Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 250 kJ /
1 494 kcal
Bílkoviny105,48 g
Tuky7,72 g
Vláknina24,15 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,57 g
Sacharidy239,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuracie maso namarinujem v oleji a koreninach do druheho dna. Krok 2: Do hlbokeho pekacika vlejem olej aby bolo zakryte dno, nakrajam na kocky cibulu, tak aby bolo tiez zakryte dno. Krok 3: Na cibulu pokladiem namarinovane maso a na maso zas vlejem po celej ploche leco. Krok 4: Preplachnutu ryzu si odmeriam v salke, zasypem zeleninu a zalejem cca 1 a pol nasobnym mnozstvom vody oproti ryzi. Krok 5: Do vody pridam bohate kari( ja davam polievkovu lyzicu), sol, papriku, korenie...podla vlastnej chuti. Krok 6: Zakryjem alobalom a peciem v rure cca 3/4 hodinu pri strednej teplote do momentu kym sa neuvari ryza

Zveřejněno 28. 5. 2008

Poznámka autorky vybusna

Treba si uvedomit, ze ryza zdvojnasobi objem a voda s lecom zacne dost bublat....tak pekac nemoze byt plny az po okraj... max do 3/4.

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1862

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrn

Marie

Komentáře (10)

Dělala jsem z kuřecích steaků - na kousky nakrájených. Je to výborné a rychlé jídlo. :yes:

vybusna: Já vím - začátky jsou vždycky těžký,:-)) ale Ty jsi byla vyloženě skrytý talent, Tvé fotky jsou dnes jak od profesionála;-):-):yes:

maris:no mariska...keby to na Teba vykuklo s povodnou fotkou, tak by si rozhodne recept minula bez povsimnutia.....bola prestrasna, tak som to prefotila nanovo. btw, tento recept mame u nas velmi radi a varievam ho uplne pravidelne....vdaka za povsimnutie;-)

vybusna: nějak mi to v roce 2008 uniklo:-D, vykouklo to na mě dnes z náhodných a zaujal mě nejen recept, ale i nádherná fotka;-):-):yes::yes:

Dělám to z kuřecích prsou, ale nejdříve je opeču na pánvi máme to tak rádi.

no... vyzera to dobre A CI TO bude aj tak chutit no prekvapime sa :-p;-):-O:-8:-*:-D:-)):-!:-)

Mile damy je len na Vas aku variantu vyskusate, ja som vyskusala obojaky sposob a ryza mi chutila uplne rovnako v oboch pripadoch. varim toto jedlo 25 rokov a verte, ze som presla pri nom viacerymi experimentami a skoncili sme podla nasej chute pri tomto sposobe.

Ono aj tá ryža je lepšia, keď je pod mäsom. Súhlasím s Evangelinou.:-)

presne ako pises, maso je pod ryzou neopecene a preto som zvolila aj variantu kuracich reznov pretoze tie kridla su len ako keby udusene a mojej dcere to vadi....nam nie, takze si davame tie kuracie kridla.

Stejně připravujeme kotlety a je to vynikající. Jen bych dala rýži pod maso. Za prvé, aby se dobře uvařila, a za druhé, aby se maso opeklo.

Tématické fráze:
levné recepty na oběd, levne recepty na obědy, levný oběd, oběd, levné obědy recepty, recepty na oběd, levné obědy, recept na obed, rychlý oběd s rýží, levny obed recept, obědy recepty, obed s ryzi, recepty na obědy, rychlí oběd, snadný oběd, recepty oběd, recepty na levný oběd, recept na levný oběd, recepty obedy, rychlé recepty na oběd

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, lečo, lečo, rajče naložené, paprika čerstvá červená, rýže, olej, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý, koření kari

Přidat fotografie receptu