Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madlenka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 763 kJ /
660 kcal
Bílkoviny24,68 g
Tuky32,46 g
Vláknina20,30 g
Cholesterol 337 mg
Sodík 804 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy57,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pomalého hrnce nalijeme asi lžíci olivového oleje, vložíme zeleninu, posypeme vegetou, na ni kuřecí čtvrtky a osolíme, okořeníme a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená. Krok 2: Vaříme 3 hodiny na high, pak přidáme zákletku z mouky a vody, nakrájené okurky na kostičky a povaříme ještě půl hodiny. Krok 3: Nakonec zjemníme smetanou. Krok 4: Noky: V misce ušleháme vejce s mlékem a smetanou, přidáme ostatní suroviny a tvoříme dvěma lžícemi noky, které vkládáme do vroucí vody. Krok 5: Povaříme asi 6 minut a vytáhneme.

Zveřejněno 27. 1. 2011

Poznámka autora Madlenka1

Zadělávané kuře se dá samozřejmě připravit i v běžném hrnci, trvá to kratší dobu, ale u pomalého hrnce odpadá míchání a kontrolování pokrmu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmGB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmGB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Od té doby co mám pomalý hrnec, vařím na sporáku už jen přílohy k jídlům :-)

teda to jsou vymoženosti:-O:-))

Hrnec pro pomalé vaření vaří jídlo dlouho...výhodou je, že se nemusí nic hlídat...vařím buď přes noc nebo když jsem v práci...
Jídla z něj jsou výborná...hlavně různá omáčková masa...a také vývary...
;-)

asi umřu blbá, protože nevím, že existuje pomalý a rychlý hrnec:-/myslela jsem, že tlakáč je ten rychlejší...:-8

:yes:určitě dobrota:-)

Kuře sice uděláme rychleji v klasickém hrnci, ale ta chuť z "pomaláče" je perfektní. Receptík za 1* - + bodík ;-)Příloha :yes:

Tématické fráze:
kuřecí vývar v pomalém hrnci, kuřecí polévka v pomalém hrnci, zadělávané kuřecí maso, co je pomalý hrnec, kuřecí v pomalém hrnci, kuřecí stehna z pomalého hrnce, kuřecí čtvrtky v pomalém hrnci, kuře v pomalém hrnci, kuřecí stehna v tlakovém hrnci, kuřecí čtvrtky na zelenině pro pomalý hrnec, pomalý hrnec recepty, pomalý hrnec kuřecí vývar, co to je pomalý hrnec, pomalý hrnec krůtí stehna, kure z pomaleho hrnce, krůtí v pomalém hrnci, zadělávané droby, krůtí pomalý hrnec, vývar v pomalém hrnci, pomalý hrnec kuřecí

Suroviny:
směs zeleninová mražená, stehno kuřecí, okurky sterilované, vegeta, sůl, koření kari, olej olivový, koření nové koření, smetana, mouka hladká, vejce, mléko, smetana, mouka polohrubá, kypřící prášek, sůl, kaše bramborová sušená

Přidat fotografie receptu