Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné vepřové jazýčky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 057 kJ /
253 kcal
Bílkoviny7,23 g
Tuky8,31 g
Vláknina14,07 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy33,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyk očistíme tak, že ho dáme převařit v malém množství vody, jen aby byl potopený, vývar si necháme, jazyk dáme do studené vody a celou horní vrstvu stáhneme, nebo okrájíme. Krok 2: Jazyk si pak nakrájíme na plátky. Ty pak zprudka osmažíme na pánvi, dáme je ke kraji a na vzniklém místě zpěníme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, pak smícháme, dáme koření, kurkumu, zázvor, kari, osolíme. Krok 3: Zalijeme vývarem kde jsme vařili jazyky a necháme je do měkka dusit. Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak, višňový džem, zakysanou smetanu, necháme dodusit a dochutíme.

Zveřejněno 28. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné vepřové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz44

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné vepřové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz44

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

super:yes:

Bibinko, vypada to moc jedle....:yes::yes::-K. Jazyky tady maji pouze hovezi a ne moc casto, ale vyzkousim z nich....., az budou..;-);-):-K +5

Na jazyk už se chystám dlouho. Tento recept mě asi dokope k tomu, abych ho konečně udělal. :yes:

No jo, zázvor;-), takže Bibi. Já bych si teda dala hned:-p, ten višňový džem, hmm, teda, zvláštní kombinace:-p:yes:

Sakra to je ale jazyčisko :-D:-D:-D

Bibi - to by šloooo :-D:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřový jazyk recept, vepřový jazyk na zázvoru, veprovy jazyk recepty, vařený vepřový jazyk, recepty z vepřových vnitřností, recept na vepřové jazyky, vepřove vnitrnosti, recept vepřové vnitřnosti, dušený vepřový jazyk, pokrmy z brokolice, vepřový jazýček, recept na vepřový jazyk, recepty vepřový jazyk na zázvoru, zadělávané vepřové jazyky, recept na kureci jazycky, dábelské drštky, recepty vepřový jazyk, veprovy jazycek recept, vepřové jazyky zadělávané, recepty na vepřové jazyky

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, česnek, kurkuma, zázvor, koření kari, protlak rajčatový, smetana zakysaná, masox, olej, sůl

Přidat fotografie receptu