Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkové řízky

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jojko Jojko

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 029 kJ /
2 158 kcal
Bílkoviny192,95 g
Tuky83,85 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 809 mg
Sodík 2,57 g
Sůl5,73 g
Sacharidy154,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Krok 2: Potom doňho primiešame soľ a mlieko. Krok 3: Mäsovú zmes uložíme na chladné miesto asi na 3 hodiny. Krok 4: Zvlášť postrúhame syr a pred úpravou ho primiešame k mäsovej zmesi, ktorú formujeme na rezne. Krok 5: Takto pripravené rezne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke. Krok 6: Vypražíme v rozpálenom oleji po oboch stranách. Krok 7: Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

TIP: Nejlepší recepty na řízky

Zveřejněno 29. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Iljuško zlatá:-),buď v pohodě,nic se nestalo a já už si poradím,opravdu;-).

Asi si vždy tak dva dny dopředu napíšeme, co budeme dělat - je mi líto, že to takto dopadlo :-(

Iljuško:-) chtěla:-D.Ale náhradní pokrm již vymyšlen;-).

:-DMirko - neříkej mi, že jsi chtěla dělat toto na zítra na véču:-?

Iljušo:-)moc pěkné:-p a asi si napíšeme seznam co kdo;-):-D.Naše zítřejší večeře tímto mění směr a bude něco jiného bez fotky;-).Boďka letí.

Klasika, oblíbená v naší rodině. Peču na peč. papíru v troubě. Posílám bodík a foto ;-)

profesionální matka 6. 2. 2009 13:58
K mletému masu přidávám všechnu možnou zeleninu, kterou sklidím ze zahrádky, čímž se maso "namnoží" a taky se sníží tučnost. Velmi chutné jsou řízečky s pórkem, celerem, mrkví, cibulí, kapustou atd. Mám doma tři puberťáky, žerou jako kyseliny. Takže nastavuju vším, co mi přijde pod ruku a strouhankou a vejci taky nešetřím.:-D

Mamča to dělá už několik let,nic nového.Tady tomu říkáme Holandský řízek.Ale je to fakt dobrý

Já nejsem příznivcem tučného masa, ale tyto řízky mám opravdu mooooc ráda(pravda, jednou za čas).Můžete asi použít i mleté vepřové, ale nevím, jestli bude výsledek stejný.Mléko hodně té mastnoty "spolkne".Jen přidávám trochu více sýra a sekanou petrželku, jak je v originále.Receptu dávám 1.:yes:

hadam by bolo aj ine maso to vase je dost mastne:-?

Já taky přidala hořčici a to mléko a je to nějaké řídké,snad to do zítra zhoustne,mám to v lednici a v nejhorším přisypu strouhanku.;-)

Jani dělala jsem přesně podle tohoto receptu, jen jsem přidala hořčici. Vejce jen na obalení.

ještě malý dotaz,už je to dlouho,co jsem to dělala,vajíčko jen na obalení?Do těsta ne?

Udělala jsem včera k obědu,dobré, jen sýru jsem měla více, ale "moji chlapi" nevrčeli,chválili,takže bude jedna s hvězdičkou:-)):yes:

Jeden kuchař mi poradil, že je lepší sýr nastrouhat na mleté maso a zalít horkým mlékem, zamíchat a nechat odležet a od té doby to tak dělám.

Tématické fráze:
holansky rizek, holanský řízek recept, recept na holansky rizek, bučkový řízek, recept holansky rizek, recepty holansky rizek, jak se děla holanský řízek, holansky sekany rizek, maso na hořčici, holanský řízek recepty, holandsky rizek recept, holandský řízek original, holandsky řizek, holanský mletý řízek, recepty z vepřového masa holanský řízek, holanský řízek se sýrem, recepty-holansky rizek, bůčkový řízek recept, holansky rezen, sekaný řízek se sýrem

Suroviny:
plecko vepřové, sůl, mléko, sýr ementál, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu