Jahodovo-tvarohové řezy
Na tyto jahodové řezy nepotřebujeme čerstvé jahody, využijeme ty kompotované. Výsledné řezy vypadají opravdu lákavě. Vrstvu kakaového těsta potřeme jemným krémem z tvarohu a šlehačky a na povrchu ozdobíme kousky jahod v želé.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 191 kJ / 4 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,45 g |
Tuky | 145,30 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 577,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Na těsto všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: Pečeme asi 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme krém a to tak, že smetanu vyšleháme s tvarohem a cukrem do hladkého krému. Pokud je třeba, můžeme ještě zředit mlékem. Smícháme s želatinovým ztužovačem, který jsme připravili podle návodu na obalu.
Krok 4: Krém nalijeme na studený korpus a dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
Krok 5: Mezitím připravíme ze šťávy z kompotu želé, které necháme asi 15 minut chladnout.
Krok 6: Jahody z kompotu nakrájíme na kousky, ty poklademe na ztuhlý krém a celé to zalijeme připraveným želé. Dáme na 24 hodin uležet, poté můžeme podávat.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-tvarohové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOzN
Moje poznámka
Jahodovo-tvarohové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOzN
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 10 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 10 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandské řízky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 1 hodinou
Palačinky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 2 hodinami
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 2 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 2 hodinami
Brambory "na loupačku"
zuzi777a před 2 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy s tvarohem,
tvarohové řezy s jahodami,
jahodové řezy s tvarohem a želé,
jahodove rezy s tvarohem a jahodami,
řezy s tvarohem a jahodami,
recepty z jahod a tvarohu,
lehké smetanové, tvarohové krémy,
jahodový řez s tvarohem,
recept na jahodový řez s tvarohem,
tvarohové řezy s jahodama,
tvarohové řezy s želé,
jahodovotvarohové řezy,
tvarohové řezy,
lehké jahodové řezy,
lehké tvarohové řezy,
tvarohovy rez s jahodami,
rezy s jahodama,
tvarohovo jahodový řez,
jahodovo tvarohový krém,
želatinové řezy s tvarohem
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
mléko,
kompot jahodový,
želatina
Komentáře (5)