Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 klasický plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 594 kJ /
3 966 kcal
Bílkoviny82,65 g
Tuky168,39 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 637 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy520,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit. Krok 2: Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se strouhanými mandlemi a vmícháváme pomalu do sněhu. Dáme na plech s papírem na pečení, vsuneme do vyhřáté trouby, hlídáme a když těsto začne růžovět, je hotové, trvá to krátce! Krok 3: Necháme vychladnout, vyklopíme i s papírem, který vezmeme za dva rohy a stáhneme ho jako hada a namažeme krémem. Krok 4: Ten uděláme tak, že vyšleháme máslo s cukrem i vanilkovým a k tomu přidáváme pomalu po lžících hustý pudink, stále šleháme, pak natřeme na upečené těsto. Krok 5: Nakonec nalajnujeme do krému porce a na každou dáme půl mandle a celé řezy se posypávají strouhanou čokoládou.

Zveřejněno 29. 1. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Řezy mne inspirovaly z několika receptů a něco jsem změnila. Mandlové řezy jsou vynikající, dle mého manžela, prý jsou jako dort!

Místo strouhané čokolády by šla na krém čokopoleva a můžete ho udělat z jakéhokoliv pudinku, bude krém zase jiné chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K6qz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K6qz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

rena: :-O Co se žloutky? -co takhle vaječňák? :-p

Abych zlikvidovala bílky a zbytky krémů upekla jsem dneska znovu tento moučník:yes:;-)

NEJDE TO 6. 8. 2014 12:17
;-(;-(:-(:-(:-//:no:

NEJDE TO 6. 8. 2014 12:17
;-(;-(:-(:-(:-//:no:

aisha:Aisho, mám radost, že jsi upekla a dokonce pěkný dortíček. Ještě si si to doladila-hlavně, že chutnalo a díky za vyzkoušení;-):yes:

Dnes upeceno a ochutnano..dobrutka :-p:yes:..delala jsem v dortove forme, do testa pridala i trochu orechu, korpus rozrizla a naplnila kremem..moc dobre..:-K:-K..pridavam foto.

Irrena:Irenko, to je bezvadná vychytávka:yes:

Bibi teď se vrhnu na ty řezy;-)Nejdříve jsem si udělala krém, ale, našlehala jsem 1 čokolodávý puding Olé bez vaření, ušlehala 1 šlehačku Rama Cremefine a smíchala s pudingem, není to rozeznat od pařížské šlehačky a super rycholvka,moc dobrá;-)Chtěla jsem mít krém co nejlehčí a bez másla:-8
Bdík už jsem dala minule, takže další nemůžu:-(

Koubkova:Jiřinko, díky, že jsi upekla a mám radost, že chutnalo:yes:

Místo mandlí jsem dala ořechy , taky dobrota:-p

Tohle mi uniklo :-O:-O:-O, hm, to bude chutnat :-p:-p:-p:yes::yes:

Právě mám v ledničce 8 bílků, zítra, nebo v neděli je upeču:yes::yes:

rena:Samotný žloutek dávám do kynutých nebo houskových knedlíků, do buchet, dává se do tiramisu nebo ve směsi žloutků, koření a sojovky marinuji kousky kuřecího masa na čínu...stačí si jen promyslet, co budete vařit v týdnu, kdy si řezy upečete;-).

Śmankote, Jani, tohle mi uteklo a vypadá to tak jedle!! Kila jdou nahoru jen z podívání!:-p:-D:yes:

rena:Reno, já bílky sbírám postupně, když jdou do pečiva jen žloutky, mám je v hrnečku v lednici a když se mi jich zdá dost, dělám takové dobrůtky. Ještě by to šlo, kdyby si vymyslela nějaké jídlo, do kterého můžeš přidat plno žloutků;-)

ahoj všem, recept se mi líbí, taky ho vyzkouším, ovšem trochu náročný na vajíčka, bílky upotřebím a co se žloutky?? :-S

bartijana:Vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)

vypadají moc pěkně, určitě udělám, už si píšu recept:yes::yes:

Irisko, jsem ráda, že vám chutnalo a že si řezy vyzkoušela:-)

Bibinko, jsou super :-! Znám je s ořechama. Teď poprvé jsem pekla s mandličkama. Pudink se ve špajzu tvářil jako mandlový, ale byl vanilkový. Nevadí. Přidala jsem do něj nakrájené broskve.
Můj manžel je taky "slaďák", tak si rochnil. :yes::yes:+

Vypadají skvěle:yes:

:yes::-Kkrásný receptík,bílky mám od koláčů,tak zkusím..:-*

Marundo, není zač děkovat, když můžu pomůžu;-) Bílky v mrazáku vydrží dost dlouho a jen tak v lednici trochu míň déle, já je zamražuju v mrazáku;-)

aha, tak moc děkuju. Bílky si píšu, ale nevěděla jsem, jak právě dlouho vydrží v lednici, asi dlouho.díky

Marundo, rozumíš tomu dobře;-) a když tak jeden přidej, aby jich bylo 6, tak je to původně psané. A ty bílky z lednice se šlehají ještě lépe, bch řekla, než čerstvé:yes: Já je dávám třeba do umělé krabičky od Ramy, Perly atd. a hlavně si piš kolik jich tam máš, abys měla pak přehled až budeš něco dělat;-)

super:yes::yes:

Líbí se mi-asi budou taky naše oblíbené:-8:yes::yes:

aha, tak když dám třeba 5 bílků, tak ty ostatní ingredience zůstávají stejné? Já nevěděla, že se dá bílek i zamrazit - v čem je zamražuješ? A myslíš, že bílky co mám ještě v lednici z cukroví, že budou ještě dobré? Nebo je mám vyhodit.Díky

No,to se mi líbí!:-pŽádný složitý postup,a tak krásně to vypadá!Bodík už letí...:-K:-K:-K

Marundo, já je měla zamražený ještě z Vánoc, ale už jsem to dělala i ze 6 ti :-! a taky to šlo. Jinak jich má být 8, já dala o 2 víc a nic se taky neděje, čím víc jich je, tím je těsto vyšší a naopak;-)

Tématické fráze:
jak dlouho vydrzi bilky v lednici, bílky v lednici, bilkove rezy, jak uchovat bílky, recepty z bílků, hrnečkové pečení, jak dlouho vydrží bílky, jak dlouho vydrží bílek v lednici, jak dlouho vydrzi bilek, řezy z bílku, recepty- pečení z bílků, pečení z bílků, pečení s bílky, hrnečkové recepty pečení, recepty- moučníky z bílků, bilkove rezy s mandlemi, dobré a oblíbené řezy, co s bílky, bílkové cukroví, bilek v lednici

Suroviny:
bílek, mouka polohrubá, cukr krupice, mandle mleté, cukr vanilkový, sůl, mléko, máslo, pudink čokoládový, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda, mandle

Přidat fotografie receptu