Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhanec s višňovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 205 kJ /
1 244 kcal
Bílkoviny50,88 g
Tuky71,57 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy98,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše vyšleháme a řídké těsto nalijeme do vymazaného pekáče, v předehřáté troubě upečeme. Ještě horký trhanec roztrháme vidličkou. Krok 2: Višně i se šťávou dáme vařit, přisladíme dle chuti a zahustíme pudinkem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme. Krok 3: Trhanec přelijeme omáčkou a můžeme ozdobit zakysanou smetanou atd.

Zveřejněno 23. 5. 2008

Poznámka autorky Marta

Často dělávám i se žahourem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhanec s višňovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhanec s višňovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Výborný, už jsem pekla podruhé. Bílky jsem vyšlehala, aby byl trhanec nadýchanější. Ovocnou o:-máčku jsem ozdobila kysanou smetanou.
Díky za recept! <3

1974andrea: díky:-) někdy, až mě bude honit mlsná, a to nebude dlouho trvat:-8:-D, páč dortík už skoro není, si tohle udělám:-p;-):yes:

rebeka:Normální nízkej. Já to někdy dělám i po částech na pánvi, je to rychlejší;-) V ostatních receptech není v těstě tvaroh a je to taky dobré, je to vlastně takové palačinkové těsto.

1974andrea: takže normální plech nebo s vyšším okrajem:-?

rebeka:Nadi klasika, neměla by to být moc vysoká vrstva. Já to dělám podle naší babi a ta to roztrhá a ještě opéká roztrhané, aby to bylo co nejvíc opečené;-)

jak má být velký plech:-?

Marta:Rádo se stalo;-), já jsem si pochutnala:-p

Andreo, vypadá to báječně:-p, za fotku děkuju;-)

Dnes jsem dělala jako chuťovku trhanec, ale s domácí marmeládou z ostružin, malin a borůvek, tak doufám, že nevadí když přidám foto;-)

:yes::yes::yes: je to opravdu výýýbornéé i samotný trhanec :-) na oběd to bude s kompotem a pudinkem :-p

zerduška 2. 2. 2011 13:54
je to vynikající!!!
Dělala jsem ho podle receptu, ale přidala jsem půl prášku do pečiva, takže vzniklý produkt byl nadýchaný. Netrhala jsem, ale krájela. k tomu jahodový džem a šlehačka - nebe v hubě!
jen by mě zajímalo, jak to chutná studené, ale na to si musím počkat na příště, kdy upeču rovnou dvojitou dávku.

Dělají to na Stubai...

tohle dělávala moje babi a vskutku výýýýýtečné:yes:

Trhanec jsem jedla min. týden v Rakousku. Podávají ho tam na talíři posypaný jen moučkovým cukrem a vedle v mističkách byly různé ovocné marmelády/omáčky (jedna mi připadala jako normální jablečná dětská přesnídávka). Byla to dobrota :-p:-* - asi ho udělám rodince k večeři.;-)

Tématické fráze:
trhanec, trhanec recept, recept na trhanec, trhanec s ovocnou šťávou, trhanec s jahodami, domaci trhanec, trhanec v troubě, trhance, trhanec s malinovou šťávou, mafiny hrnkové, mafiny hrnkové, bezlepkový trhanec, trhance recept, ovocný trhanec, recepty trhanec, recept trhanec, sladký trhanec, trhanec s ovocnou omáčkou, trhanec s višněmi, trhanec se šťávou

Suroviny:
tvaroh, vejce, olej, cukr moučkový, mouka hrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, mléko, kompot višňový, cukr, pudink vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu