Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí z betonu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 514 kJ /
1 796 kcal
Bílkoviny230,02 g
Tuky71,84 g
Vláknina6,79 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 950 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy24,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty. Krok 2: Tvrde maso nema rado kyseliny , takze vino, ocot, sherry, stava z citrusov, jogurt robi zazraky. Krok 3: Tak isto nema rado enzymyi, takze ovocie ako ananas, kiwi, papaya aj cesnak spravi cez noc zazrak. Krok 4: Problem je ze marinada prenika maximalne do 0,5 cm takze nakrajajte maso na tensie na 1 cm a dajte do marinady cez noc. Krok 5: V nasom pripade sme nakrajali stare hovadzie a odlozili do marinady z bieleho vina , praskovej hocice , korenia a cesnaku cez noc. Krok 6: Maso sme dali na etapy na rozohriatom oleji zatiahnut. Krok 7: Nadrobno nakrajanu cibulu sme oprazili do sklovita.
Pridali oprazene maso zvysili plamen a dali prevarit - odstranit alkohol z vina. Podliali vodou podla potreby kdo chce prida dalsie bylinky.Znizili plamen zakryli a dali dusit na cca 1 hodinu. Krok 8: Maso vybrali odlozili na stranu. Krok 9: Do vypeku pridali lyzicu masla, roztopili a pridali sladku smotanu a kapary a prehriali a ochutili, kdo chce este moze zahustit.
Servirovali s dusenou zeleninou, a maso bolo ako z prvej triedy.

Zveřejněno 27. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí z betonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0LB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí z betonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0LB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Stejně by mělo fungovat naložení do piva. Nemám ale vyzkoušeno.

Velice zajímavé rady:yes:;-)to si ukládám bude se to moc hodit.;-):-K:yes:+1

Na nekvalitní hovězí narážím všude, protože odmítám dát za kilo kvalitního masa 400,- :-/
Možná právě proto hovězí maso nemám moc ráda. Dosud jsem si myslela, že maso zkřehne díky alkoholu, který je ve víně obsažen, někdy maso potírám i slivovicí a jinými "dryáky" právě z důvodu rychlejšího změknutí. Tvé rady si raději uložím:yes:, na svou paměť už se moc spoléhat nemůžu:-8 Dík:-K

Ja som to napisal len preto lebo vzdy ked pridem domov na Slovensko mama "muci" gulas niekolko hodin a hromzi z akej starej kravy to maso bolo.Ked som sa jej opytal preco ho nedala marinovat cez noc do ladnicky , tak mi povedala ze ona taketo" moderne" vyvrtky nebude robit a nech sa do toho nestaram.
magdalenka, sorry mas asi pravdu momentalne som v krajine co "vyraba" hovadzie vo velkom a tak ako su u vas lacne bociky tak u nas su tiez podobne lacne rezy z hovadzieho. Zijem v Australii.:-8

Nevím, čím to bylo, ale recept jsem přečetla jedním dechem a vizuálně "sledovala", jak se to masíčko upravuje ke konzumaci. Mám se slovenštinou občas problém, ale tady je to v pohodě, celku rozumím. Děkuji za cenné rady a detailní popis. :yes:

:-p:-p:yes:

Nonya, neviem, kde žiješ, ale na Slovensku lacné hovädzie mäso neexistuje. Som vďačná za rady v bode 1 a 2.

MOc dobře to vypadá:yes:, pamatuji se,že když jsme řvali jako děcka babičce za zadkem, když vařila hovězí, že máme hlad...sypla na maso trochu prdopeče...rychleji to změklo.:-))

Tématické fráze:
jak na tvrdé hovězí maso, hovězí maso aby změklo, aby maso změklo, jak zmekne hovezi maso, tvrdé hovězí maso, aby hovězí maso změklo, jak vařit hovězí maso ,aby změklo, aby zmeklo maso, změknutí masa, aby změklo hovězí maso, změknutí hovězího masa, aby maso rychle změklo, jak udelat beton, aby hovězí změklo, hovězí maso recepty, co udělat aby maso změklo, tvrde maso, tvrde hovezi, co udělat aby změklo maso, jak na tvrdé maso

Suroviny:
maso hovězí, víno, česnek, hořčice, cibule, sůl, koření, smetana sladká, máslo, kapary, olej

Přidat fotografie receptu