Linecké těsto na ovocné koláče a záviny
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí a ve spojení s výbornou kávou navodí pohodovou atmosféru.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 625 kJ / 3 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,42 g |
Tuky | 81,14 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 544,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Závin: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme nahrubo. Strouhanku opražíme na suché pánvi. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejeme. Přidáme zbylé ingredience a vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu a rozdělíme na dva díly.
Krok 3: Na záviny vyválíme těsto na obdélníky, pod pruhem jablek posypeme opraženou strouhankou, nebo mletými piškoty, dá se použít i perník.
Krok 4: Jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a sekanými ořechy, dáme na pruh strouhanky a těsto přes náplň z obou stran přehneme.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut dozlatova.
Krok 6: Koláč: Uvedené těsto vydá na dva koláče. Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení.
Krok 7: Do formy namačkáme těsto, které musí být vytaženo i na boky formy.
Krok 8: Vypeckované třeště smícháme s Maizenou, cukrem, skořicovým cukrem a ořechy.
Krok 9: Vše smícháme a rozprostřeme na těsto, které jsme předtím posypali strouhankou.
Krok 10: Ovoce přikryjeme dalším dílem těsta, uděláme otvory, nebo zářezy, aby mohla unikat pára, potřeme mlékem nebo žloutkem a vložíme do trouby.
Krok 11: Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut dozlatova.
Zveřejněno 12. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké těsto na ovocné koláče a záviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEP
Moje poznámka
Linecké těsto na ovocné koláče a záviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEP
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 34 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
kolac z lineckeho testa,
linecke kolace,
jablečný závin z lineckého těsta,
štrúdl z lineckého těsta,
těsto na koláč,
jablkový koláč z lineckého těsta,
linecký koláč s ovocem,
koláče z lineckého těsta,
jablečný koláč z lineckého těsta,
recepty z lineckého těsta,
ovocné koláče,
jablkový závin z lineckého těsta,
těsto na koláče,
linecké koláč,
linecký koláč,
linecký koláč s tvarohem a ovocem,
koláčky z lineckého těsta,
linecký štrůdl,
tvarohový koláč z lineckého těsta,
ovocný koláč z lineckého těsta
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk hera,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
jablko,
ořechy,
strouhanka,
cukr krystal,
skořice,
třešně,
škrob kukuřičný,
cukr krystal,
cukr skořice,
strouhanka,
žloutek
Komentáře (22)