Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Porce: 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 184 kJ /
5 063 kcal
Bílkoviny141,13 g
Tuky483,63 g
Vláknina18,73 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 462 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy31,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a obložíme kořením, kousky mrkve, celeru, šalotkou a plátky česneku. Olivový olej trochu zahřejeme v kastrůlku a zalijeme maso v misce tak, aby bylo úplně ponořené. Krok 2: Vložíme do trouby nahřáté na 80°C a pečeme 4 hodiny. Podáváme s opečeným pečivem.

Zveřejněno 29. 1. 2011

Poznámka autorky Eliza

Původní recept pochází ze stránek časopisu Instinkt, kde je uvedený pod německým názvem Tafelspitz, já jsem zaměnila tymián za rozmarýn a nešpikovala zelenou, protože se mi nechtělo...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oO4N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oO4N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

To koukám, znám jen německý název Tafelspitz a v češtině jsem to nikdy neslyšela, už vidím jak v našem řeznictví by na mně koukali co že to chci:-D:-D
Recept perfektní a hotový pokrm zcela jistě vynikající:-D

:-p:-p:yes:+7

;-)

Magdalenko, nedala...Dělala jsem jen dvě porce (viz fotky), takže 250 ml. :-) Prostě to maso musí být potopené.

krásné:yes::yes:

Krásne to máš...:yes:
Prosím, dala si na to naozaj pol litra olivového oleja?

chocolate,díky..takže to vypadá,že by to v tom PH šlo;-):yes:jen sehnat to "echt"masenko:-D:yes:;-)

Rebi, já pomalý hrnec nemám, takže ani zkušenost...
Dělala jsem tohle pomalé pečení s hovězím poprvé (dřív jen kachnu a králíka), takže jsem si hezky vstala v půl osmé a pak čtyři hodiny trnula, jestli jsem nezkazila maso...:-8:-D No, nezkazila, bylo to vynikající a měkounké, ale u něčeho takového já raději dodržuju daný technologický postup...;-)

chocolate 29. 1. 2011 15:28
Rebeko, použití PH mě také napadlo, ale žádná trouba pro barvu.Tafelspitz je maso táhlé pod bodem varu, při nakrojení je jako dortíček, nemá mít kůrku.

Eli, ohledně mého dotazu se sama sobě směju (tafel=tabule).Občas rychleji píšu než zapojím mozek;-).

Colombo:-D:-Dto sis dovolil:-8s Kometou:-D:-D:yes:
Eli,tak mě napadlo s tím pomalým pečením..co to orestovat a táhnout v PH a pak dodělat barvu v troubě:-?nebo to už by bylo jiné..co myslíš:-?;-)

Miluji "tmavé" maso a tohle vypadá již za syrova úžasně, natož upečené - a ještě 4 hodiny - miluji "dlouhé pečení", ale kdo to má vydržet že?.;-);-);-) Brno dává bod, když nám včera nechala Praha na Kometě všechny tři:-)):-)):-))

isu,tys vážně ďábel:-O:-D:-D:yes: neříkej,že jsi to též nevěděla..nevěřím:-S:-D:yes:;-)

rebi, taky googlím jak blázen :-O mám evidentně vlké mezery, ale už jsem chytřejší ;-): http://www.ceskamasna.cz/maso/hovezi-maso/hovezi-z...


elizo, krásná úprava...:yes:

Hovězí špička - tafelspitz si zaslouží jen můj bodík :yes:

Čokoládko, nevím, abych pravdu řekla. Já to koupila jako "tabulovou", povídal řezník, ale asi to bude to samé...

Jo, díky za připomenutí, nenapsala jsem původ receptu (Tafelspitz).

Tématické fráze:
kvetova spicka, květová špice, hovězí květová špička recepty, hovězí květová špička recept, květová špička recept, táfl špic, vepřová květová špička, hovězí květová špička, květová špička recepty, vepřová špička, hovězí špička, tafelspitz recept, veprova květová špicka recept, táflšpic, hovězí pečeně na rozmarýnu, pomalu pečené hovězí, květová špice recept, tafl spitz, hovězí špička recept, květová špic

Suroviny:
tabulová špička, olej olivový, česnek, mrkev, celer, cibule šalotka, rozmarýn, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu