Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební koláčky bez kynutí

Mezi oblíbené tradice při svatebních přípravách patří pečení koláčků. Pokud se rozhodnete pro poctivou domácí výrobu, určitě sáhněte po receptu s droždím, ale bez kynutí. Náplně si zvolte podle vlastní chuti a pusťte se do práce.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanna

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 945 kJ /
4 050 kcal
Bílkoviny112,24 g
Tuky147,71 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 272 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy556,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny. Krok 3: Utřené žloutky s cukrem a máslem smícháme dohromady s moukou. Přidáme mléko, sůl, droždí a promícháme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Těsto rozválíme na placku a malou skleničkou vykrojíme koláčky. Krok 5: Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a naplníme náplněmi dle naší chuti. Krok 6: Vyskládáme na plech a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 10 minut do zrůžovění. Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a rumem. Krok 7: Po vytažení trouby koláčky potřeme rumovou směsí.

Zveřejněno 11. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební koláčky bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební koláčky bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

pampeliska 21. 11. 2013 12:06
Ahoj Holky, prosim mate overeny recerp, kdy kolacky zustanou nekolik dni cerstve a chutne? Pokud ano, poslete mi receptik, je toho mraky a clovek by musel vyzkouset vsechny varianty:-) Nez by prisel na ten pravej:-)

Dekuji !!!

email:pampelisatkoo@gmail.com:-Ktoprecepty.cz

hosta: ano, máme podobné - ty naše jsou takové cukrové, jen se rozplývají na jazyku, a hlavně vydrží dlouho křehké a dělá to ten tuk. 120gr másla se mi zdá celkem málo na to, aby byly i po týdnu jako čerstvé(jinak ta Jarka jsem já - jen jsem se poprvé zapomněla přihlásit) :-)

jaciz:já omylem odpověděla "jarce" místo "vavě" - takže ty jsi asi Jarka - tak sorry. A vidíš, koláčky máme skoro podobné:-))

hosta:já se neptala na koláčky, jen jsem odpovídala. Mám svůj osvědčený recept a dělám ho léta. Je výborný!!
Koláčky svatební
1kg hl.mouky
75dkg másla (nebo 50dkg másla + 1 heru)
4 žloutky
5lžic teplého mléka
1kostka droždí
špetka soli
(droždí, mléko, kostka cukru = kvásek)
děláme malé koláčky tvarohové, makové, jablkové, povidlové, ořechové.....:yes:

Jarka: no - doporučuji ti použít spíš ten recept Bahulky nebo Rebeky z podobných, prášek bych určitě nepoužila. Já dělám z 1 kg pol.mouky a půl kg másla, 4 žloutky 6 dkg kvasnic, citr.kůra - dělá se kvásek do asi 2 dcl mléka, vše se zpracuje a tvaruje hned, upečené mastit máslem s rumem a balit v cukru - jsou super i za týden a jsou to výslužkové koláčky, dělám je ale balené - mini:-D Zvaž to, tohle bych si netroufla. Jo - a zadělávám po půl kg, jinak když vás není víc, roste ke konci pod rukama:-))

vava: mám výborné koláčky, až bude čas, dám je sem
napiš mejl jestli spěcháš a já ti je pošlu:yes:

Tak děvčata dává se tam tedy i ten prášek do pečiva?A jsou opravdu vláčné i druhý den potřebuji to na svatbu tak hledám ten nejlepší recept!!:-//

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-K

Dobrý den, když tyto koláčky budu péci opravdu jako svatební, jak dlouho tedy předem a jak dlouho vydrží ? Děkuji :-K

Mohu se zeptat, to droždí tam nakonec dám jen rozdrobené nebo z tohu musím udělat kvásek? díky

Pro paní Katarinu.

Mě se také stalo, že i když jsem udělala důlek, těsto vyskočilo a každá náplň mi stekla na plech. Pak mě napadlo každý důlek, než dám náplň, tak propíchám vidličkou a pak teprve dám náplň. Je to lepší. Z těsta vyjde vzduch a náplň zůstane ve středu koláčku. Dobrou chuť

:-)super to je mnam...

Katerina 3. 6. 2011 09:10
dobrý den dneska jsem dělala koláčky podle vašeho receptu těsto výborný ale mám problél že když udělám kuličku tak mi vyběhne hodně nahoru takže to je jako kuliška a na hoře je náplň tak jsem zkusila vyválet a vykrájet a to samé já už nevím v čem dělám chybu i ďulek do vnitř udělám a stajně mi to vyskočí ;-( poraď te co s tím

patři tam droždí i prášek do pečiva,jsou výbornééé...:-))

me se tlosku povedly at ty posledni.kdyz delam neco napoprve tak to vzdy znicim :-)

Tématické fráze:
koláče bez kynutí, nekynuté svatební koláče cukrářské, moravské koláče bez kynutí, nejlepší těsto na svatební koláče, kolace z majonezy bez kynuti, křehké svatební koláče, koláčky bez droždí, nejlepší koláčky, koláčky, kynuté koláče bez kynutí, svatební cukroví recepty, rychlé koláče bez kynutí, koláčky recept, recept na koláče bez kynutí, kolace recepty, tvarohové koláče bez kynutí, male kolacky, nejlepší pouťové koláče, svadební koláčky, Majolkové® koláče bez kynutí

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, žloutek, sůl, kypřící prášek do pečiva, droždí čerstvé, mléko, vejce, rum, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu