Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny řezy

Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.

Hodnocení receptu je 4,7 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Desnika

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 085 kJ /
6 235 kcal
Bílkoviny94,46 g
Tuky262,06 g
Vláknina41,20 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 425 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy853,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo a žloutky, které zapracujeme co nejrychleji do těsta. Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě části: 2/3 namačkáme na plech a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout. Krok 4: Ušleháme sníh z bílků, ke konci šlehání po částech přidáme krystalový cukr a ještě vyšleháme. Krok 5: Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme je skořicí, opranými rozinkami a posypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Krok 6: Na povrch řezů nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme péct do vyhřáté trouby. Až začne těsto růžovět, je upečené.

TIP: Jak upéct dokonalé hraběnčiny řezy

Zveřejněno 1. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Hrůza, již jsem několikrát pekla hraběnciny řezy, ale tento recept je bezkonkurenčně nejhorší. Tohle se nedá jist jak je to sladké, to ten cukr v tom sněhu, jak v kremrolich.

vinny: Cukr do postupu jsem dopsala. :-K

Nepovedený recept ,v popisu i chybí cukr a navíc je ho zbytečně moc !

Zapomnelo se v popisu pri delani testa na cukr. Ten v teste nesmi chybet. Teplotu jsem si nastavila na 180 C a pekla jsem ho 35 min. Mouku jsem musela pouzit hladkou (polohrubou nemam k dispozici v US). Kolac je vyborny.

Buchyna: ve videu je vidět čtvercový plech s vyšším okrajem, já mám podobný 32x22 cm a je to akorát

Recept je pro začínající kuchtičky na nic! Chybí velikost plechu a teplota trouby při pečení!:-//

Dobrý den, recept klasický ale asi by to chtělo příště napsat velikost pekáče protože na klasický rozměr je málo těsta a další věc, teplota, při které péci protože opět má každý jinou troubu. Za mě neúplný recept :-(

výborný:-*

Dnes jsem zkusil jablka s rebarborou 1 : 1
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit :-O
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky :yes:

Po letech znovu upečeno...
Moc velká dobrota :yes:
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával... :-)

m:taky mi není jasný ten cukr, 200 do těsta a 200 do sněhu?

Kateřina:

Jak mám na jablka rozetřít ušlehaný sníh, když je zasypu rozinkami a ořechy?:-p

Hraběnčiny řezy peču již po několikáté-nevím, ale vylepšete si každý dle svého-přeci každý máme své chutě...Dle tohoto postupu se normálně a krásně upečou.A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....Já nahrazuji cukr třtinovým či javorovým siroupkem ....ale ať si každý udělá dle svých chutí:-))

Paja: .A zvyšovat porce skořice je dle mého zbytečné- zase vela skořice není pro naše tělo tak moc dobré a nevyniknou jiné chutě stačí lžíčka ....
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka

Na jak velký plech to dáváte? Děkuji za odpověď :-)

Miláčkovi se tenhle recept zalíbil.. a protože jsem ho trochu pozlobila, jdu jako bolestné a omluvné péct.. ;) Už jen z fotky vypadá dobře...;-)

Tématické fráze:
hraběnčin koláč, hraběnčin moučník, hraběnčiny řezy s jablky, hraběčiny řezy, řezy, hraběnčin štrůdl, hraběnčiny jablečné řezy recept, hraběnčinyřezy, hraběnčiny řezy ze špaldové mouky, hraběnčiny jablečné řezy strouhane, hrběnčiny řezy, haběnčiny řezy, hrabjenčiny řezy, hraběčin řez, nejlepší hraběnčin řez, hraběnčin koláč recept, hrabenciny jablecne rezy, hrabencina buchta, hrabebciny rezy, hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, prášek do pečiva, cukr moučkový, žloutek, jablko, cukr krystal, ořechy, bílek, rozinky, skořice, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu