Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš

Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky, nebo měkký salám a brambory. Je hustý a ani není třeba zahušťovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanna

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 832 kJ /
438 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky27,87 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Krok 2: Na pánvičce osmahneme nakrájenou cibulku se salámem nakrájeným na menší kostky na oleji. Přidáme pepř a obě mleté papriky. Promícháme a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 3: Do zpola uvařených brambor přidáme osmahlou cibulku se salámem a gulášovou polévku, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Krok 4: Necháme ještě tak 10 min povařit. Guláš už nemusíme zahušťovat moukou. Pokud se zdá guláš hustý, přilijeme ještě vodu a necháme povařit. Krok 5: Podáváme s chlebem.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 24. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/10G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/10G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Moc dobrá jsme spokojení, dal jsem si tam ještě krapet něco svého a je to dokonalost, ukládám a určitě zase někdy uvařím.

Tak chuť tohoto a klasickýho guláše je diametrálně odlišná 🙄

Ja delam takto:Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Kuchařka: MoniqueLaMutti
Doba přípravy: 30 minut Bramborová jídla 72 názorů

prev

next

Recept si oblíbilo 100 kuchařů
Recept se mi líbí

Suroviny
uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád)6 větších brambor2 střední cibuleolej2 stroužky česnekusůlpepřsladká mletá paprikapálivá mletá paprikamajoránka250 ml smetany na vařeníhladká mouka

Postup přípravy receptu
Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.

Mezitím do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí.

Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).

Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdybychom nechali papriku déle, zhořkla by).

Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké.

V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit.

Guláš dochutíme podle toho, jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní.

Podáváme s chlebem.

tento recept je chutný a jednoduchý i manželovi chutnal... a je hlavně levný...:-):-):-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes::yes:

dobrej:yes:

Děláme dost často,je to výborný.MŇam.:yes::yes:

Ňam:-*

Taky občas dělám, je to rychlovka, když nemám čas stát dlouho u plotny. Většinou tento guláš dělám ale klasicky, cibulový základ s paprikou a zahustím moukou.

Myslela jsem si, že když udělám tento gulášek, tak manžela asi zklamu, ale opak byl pravdou. Strašně mi ho pochválil a hned se po něm zaprášilo.:-p:-D

Je skutočne dobrý, pridávam 1-2 zeleninové papriky, ale podľa obrázku by som povedala, že tam sú tiež. :-D

Je to velice dobré, jednoduché a také chutné, zvládne každý muž - svobodný i rozvedený;-)

Bramborový guláš máme moc rádi, přidávám ještě papriky a houby, polévku v sáčku také nedávám, ale není to špatný nápad:yes:, někdy zkusím.

tento zemiakovy gulas je u nas v rodine ritual....vzdy ked sa vratim domov do mnichova odniekial, kde som bola bez manzela, tak ma caka uvareny....manzel si vzdy u mna tymto splhne, lebo ho mam velmi rada....ten gulas (pravdaze aj muza:-*)je zaujimave, ze mimo tejto prilezitosti ho nikdy nevarime. manzel ho nefixuje praskovou polievkou, ale prida viac cibule a jednu cervenu kapiu sviezu a kocku bujonu. mnam

Tématické fráze:
bramborovy gulas, bramborový guláš recept, výborný bramborový guláš, recept na bramborovy gulaš, recept bramborový guláš, bramborový guláš se salámem, bramborovi gulaš, recepty bramborový guláš, gulaš, guláš bramborový, bramborovej guláš, salámový guláš, bramborový gu, bramborový guláš top recepty, jednoduchý bramborový guláš, bramborový gulá, recept na bramborovej guláš, bramborov guláš, bramborová guláš, recepty na bramborový guláš

Suroviny:
brambory, cibule, salám měkký, olej, sůl, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, polévka gulášová v sáčku, voda

Přidat fotografie receptu