Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s mysliveckou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 510 kJ /
600 kcal
Bílkoviny114,28 g
Tuky7,67 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme. Krok 2: Před dovařením zahustíme rozkvedlanou moukou, dochutíme a na závěr do omáčky dáme nasekanou petrželovou nať.

Zveřejněno 3. 6. 2008

Poznámka autorky Marta

Zdroj: časopis Pošli recept

Příloha: těstoviny, bramborový knedlík, v časopise byly domácí krokety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s mysliveckou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s mysliveckou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Omáčka je skvělá <3

casino: já bych byla spíš pro, aby se autorka onoho receptu v komentíku zaregistrovala a ten recept sem vložila, takhle to tu zanikne a nikdo ani nevzdechne ;-);-);-)

Hana Šebestová:
:-)) I kdyby se jednalo jen o způsob jak na TOP propasírovat jakýsi odkaz:-(( tak jste to pěkně napsala:yes: A protože není mým zvykem hodnotit pozitiva:-* tak se ptám:
Když už tam cpete ten citron (sice jenom čtvrtku, ale u tak to bude vonět beztak jako cviboch!!!), tak proč ještě tu marmeládu? Nebude tam té citrusové chuti přespříliš?
A tuto, rádoby kuchařskou, mantru: "Poté tento kus/y,zprudka orestujeme po všech stranách, ABY SE MASO ZATÁHLO" raději ani nekomentuju...:-((
:-))Ale jinak dobrýýý...:yes: :-K

Hana Šebestová 9. 12. 2013 14:02
Vážená paní,
Vaše foto s tímto rádoby exkluzivním pokrmem zavání obědem z fakultní nemocnice Královské Vinohrady a Váš technologický postup
ve stylu rychle něco uvař je naprosto diletantský a zcestný.
Paprika do tohoto pokrmu vůbec nepatří,naopak domácí protlak a červené víno jste jaksi vynechala,stejně tak marmeládu.
Zkuste to trochu jinak,zeleninový základ mrkev,celer,petržel+ očištěnou 1/4 citronu,restujte na 1/2 másle a 1/2 oleje,jakmile začne mrkev pouštět karoten zarestujte s nejlépe domácím protlakem,přidejte maso,okořeňte solí a pewww.dkp.czpřem a vše po důkladném zarestování zalejte vývarem.Vývar si samozřejmě uděláte vedle,kam si dáte veškeré divoké koření,včetně jalovce a rozmarýnu.
U těchto bylinek opatrně,jsou dosti aromatické.Tímto vývarem doplňujeme odvařenou šťávu přes sítko,takže nám odpadla práce s vyndaváním kuliček koření.Citron vyjmeme za šťávy.Pokud je již maso poloměké vyjmeme jej,dolejeme šťávu kvalitním červeným vínem,přidáme marmeládu a zahustíme strouhaným perníkem.Vše rozmixujeme tyčovým mixérem,dochutíme,na omáčku můžeme dát orestovanou slaninu.Poté vrátíme udušené maso zpět do již zhotovené omáčky.Přikláněla bych se k tomu,aby se maso dělalo v jednom,maximálně dvou kusech,které bych před přípravou prošpikovala a potřela hořčicí,nasolila a napepřila.Poté tento kus/y,zprudka orestujeme po všech stranách,aby se maso zatáhlo.
Do tohoto výpeku přidáme zeleninový základ a postupujeme dle shora uvedeného postupu.

to je bašta,vyzkoušeno,dávám bodíka:-D:yes:

Jani, ten jalovec a hlavně rozmarýn omáčku krásně ovoní a chce to i poctivou hrst čerstvé petrželky.

Jani R, jalovec má Kaufland, nedavno jsem ho kupovala:-)

No, strašně bych to chtěla zkusit, ale bude to dobré bez toho jalovce? Billa, ani Hypernova, ani Albert nemáááá!:-((

Tématické fráze:
hovězí maso s omáčkou, recepty na hovězi maso s omáčkou, pošli recept, omáčky recepty, hovězí omáčka, hovězí omáčky, hovězí omáčka recept, recepty hovězí maso s omáčkou, hovězí maso po myslivecku, domácí krokety, omacka z hoveziho, hovězí medailonky, hovězí recepty, hovězí maso s okurkovou omáčkou, dobré hovězí maso s omáčkou, recept hovězí maso, myslivecká omáka, hovězí na rozmarýnu, omačky z hovězího, hovezi maso s brusinkovou omackou

Suroviny:
maso hovězí, cibule, mrkev, petržel, bobkový list, rozmarýn, jalovec, pepř, sůl, paprika sušená pálivá, nať petrželová, sůl, šťáva citronová, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu