bezmasé, houbová kuchařka recepty, lilkovo-žampionové lazagně, bezmasé lazaně, cuketovo lilkové lasane, cuketovo lilkové lasagne, lasagne s houbami

Suroviny:
těstoviny lasagne, lilek, olej, cibule, česnek, žampióny, rajče, sůl, pepř, bazalka čerstvá, koření oregáno, olej, mouka hladká, mléko, sůl, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu