Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špíz z cukety, dýně a tofu

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madlenka1

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie680 kJ /
163 kcal
Bílkoviny14,80 g
Tuky8,60 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na špejle napichujeme střídavě cuketu, tofu a dýni, okořeníme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Necháme chvíli uležet. Krok 2: Pak dáme péct do trouby. Krok 3: Na přílohu omyjeme rukolu, osolíme, opepříme, nakrájíme jednu mandarinku na kousky. Z druhé si necháme dva plátky na ozdobu a zbytek vymačkáme na rukolu. Krok 4: Zakápneme olivovým olejem.

Zveřejněno 29. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz z cukety, dýně a tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYDk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz z cukety, dýně a tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYDk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Ráda vyzkouším:yes:

Klasická tekvica ( tykev ) alebo sa jej niekedy hovorí u nás aj dyňa, sa lúpať nemusí. Ona síce šupka vyzerá tuho, ale tepelnou úpravou krásne zmäkne ;-) Mám s ňou skúsenosti, pestujem ju desiatky rokov. Plním ju v pohode a po tepelnej úprave sa dá krásne jesť aj so šupkou. Samozrejme nepoužívame staré plody, rovnako ako sa nepoužívajú staré plody cukety. Do tekvice musí necht prstu krásne vojsť ako do masla. Akonáhle to nejde, plod je prestarnutý, mal sa už dávno zjesť ;-):-D
Inak tento receptík je krásny, len vkladajte podobné z dyne, ja som to na záhrade tohto roku prešvihla :-D:-D:-D

Maky: záleží na druhu dýně a druhu pokrmu. Dýně Hokkaido se loupat nemusí, ale pokud bych ji po uvaření chtěla mixovat (např na pyré nebo polévku), raději bych ji oloupala. Ostatní dýně mají většinou dost tuhou kůru, takže loupat. Mladé kusy s mléčně měkkými semínky se dlabat nemusí, u větších kusů, kde jsou patrná vlákna a semena, je lépe vydlabat;-)

ahojky, nemám vubec zkušenosti s přípravou dýně, mohl by mi prosím někdo poradit, zda jí před přípravou loupete( jak pro tento recept, tak např. do kaše, či polévky) zda se dlabe atd.
Děkuji

Vypadá to mňamózně :yes: Rukolu bych mohla pořád a v kombinaci s mandarinkou neznám, avšak ráda vyzkouším :-O

Nádherná fotka, originální recept:yes:

Krásně barevné - bohužel, ani jedna surovina u nás není IN ;-);-);-)

Magdalenko-Madlenko - moc pěkný receptík :yes::yes::-p

Tématické fráze:
cuketa hokaido, tofu recepty, vykrajované dyně, dietní recepty, jak se dlabe dýně, cuketa hokaido recepty, dýně hokaido recept, recepty cuketa hokaido, vykrajovaná dýně, cuketa s tofu, dýně, dietní recepty z dýně, cuketa hokajdo, recepty z tofu, recepty z dýně, dýně s tofu, pokrmy z dýně, dýně hokaido, dýně hokaido recepty, musi se dyne do polevky loupat

Suroviny:
cuketa, dýně hokkaido, tofu, olej olivový, sůl, koření, rukola, mandarinky, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu