Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající pizza

I když lze na domácí pizzu koupit těsto v prášku nebo dokonce hotové a chlazené, stačí nemnoho času a můžeme si dobré těsto na pizzu udělat v domácích podmínkách. Postup je poměrně podrobný a jak si pizzu obložíte, aby byla skutečně vynikající, je jen na vás.

Hodnocení receptu je 5,0 (71×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 993 kJ /
2 388 kcal
Bílkoviny50,50 g
Tuky108,30 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy295,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem, až se úplně rozpustí. Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, přilijeme droždí, olej, sůl a vodu a vypracujeme měkké těsto. Krok 3: Přikryjeme a necháme asi hodinu odpočinout. Krok 4: Mezitím připravíme náplň (jakoukoliv, která vám chutná). Krok 5: Těsto na plechu s pečicím papírem vyválíme na tenkou placku a potřeme a obložíme náplní. Krok 6: Dáme do vyhřáté trouby péct na 200 °C asi na 20-30 minut a těsně před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Pizza - původ a recepty

Zveřejněno 4. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající pizza

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající pizza

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (53)

Nej těsto, co jsem kdy vyzkoušela.:yes:

Výborné těsto, dělala jsem z italské mouky na pizzu a nechala kynout v lednici asi 12 hodin. Asi nejlepší pizza, co jsem dosud upekla.

Je opravdu výborná.Těsto je super,nelepivé a dobře se s ním pracuje.:yes:Dovolím si přidat foto:-D

Nemám ráda na pizzu těsto,které vykyne jak buchta a je vysoké,tak jsem hledala a náhoudou objevila tenhle recept.Těsto je výborné,krásně se s ním pracuje,jsem nadšená!Recept si ukládám i když jsem trochu upravila,mouky jsem dala většinu špaldovou hladkou,trochu pšeničné hladké a trochu špaldové celozrnné.Výsledek byl skvělý,jen se po ní zaprášilo.<3:yes::yes::yes:

Právě peču, jen jsem musela přidat více vody do těsta. Dělala jsem v domácí pekárně a těch 250ml tekutiny na 400g mouky je málo. Těsto se nechtělo spojit.

Výborné, jednoduché, z várky byly dvě pizzy. Jedna hned, druhá o den později. Těsto v lednici v pohodě vydrží. :-) :yes::yes::yes:

Je opravdu vynikající, tenká. S těstem se nádherně pracovalo. Měla jsem necelé dva velké plechy, pekla jsem na spodním roštu 7 min a poté 3 min na horním roštu (kvůli barvě sýra) při 250°C. Těsto jsem si nechala zpracovat v pekárně, uložila jsem jej na 20 hod do lednice neb jsem neměla čas hned pizzy upéct. Zasloužený bodík :yes: :-p

alka.slavikova: Ja testo rozdelim po bochancich na jednotlive kulicky a ty dam do mikrotenu.

Zobrazit starší odpověď

Dnes vyzkoušeno. Nevěřila jsem, že smícháním droždí a cukru se za chvíli fakt rozpustí - ale rozpustilo. A musím přiznat, že teda recept je moooc dobrý, měla jsem z toho dva celé plechy, krásné tenoučké křupavé těsto, jedna pizza hawai a druhá směs - sýr, žampiony, olivy, šunka, kukuřice, cibulka. Po propočítání obou obrovských pizz - 150Kč luxusní :-) a to jsme si bohatě surovin dopřáli.
Děkuji za recept. :yes:

Dnes vyzkoušeno. Nevěřila jsem, že smícháním droždí a cukru se za chvíli fakt rozpustí - ale rozpustilo. A musím přiznat, že teda recept je moooc dobrý, měla jsem z toho dva celé plechy, krásné tenoučké křupavé těsto, jedna pizza hawai a druhá směs - sýr, žampiony, olivy, šunka, kukuřice, cibulka. Po propočítání obou obrovských pizz - 150Kč luxusní :-) a to jsme si bohatě surovin dopřáli.
Děkuji za recept. :yes:

Dnes vyzkoušeno. Nevěřila jsem, že smícháním droždí a cukru se za chvíli fakt rozpustí - ale rozpustilo. A musím přiznat, že teda recept je moooc dobrý, měla jsem z toho dva celé plechy, krásné tenoučké křupavé těsto, jedna pizza hawai a druhá směs - sýr, žampiony, olivy, šunka, kukuřice, cibulka. Po propočítání obou obrovských pizz - 150Kč luxusní :-) a to jsme si bohatě surovin dopřáli.
Děkuji za recept. :yes:

Dnes jsem ji upekla a je opravdu výborná:yes:Z tohoto množství těsta jsem měla jednu na velký plech obdélníkový a jednu na kulatý plech;-)

Pizza je super pridavam medzi naj je skvela odporucam a suhlasim s nazvom . Mne osobne chuti velmi je medzi naj pizzami a ma na to právo :-D:-));-):-8:-):-K:-K::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p dobru chut

Včera jsem vyzkoušela a recept ukládám mezi oblíbené:yes:
Pizza je výborná. S těstem se skvěle pracuje, nechala jsem ho odležet skoro celý den v lednici a bylo to super. Nejedla jsem lepší pizzu. Z dávky jsem udělala 11 krásných malých pizziček tvaru koláčku, což skvěle vypadá a obložila jsem je 2 náplněmi. Na jednu jsem použila protlak, tapenádu z olivek, pršut a postrouhaný sýr. Druhou jsem udělala ze sýrů eidam a niva. Bylo to úžasné, můj muž byl nadšen, k tomu červené vínko a měli jsme úžasný večer. Pro děti budu obkládat šunkou a sýrem. VŘELE DOPORUČUJI a dávám bodík:yes::-)):-K;-)

Těsto na pravou italskou pizzu se má nechat odpočinout v ledničce,alespon 12 hodin.Nesmíme ho nechat v teple-nesmi vykynout!!!A mám pro vás typ,místo vody dejte bublinkovou vodu.Pizza bude více křupavá:-))Buon appetito :-)

Výborné těsto, dobře se s ním pracuje, křehké. Já dala domácí šunku na kostičky, klobásky, různé sýry, rajče, papriku a čerstvou bazalku:-) s dovolením připojuji fotečku a :yes: +33

vynikající!!! :-8

Velmi vynikající již dělám po 7x :-)

vynikajici pizza ;-) dělám ji podle tohoto receptu už delší dobu a vždycky hnedka zmila :-D přidávám bodík :yes: (28)

děkuju za recept,je skvělá,měla jsem dvě kulaté velké pizzy :-K :yes:

Je to opravdu vynikající pizza a určitě už jinou dělat nebudu,těsto je výborný:-p.Slupla jsem jí skoro celou sama:-8:-!

:-)jo EXTRA DOBRÝ ;-):-*:-D:-)):-8:-K

Nejlepší pizza, dělám jí na dva plechy a vždy se zblajzne jak nic :):-*

Opravdu výborná pizza,s těstem se dobře pracuje (nelepí) a po upečení je křehké. "upekla jsem,ochutnala jsem a nemohla přestat" Budu muset zítra upéct zas:-D: musím dát bodíka :yes: Jo a děkuji.

:-):yes:

;-)

Moc dobrá pizza :-p

výbornééé dík za recept
:yes:

Jen se chci zeptat, ten kvásek se tedy nepřipravuje, jak jsme zvyklí? Já to teda dělám tak, že do vlažného mléka přidám cukr a droždí a trošku mouky, to vykyne a pak to nasypu do těsta, zpracuji a to těsto pak dále ještě kyne ... dík za radu :)jinak vypadá opravdu k sežrání :)

Dost dobré těsto.Nelepí se,takže se s ním skvěle pracuje.Můžu jen doporučit.A PIZZA chutná SUPEEEER:-*

:-p:-p:-p Hmmm pizzu mohu jakoukoliv.Ráno, odpoledne i v noci, :-p:-p:yes::yes: Dávám bodík :-)

Tématické fráze:
pizza recept, recept na pizzu, náplně na pizzu, náplň na pizzu, recepty na pizzu, top recepty pizza, pizza náplně, pizza náplň, vynikající těsto na pizzu, náplň na pizzu recept, recept pizza, pizza videorecept, pizza recepty, pica recept, recepty pizza, cesto na pizzu, americká pizza recept, náplně do pizzy, recept pizza na plech, americká pizza

Suroviny:
mouka hladká, droždí, olej, voda, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu