Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levné langoše

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 56 min Doba tepelné úpravy: 4 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jednoho kusu

60 min (56 min příprava + 4 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jednoho kusu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout. Krok 2: Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první dávají tekutiny, pak mouka smíchaná se solí a případně i s drceným kmínem, na ni cukr a rozdrobené droždí. Program Těsto. Ale po zadělání je třeba přendat těsto k dalšímu kynutí do větší mísy, v pekárně by z mísy "přeteklo". Krok 3: Na větší rovný talíř dáme lžíci až dvě oleje, odebíráme kousky těsta a na tomto talíři rukama roztlačíme a vytáhneme do šířky. Sice máme mastné prsty, ale tento postup se zdá nejrychlejší, těsto se rádo lepí. Krok 4: Ihned vhazujeme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran. Krok 5: Odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme dle svých zvyklostí. S prolisovaným česnekem, kečupem, tatarskou nebo ďábelskou omáčkou atp. Krok 7: Nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Zveřejněno 1. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Jak na přípravu kynutého těsta: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Těsto které je v míse dobře překryté fólií lze uchovat v chladničce i několik dnů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levné langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rjW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levné langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rjW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

rejt9: Já velmi děkuji za vyzkoušení a jsem opravdu ráda, že recept nezklamal. :-K

Langoše měly v rodině úspěch. Díky za recept 💐

cathleen (moderátorka): Ivi, děkuji. :-K Těsto je sice řidší, ale právě na tom talíři s troškou oleje se dá dobře roztáhnout do šířky.

Tohle jsou ty nejjednodušší (a možná i nejchutnější) langoše, které delavame :-8 jen ten kmín do těsta nedáváme.

Andrea : Děkuji, mám radost, že chutnají:-K

Dnes odzkoušeno a vynikající), už jsem jeden zblajzla :yes: :-p

Isabel: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že recept nezklamal.:-K

Langoše jsou moje nejoblíbenější jídlo a konečně si je mužu doma uvařit :3
Děkuji za recept jsou lepší než kupované! Prostě vlastnoručně vyrobené jsou nejlepší ale to je si myslím u všeho :3

Barča: To jsem ráda, děkuji za vyzkoušení.:-K

Tenhle recept na ty langoše je asi zatím nejlepší.
Všichni jsme si moc na nich pochutnali.
:-K :-p

Super recept!!!!! Dělme již podruhé. Myslela jsem, že je to složité udělat langoše ale ždn věda to není ;-)

Mužíček dostal nezdolnou touhu dělat langoše a oko mu padlo na tento recept. Musím říct, že výsledek je vynikající:-p :yes:

Adéla Matalová: není co dodat. Super recept... asi neumíte číst

Zatím nejlepší recept na langoše.Včera jsem vyzkoušela a máme ještě na dnešek :yes::yes::yes::-)

Adéla Matalová 22. 9. 2012 15:04
jako dobrý no :-!;-(:-K

Adéla Matalová 22. 9. 2012 14:59
není tam napsano kolik oleje:-(:-!:-!:-!:-!:-!:no::-//:-O:-S:-*:-p;-):-O;-(;-(;-(:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-! strašný:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

Langoše se dají dělat i nasladko,posypané skořicí s cukrem, grankem, nebo pomazané marmeládou, nutelou, či jiné kombinace

Jitka Novotná 12. 5. 2016 15:31
deninka: Já to dělám tak, že ve lžíci másla rozpustím 2-3 lžíce švestkových povidel, tímto materiálkem potřu langoše a lehce pokapu zakysanou smetanou (když je moc hustá jemně zředím mlékem ,nebo smetanou obyč.) - je to úžasné, moje mamka tak dělávql " vdolky", pekla je v troubě na suchém plechu, musí se cca po 10 minutách otočit, aby byly po obou stranách ploché a pěkně se mazaly ! Je to děsná ňamina!!!!:-Q

Proč je to mezi levnými jídly? Musim k tomu koupit sýr, tatarku aspoň polovinu oleje a podobně, jen tohle je kolem 60 kaček. Lévné jídlo mi připadá takové, kdy za těch 60 uvařim

Hanka: prosím typ na jídlo pro celou rodinu za 60kč. Děkuji. P.s. suchý těstoviny nezereme...:-D:-D:-D

Úžasný recept. Dnes budou k večeři <3<3<3

Jo, z toho mého receptu je při pořádném propracování těsto hladké, nelepivé, takže žádné máchání v oleji, nic takového, pouze těsto rozkrájím na dílky, znich si udělám kuličky, pak placičky a ty pak ještě před smažením trochu rozplácnu mezi prsty..

Já dělám langoše z půl kg hladké mouky, 1 kostky droždí, 1-2 lžic oleje, 250 ml vlažné vody, trochy soli a kynou asi 30-40 min.. smažím ve velikosti jako mini vdolečky... do kila mouky určitě droždí obyčejné 2!!!

Dobrý den,právě jsem dosmažila langoše a chci jen říct že je lepší přidat 2kostky droždí jako jsme udělali my,těsto se pak krásně roztáhne v rukách a nemusí se zbytečně máčet ještě v talířku s olejem...jinak recept je fakt moc dobrý...:yes::yes::yes:

taky jsem všemožně hledala jak je to s tim sušeným droždím a už to vím 100% čerstvého droždí se rovná 33% sušeného droždí..;-)

Ivana Juračková 7. 4. 2011 16:45
papapajajaja:NA sušeném droždí je napsáno že sáček stačí bud na půl pila nebo na kilo mouky.Já používám pouze sušené a nikdy sem sním problémy neměla .:yes:

Adelecka :-D:yes: A děkuji:-K

minulý týden jsem je dělala ku příležitosti Fuschingu (po česku karneval) měla jsem reprezentovat svoji zemi klasickým festivalovým jídlem,( pokud možno co tady v Americe neznaj), zvolila jsem Langoše a bláznivý amíci se nestačili divit ja dobře chutná \"osmažený chleba\", jak tomu říkali... a to ještě nevěřícně koukali že na jeden Langoš se dá česnek sýr a keču... a to všechno najednou! :-)) díky za receptík!

:-psuper langoše:-! robila som ich len bez kminu a su fakt vyborne:yes::yes::yes:bod samozrejme:yes::yes: a dala som si recept medzi oblubene:-K

sper langose mnammmmmmmmmmmm:-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:-):-/:-p;-):-8:-K:-*:-S:-D:-)):yes:

papapajajaja: Sušené droždí se většinou prodává v 10g což odpovídá 25g droždí čerstvého a vystačí na 500g mouky;-)

papapajajaja 20. 1. 2010 00:38
Poradil by mi nekdo prosim, kolik potrebuji suseneho drozdi? Ma s tim nekdo zkusenosti? Ja totiz nemuzu koupit cerstve :-(

Markétko, v čem byl problém, nechutnaly nebo se nějak nepodařily? Pokud nechutnaly, tak je tady povícero jiných receptů, kde se dává do těsta mléko a třeba jogurt. Někdo taky nemá rád třeba kmín, ale nám chutná;-)

Ak môžem napísať, langoše sa robia tak, že sa naolejujú ruky, aby boli mastné a bochníček cesta sa v rukách vyťahuje dookola, podobne ako pizza. Langoš má byť v strede tenučký, k okrajom širší. Má byť veľký asi 20 cm v priemere, samozrejme nemá presne kruhový tvar, ale taký, ako sa vytiahne. Vytiahnutý langoš sa dáva ihneď do horúceho oleja a vypráža z oboch strán.
Potiera sa olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a soľou a potom až kto čo chce - kečup, syr, tatarka, alebo aj kobninácie.
Je to pôvodom maďarský recept a takto sa robieva.

Dělám stejně, jen vynechávám kmín :yes:

Janko, tady je nabídka firmy Hellmanns http://www.hellmanns.cz/produkty Jsou tam různé omáčky a dressingy, mně chutnal francouzský. Vůbec nevadí, že je určený hlavně na salát. Všimla jsem si, že se už některé přestaly vyrábět.

Hellmanns je meno výrobcu. Aké omácky máte na mysli?

milááášek 6. 9. 2009 00:51
Ahoj, zkoušel někdo langoše, vdolky apod. místo smažení péct? Jak to dopadá? Mám jrden recept v kalendáři, něco jako vdolky pečené v troubě, nevím, nezkoušela jsem. Ale ušetřil by se olej i postava...;-)

Já langoše dělám (roztahuji) na naolejovaném plechu. Na naolejovaný plech fláknu naolejovanou lžíci kousek těsta a naolejovanou rukou (dlaní) udělám placku. Jak píše Merylas, tento způsob je nejenom rychlý, ale i čistý. Žádná mouka kolem = jen jeden naolejovaný plech a naolejované ruce.:-)):-)):-)) Merylas, posílám bodíka.:yes:

právě jsem je dodělala a jsou(vlastně byli)super

super:yes:

Vybusna, těsto dávám do lednice hned po zadělání, když teda nechci ihned smažit a dělám si ho s předstihem. Nebo pak co nespotřebuju, znovu trochu prohnětu a dám do chladničky. Musí být ale ve větší nádobě nebo ve větším mikroténovém sáčku, nejlepší je do něho kápnout trochu oleje a sáček pak třít o sebe, nebo zmuchlat nevím jak to popsat :-)) aby byl mastný vevnitř i na bocích. A jinak jsem zapomněla na celkem důležitou věc, kterým se potírají a to je česnek ;-)

to cesto sa uchovava v chladnicke po tom ako vykysne?

Tématické fráze:
langose, langoše recept, recept na langoše, recept langoše, langoše bez kynutí, tncz, langoš recept, tn.cz langoše, tn.cz levné recepty domácí chleba, langoš, recepty langoše, recepty na langoše, langose bez drozdi, recept langoš, tn.cz recept na langoše, levné vaření, langoše rychle, tn.cz mini langoše, langoše recepty, langoše těsto recept

Suroviny:
mouka hladká, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé, cukr, olej, voda, olej, česnek, kečup sladký, tatarská omáčka, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu