Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Hovězí kližka je při správné a dlouhé přípravě velmi chutná a šťavnatá. Tentokrát ji připravíme na majoránce a česneku. Maso se dusí v troubě, není tak nutné stát u sporáku. Přípravu můžeme urychlit použitím tlakového hrnce.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 130 min podle tuhosti masa

140 min (10 min příprava + 130 min tepelná úprava, podle tuhosti masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 177 kJ /
759 kcal
Bílkoviny126,22 g
Tuky16,32 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky přes vlákna. Krok 2: Plátky opečeme na oleji dohněda a poté k nim přidáme na plátky nakrájený česnek. Opečené maso osolíme, opepříme, přidáme třetinu majoránky a podlijeme trochou vývaru. Krok 3: Dusíme v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při teplotě 180 ºC do změknutí. Krok 4: Těsně před koncem dušení maso dochutíme zbývající majoránkou rozemnutou v dlaních, solí a pepřem. Pro zjemnění přidáme plátek másla. Krok 5: Necháme 5 minut přikryté provonět. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak na hebkou bramborovou kaši

Zveřejněno 26. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

Zdroj: recepty.brtnik.info

Přípravu jde zrychlit použitím tlakového hrnce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60q7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60q7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (46)

Super 👍

Výborné, přišlo mi to jako tip pro dnešní den a nelituji, moc dobré, jako přílohu jsme měli rýži, vřele doporučuji <3:-)<3

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a krásné foto :-K

Velký úspěch

Vynikající recept <3 , přílohu jsem použila bramborové noky a moc jsme si pochutnali :-K

včera jsem vařila pro návštěvu a všichni se jen oblizovali, moc díky za recept

Děkuju za recept. Místo majoránky strouhám čtvrtku celeru a přidávám společně s česnekem :-)

ISINDY diky, mate pravdu, pri vareni jse spousta pover.Treba ze vejce drzi mlete maso pohromade. Ja je do karbanatku ci sekane nedavam,,stejne jako neni v hamburgeru a presto drzi pohromade festovne. Pohromade to drzi castecne vodorozpustne a vyssi teplotou srazene bilkoviny.

Mnam.
Jen jsem delal maso na kostky a zahustil moukou a pak trochu presolil
:)

Vypada to bajecne a jiste by to zvladla stara dobra Remoska. Zadrhel: cetl jsem nejednou, ze majoranka se nema varit, ma se pry davat az uplne nakonec. Jak je to dooopravdy?

isindy: Kdykoliv a hodně ,před vařením a na dochucení klidně přidám kdykoliv;-).

Zobrazit starší odpověď

Skvělá dobrota <3 :-K :-Q jen určitě bez masoxu ten zabije tu skvělou chuť toho masa :no:

Právě mám v troubě;-) Mohla jsem to asi dát do PH:-8 Voní to tu krásně. Posílám bodík:yes:

Děkuji za tip,udělala jsem dnes a nemá to chybu,bodík přišpendlen.:-D:yes:

No jako dobrý :-p bod! :yes:

elamoun a spagetka: oběma velký dík, potěšily jste mě ;-):-K

Uděláno, spapáno, fotku přidám, bodík už tam byl :-p:-p
Jo dělala jsem v papiňáku, jen tu majoránku jsem přidala až ke konci, párkrát mi zhořkla při delší době vaření, tak pro jistotu ;-) a dělala jsem vřetýnka

Bylo to super,pochvala od manžela a to vždy potěší.:-)).Děkuji za receptík a uděluji bodíka.

marketule: super zpráva, děkuji, tohle fakt potěší ;-):-K

vyzkoušeno a celá rodinka se oblizovala :-) omáčky nemusím, ale tohle je mňaminka

hudson: :-D:-D:-D krásný komentář, díky :-K

Jak jsem olizoval prsty, tak jsem málem o ně přišel ( pochoutka ).:-8:-D:yes::yes::yes:

senky, to foto :-O no toto :-8:-O:-D vypadá to sqěle ;-)

Foto vloženo:-D

senky :-K těší mě, že chutnalo :-) jooo, pro děti je potřeba někdy přinášet oběti ;-):-D a co foto? ;-)

Výborné,stěží jsem oddělala synečkovi do krabičky na privát:-D:-D

janku, tak taková inovace nebyla určitě na škodu ;-):yes: jsem ráda, že zachutnalo :-):-K fotečka by nebyla? ;-)

Ohromné, akorát jsem místo vody a masoxu použil červené víno a dusil při 150° asi čtyři hodinky. No, tisíce děkovných dopisů a vůně v celém paneláku (mají co závidět):-p:-p:-p:yes:

Milovaná kližka a na česneku,prostě suprová klasika.:-p A foto :yes::yes:

Tohle je ovšem paráda, hovězí dobře udělané mám snad nejraději ze všech mas...:yes: A pravda je, že k trochu té výjimečné chuti stačí dobré hovězí, česnek a majoránka...a máslíčko, to by v dobrém jídle chybět nemělo. Tak tady je to všechno dohromady, zkrátka skvělé. :yes: +

cesneku, nic nemaž, neblázni :-8 naopak za fotečky i vyzkoušení moc děkuji :-K

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, recepty hovězí maso kližka, hovězí kližka, hovězí kližka recept, hovězí na česneku, recepty hovězí kližka, recepty z hovezi klizky, klizka na cesneku, kližka, kližka recept, hovězí na česneku recept, kližka recepty, recept hovězí kližka, recepty z kližky, hovězí maso na majoránce, recepty z hovězího masa kližky, hovězí guláš z kližky, recept kližka, hovězí kostky na česneku, kližka hovězí

Suroviny:
kližka hovězí, česnek, majoránka, máslo, vývar hovězí, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu