Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 408 kJ / 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,65 g |
Tuky | 22,25 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 13,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale rovnou dusilo.
Krok 2: Na dvou lžicích oleje opečte maso v pánvi do hněda, nadvakrát, kdyby byla pánev přeplněná. Dejte stranou.
Krok 3: Do pánve přilejte olej, rozpalte a dejte cibuli a žampióny, posolte, aby vše pustilo vodu. Zvolna míchejte až se tekutina vydusí.
Krok 4: Přidejte mouku, nechte zlehka opražit. Potom přidejte vývar, brandy a pepř, míchejte ode dna, aby se to dobré a připečené uvolnilo.
Krok 5: Přidejte těstoviny (neuvařené), zamíchejte a pod pokličkou duste ještě asi 8 minut, až jsou těstoviny měkké.
Krok 6: Sundejte z ohně, vmíchejte zakysanou smetanu a citrónovou štávu, už nevařte, nýbrž rovnou podávejte.
Zveřejněno 2. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí Stroganoff 2.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLO
Moje poznámka
Hovězí Stroganoff 2.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLO
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 20 hodinami
Tématické fráze:
hovězí stroganoff recept,
hovezi stroganoff,
vepřový stroganoff,
stroganoff recept,
hovezí stroganof,
hovězí stroganoff zakysaná smetana,
stroganoff z vepřového,
stroganoff,
recept stroganoff,
hovězí stroganof recept,
vepřové stroganoff,
vepřový stroganof,
stroganof maso,
stroganoff recepty,
hov.stroganov,
file stroganoff,
hov stroganov,
hovězí stroganov,
file stroganov,
těstoviny stroganoff
Suroviny:
olej,
šál hovězí,
žampióny,
cibule,
mouka,
vývar hovězí,
brandy,
šťáva citronová,
smetana zakysaná,
těstoviny
Komentáře (8)