Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot s jahodovým želé

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na upečený piškot kladu jahody, většinou je krájím na půlku, aby byly zhruba ve stejné výšce. Krok 2: Poté nalijeme na piškot s vyskládanými jahodami uvařenou směs na želé (po dosažení bodu varu doporučuji chvíli počkat, než budeme nalévat, ať se neroztéká jinam než chceme). Krok 3: Koláč necháme zchladnou, ať se želé zafixuje na povrchu.

Zveřejněno 21. 6. 2008

Poznámka autorky Jituska

Místo jahod lze použít jakékoliv ovoce, ale vždy je nejlepší mít čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot s jahodovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ONQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot s jahodovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ONQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

ivulinko - krásné fotky;-):yes:+

Jituško:-), dozrává první letošní ovoce, takže dneska jsem se nechala inspirovat tvým receptem, dovoluji si přidat ti sem fotečku a bodík ti letí..., děkuji:-K:yes:

Já dělávám želé tak, že uvařím puding, ale ne v mléku, ale ve vodě. Na broskve je z vanilkového pudingu bez chybičky.

přesně, úplně obyčejný, dělali jsme ho kdysi pořád a najednou se na něj pozapomnělo, což je určitě škoda :-p;-):yes:

děkuji kolegyně:-)

Takový krásný moučník a nevšimla jsem si, nebýt náhodných receptů. Kdysi jsme to dělali pořád, byl to takový hit do dortovnice, nějaký dobrý kompotek, třeba meruňky, z té šťávy pudink a bylo to. Jednoduché a moc dobré. takže, určitě si zaslouží plusík!!:yes:

Mám ráda moučníky s želatinou. Jsem zvyklá dělat z normální želatiny, která je z vepřových šlach a kostí, nesmí se vařit, rozpouští se v tekutině teplé do těch 60°C, někde jsem četla maximálně 65°C. Na 250 ml tekutiny dávám 10 g želatiny. Neztuhne ale, když se přidá např. kiwi nebo čerstvý ananas. Na piškot dávám ještě nějakou mezivrstvu, aby se želé nevsáklo. Potřu marmeládou, nebo nějakým krémem, taky se hodí hustý pudink s trochou rozpuštěného másla nebo jiného tuku v kostce. Je to fajn moučník na léto :yes: Já dělám ale celoročně :-))

Tématické fráze:
piškotová buchta s jahodami a zele, piškot recept, piškot s jahodami, recept na piškot, recept piškot, piškotové těsto, piškot s jahodama, želé dort, piškot, recepty piškot, moučník s želé, ovocný dort se želatinou, piskotovy dort se zelatinou, želé z pudingu, moučníky s želé, piškotový dort s želatinou, dort se žele, dort s želé, želé recept, piškotový dort s želé

Suroviny:
jahody čerstvé, sirup

Přidat fotografie receptu