Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oběd z remosky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 559 kJ /
851 kcal
Bílkoviny11,69 g
Tuky50,59 g
Vláknina16,45 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy80,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime. Krok 2: Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na platky. Cesnak a salotku nechame v celku. Krok 3: Vsetko osolime, zasypeme mletou rascou, sladkou mletou paprikou. Krok 4: Ihlicky z rozmarinu dame dolu z vetvicky a nasekame ich nadrobno a posypeme vsetko v pekaciku. Krok 5: Vykropime olejom, vhodime tymian a vsetko vymiesame. Krok 6: Maso, osolime, okorenime, opaprikujeme, votrieme dobre koreniny do koze a polozime ho na zemiaky. Krok 7: Nakoniec pohadzeme kusky masla, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury. Krok 8: Pecieme slabu hodinku, odstranime alobal a zapecieme do chrumkava...ja som to dopekala asi 20 minut.

Zveřejněno 28. 5. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento ( s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3770

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oběd z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oběd z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Kazi: mam velku remosku a do tej sa mi zmesti misa, ktora je na fote. Remoska ma namojdusu nenapadla odfotit, ale ak Vam to zlepsi den, tak Vam ju sfotim a vlozim foto....akonahle sa vratime domov

Nějak nevidím na obrázku remosku :-((:-!:no:

Kateřina 6. 3. 2012 01:24
Dělám něco podobného,remoska je opravdu ženiální:-p:-p:yes::yes:

Remoska úžasná věc,po x letech jsem se znovu rozhodla jí koupit,jídlo šťavnaté,dokonce jsem začala péct a zatím sklízím jen úspěch,bezva je jí vyložit pečícím papírem a pak už ani myčka nemá co dělat;-(.teď jen budu hledat recepty,dnes jsem udělala špízy co mě napadlo napíchala na špejle a do hodinky byl oběd ....vyzkoušejte a posílejte nápady díky :-))www.toprecepty.cz:

:-K:-O;-):-/:-)

Jana není sama, která přehlédla:-8. Remosku mám na chatě a bez ní si tam vaření neumím představit. Brambory, maso, zeleninu peču často společně, proto posílám bodík, je to :yes:

Vybusna, tak tady to jídlo jsem přehlédla:-O, remosku máme, ale na zahradě a děcka nám ji asi nepůjčí, ikdyž je naše, holota jedna:-)):-D. No, ale tady rozhodně chybí bod ode mne:-p:yes:+

Remosku jsem dostala 12.8.1972 jako svatební dar a používám ji od té doby dodnes minimálně 1 x týdně / tu původní, vydržela!/. Je v ní výborné kuře, které různě okořením, je šťavnaté, chutné a zároveň se ke konci opeče dozlatova. Tím, že je uzavřená, neztrácí se chuť ani vůně pokrmu, a ještě se v malém prostoru ušetří cca 50 % el. energie oproti velké troubě.Dá se v ní dělat skoro všechno, masa, zapékané pokrmy / zapečená brokolice atd./...

zizala som rada ze chutilo

Remoska je bezvadný vynález, jídlo nám chutnalo. Mám ráda recepty, kde se s masem dělá zároveň příloha. Jednak se umaže málo nádobí, jednak je to pohodlnější vaření a v neposlední řadě se vzájemné chutě krásně propojí...:yes:

Vybusna, toto vypadá opravdu lákavě. Taky mě to asi donutí po dlouhé době oprášit remosku.

merylas, ja mam remosku od vianoc a vobec netusim, ako som mohla bez nej zit. Najviac ocenujem to, ze ked pripravujem v nej nejake jedlo, skoro vobec nemusim podlievat. Kym som na to prisla, tak po uvareni som musela tu stavu zlievat a mala som jej niekedy aj 6dcl

Remosku používám málo, budu ji muset na tvůj recept vytáhnout ;-)

Tématické fráze:
recepty v remosce, vaření v remosce, recepty na vaření v remosce, remoska recepty maso, nejlepší recepty z remosky, remoska-recepty, recety.cz-on-line kuchařka, jídla v remosce, vaříme v remosce recepty, vaříme v remosce - recepty, vaříme v remosce, recepty pro přípravu jídel v remosce, recepty na oběd, maso v remosce, jidlo v remosce, kuře s bramborama v remosce, zdravé recepty na oběd, oběd v remosce, remoska vareni, recepty s remoskou

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, paprika čerstvá červená, cibule šalotka, mrkev, česnek, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej, máslo

Přidat fotografie receptu