Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička plněná vinou klobásou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kamikaze

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 763 kJ /
1 139 kcal
Bílkoviny63,00 g
Tuky90,00 g
Vláknina2,25 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 3,69 g
Sůl9,00 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakleme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na ni šištičku z vinné klobásy, kterou si vymačkáme ze střívka. Krok 2: Zavineme jako ptáčky, zajistíme nití nebo kuchyňskou jehlou, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme cca 45-50 min. Krok 3: Podáváme s rýží nebo bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 23. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná vinou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xyo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná vinou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xyo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-p:-K:yes:

Elizo, zkus Podobný recept - Kuřecí závitky plněné vinnou klobásou - ten jsem přidávala já a jsou tam i ta sušená rajčata;-)

Moc pěkné, krásná fotka (opět!!) Tenhle recept mi zatím unikal, a to jsem si jich naukládala už dost...
Vinnou klobásu miluju od dětství - narozdíl od mých dětí. Ale v tomto obalu ji snad zbaští...;-)

nadhera nadhera

Maris krásná fotka :yes::-D.Dávám si do oblíbených,je to určitě dobrota,dávám bodík:-D

Jani, díky a klidně si nabídni, máme dost;-):-))

Maris-nádhera, dočkala jsem se, fakt super foto. Hned bych si hrábla!:-p:yes:

Tak hotovo ! Nedala jsem anglickou, k vepřovému mně to připadalo zbytečné, hořčici taky ne, jen sůl pepř a trochu mleté papriky. Červené zelí s jablíčkem se k tomu hodí výborně. Jako příloha by šly i bramborové knedlíky. Dávám bodík a doporučuji:yes:

maris, doufám, že se ti to povede. Jsem zvědavá na fotku a komentář k tomu. Ukládám si ten recept, protože jsem si dlouho myslela, že vinná klovása se dá jen zapékat v listovém těstě!:-))

:-O Musím po sobě kontrolovat jak píšu :-O

Vybusna, nějaké povídání pro tebe jsem našla tady www.coop.cz/magazin/4_2001/vinna_klobasa.html a receptík je tady www.kucharka-recepty.com/domaci-vinna-klobasa-821, možná bych nedávala tu žemli, jen maso, ale už jsem zapomněla, jak to u nás řezník dělal. Tak stačí udělat jen tu směsku a použít na náplň. U nás se prodává hlavně na Vánoce a Velikonoce, ale viděla jsem ji už i mimo tuto dobu někde v marketu.

no a to by ma zaujimalo merylas, ze ako sa tie klobasky upravuju, ze su take biele...to aj mnichovske biele parocky su uplne biele a nechapem to.
Na slovensku si robime klasicke domace udene klobasy....raz sem mozno vlozim nas rodinny recept...

Tak tohle by mé rodině taky chutnalo :yes: Vybusna, jde udělat směsku na klobásy i doma a nemusí se nikde shánět ;-) Je to jen ochucené vepřové maso.

vybusna: když jsem byla malá, tak bývala jen kolem Vánoc a Silvestra, ale teď je, dá se říct, po celý rok, jen v létě, když je hodně teplo, tak ne, protože to je vlastně syrové maso a rychle se to kazí.

vidis maris a ja ju raz neviem ocenit...na slovensku vyrabat vinnu klobasu nie je zvyk a tak som si na nu nemala kde zvyknut a preto ju neviem nejako ocenit a idem tento recept ohodnotit jednotkou, aj ked som ho nevarila a k vinnej klobase sa dostanem bohviekedy...ocenujem invenciu, ktora si urcite najde miesto v nasej rodine
a este sa opytam...vinne klobasy dostat v cechach bezne po cely rok, alebo len v zimnom obdobi?

Tématické fráze:
krkovička recepty, roláda z vepřové krkovice, roláda z vepřové krkovičky, vepřová roláda z krkovice, roláda z krkovičky, vepřové klobásy, roláda z krkovice, plnena veprova krkovice, vepřové s vinnou klobásou, recepty krkovička, vepřová roláda s vinnou klobásou, mnichovská klobása recept, krkovicka recept, vepřová roláda plněná vinnou klobásou, mnichovská klobása, zavitky s bilou klobasou, roláda s vinnou klobásou, recept krkovička, recepty z krkovicky, viná vinná klobása

Suroviny:
krkovička bez kosti, slanina anglická, klobása vinná, hořčice plnotučná, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu