Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové veky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 veky

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 987 kJ /
4 060 kcal
Bílkoviny170,00 g
Tuky20,00 g
Vláknina130,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy735,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pečící trouby dáme ingredience tak, jak mám napsáno. Krok 2: Troubu zapnout na těsto, nechat v pečce vykynout těsto, pak ho vyndat na pomoučený vál, trochu ještě zapracujeme těsto, dáme do tvaru vek a můžeme malinko nožem nakrojit po vrchu, přikryjeme utěrkou a než se nám trouba zahřeje necháme kynout. Krok 3: Těsně před vložením do trouby potřeme veky bílkem a pečeme 25-30 minut.

TIP: Jak upéct dobrou veku - rady a tipy

Zveřejněno 26. 1. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Manžel měl koupit pohanku a nějak si to popletl a koupil špaldovou mouku, bylo mi jí líto, tak jsem vyzkoušela tyto večky a byly krásně nadýchané a dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Wpx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Wpx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Pouzila jsem jiný druh mouky a vyšly také skvěle. Výborný recept.

No jo když je chuť na chlebíčky. Moc krásně se pracovalo s těstem a byla super. U nás s hradeckou pomazánkou. <3:-D

Anna::-) Podľa tvojej logiky by som povedala: Ja neviem, ale mne tie automatické práčky pripadajú ako pre blbých, to už ľudia nie sú schopní ani vyprať prádlo?
Technika a vývoj ide ďalej a tak to má byť. :yes:;-)

Ahoj, špaldovku by měli mít v každém "zdravém" obchodě ;) jinak, já teda nevím, ale mně ty domácí pekárny přijdou jak pro blbé, to už dneska lidi nejsou schopni ani udělat těsto? :-O:-O:-O

Děkuji za báječný recept. Veky jsem udělala ze špaldy a pak z žitné mouky. Dopadly naprosto báječně!

Jen snad bych se podělila.
Místo vody jsem dala mléka, dle potřeby (každý hrnek je jiný) prášku do pečiva pytlík a půl, těsto dala kynout a pak dle receptu ještě veky kynuly než se ohřála trouba. Těsně před vložením do trouby jsem na spod trouby vylila hrnek vody.

Dobrou chuť.

Zdeňka:
Zdeni, muzu se zeptat na co ten hrnek vody na spod trouby?

Bibi už mi pečka zadělává těsto, doufám že se povedou:yes:
Ještě můžu dodat, že už se pečou, udělala jsem 2 ks a mám je velké jak hrom:-D
Nevím čím to je, ale těsto se mi dost lepilo, musela jsem podsypávat moukou:-8Dala jsem jen půl sáčku droždí:yes:

No koukám co jsem to napsala:-Osamozřejmě veky ze špaldy:-8:-K

:yes::yes:

Bibi,vejy ze špaldy jsou moc lákavé.:-p;-):yes:+1

Rebi, ale špaldu mají i v Albertu - jinak bud jak radí Bibi, nebo celozrnka pšeničná - hele, ale špaldovka je lepší ;-);-)

Rebi, tak si je udělej klasicky s hladkou moukou a je to:yes:

vypadájí mňamkově:-p:-pale já nemám špaldu,ta je až v Kaufu a tam se mi nechce:-//z jiné by to nešlo:-?která je jí nejvíc podobná:-?

Panečku, ty jsou.:-! Taky mám špaldovou mouku. Vyzkouším. díky za typ:yes:

:yes:+5:yes:večky vypadají moc hezky:-K

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
veka ze špaldové mouky, domaci veka ze spaldove mouky, kvásková veka, veka z žitne mouky, veka ze špaldové mouky recept, domácí špaldová veka, domácí veka, domácí pečivo ze špaldové mouky veka, zitna veka, špaldové večky, domácí pekárna recepty, celozrnná veka, vaření ze špaldové mouky, domácí bílá veka, veka ze špaldovy mouky, kváskové špaldové večky, domácí veka se špalkovou moukou, kvásková veka recept, veka že ze špaldove mouky, jak se dělá veka

Suroviny:
voda, sůl, cukr, olej, mouka špaldová hrubá, droždí sušené

Přidat fotografie receptu