Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plecko nadivoko s houbami

Ať již budete houbami vonící pokrm podávat s těstovinami, nebo s rýží, nebudete litovat. Koření i celkové do detailu vyladěné vychucení jej skutečně posunuje z běžného jídla o level výše. Budete si chtít na 1000% přidat.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 753 kJ /
1 375 kcal
Bílkoviny115,91 g
Tuky77,98 g
Vláknina25,84 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,63 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji. Krok 2: Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Krok 3: Maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli, utřeného česneku a přidáme i rozkrájená rajčata. Krok 4: Dusíme za občasného podlití vodou, dokud maso nezměkne. Pak přidáme nakrájené žampiony. Krok 5: Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 minut provařit. Krok 6: Dochutíme hořčicí a pepřem.

TIP: Různé způsoby zahušťování pokrmů

Zveřejněno 2. 2. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Recept jsem našla v kuchařce 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně a jen malinko si recept poupravila.

V původním receptu je jako příloha uvedena rýže, u nás frčí špagety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plecko nadivoko s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnoB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plecko nadivoko s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnoB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Vypadá to skvěle zitra uvaříme k obědu žampiony nemam ale mam lesni a hned ukladam <3

tara23: dekuji vam za vvyzkouseni a za komentar:-K

dneska jsem k obědu uvařila další výborný recept od Ivulinky. Jen jsem místo žampionů dala lesní houby.
Dětem jsem omáčku přecedila :-D
Moc nám chutnalo<3:-K

:-)<3:yes::yes::-K

Tak jsem to také zkusila :-K a jídlo je moc dobré. Zatím jsem jen ochutnala a je to dobré :yes:. K obědu bude až zítra s těstovinami:-).

bystrouska: moc děkuji za vyzkoušení:-K

Já vím ,recept už je tady dlouho, ale já ho objevila až nyní.Mám dotaz co s tím česnekem? Rozetřít, nakrájet na plátky, nebo rozdrtit.A kdy ho tam přidat,Z receptu to není dost jasné,Já bych ho asi rozdrtila a přidala s kořením.Děkuji.

Ivana Ch: doplnila jsem recept a česnek dopsala ke kroku, kdy se k masu přidává koření.
Děkuji za upozornění:-K

Hel: Tak to je báječná pochvala, která opravdu potěší:-K
Přeji Vám, ať se v kuchyni daří:-!
Děkuji:-K

Díky za báječný recept, jako kuchařka-začátečnice-samouk s vařením pořád bojuju a díky Vám jsem se po dlouhé době dobře najedla :-D ...a co víc, manžel snad poprvé nad jídlem pronesl "to je dobrý, to můžeš vařit" a znělo to opravdu upřímně :-)) Báječný recept!! :):yes:

Moc jsme si pochutnali!!:-pPoužila jsem sušené koření na divočinu,žampióny jsem neměla,tak byly použity houbičky z mražáku.:-p

Skvělý, všichni si pochvalovali, my k tomu měli těstoviny. Moc dobré :yes::yes:

BILKOVAI: Ivetko, i já tobě děkuji za pochvalný komentík a hezounké fotečky:-K

Ivulinko, konečně došlo i na Tvůj skvělý recept. Moc jsme si pochutnali:-p:-* a určitě jsem nevařila naposled. :-KDoporučuji všem:yes: Bodík už jsem dala dříve, takže dnes už pouze foto a poděkování:-K

dnes uvařeno...velmi dobré:yes:

Ivo, nedávno jsem opět vařila Tvůj recept, ale tentokrát byla krůta. Já se držím hesla: co není zakázáno, je povoleno:-*, takže proč by nemohla být krůta divoká:-D
Moc dobrý rcpt, bodík byl už minule, dnes díky;-):-K

Teda holky, děkuji vám.

Jana Remkova:já taky..proti oknu..a víš,proč to mám tmavší:-?;-)protože jsem měla jenom zbytek(ne celé množství)smetany;-):-D:-D

rebeka: no jo, máš to nějaké tmavší:-O, fotila jsem proti oknu.

Jana Remkova::-O:-O no jooo:-(:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:
a když Remčula,tak já taky...:-S přidala foto;-):-D:-D

Ivuli, ty bezesporu vařit umíš a já ti dala bod hned, když jsem tohle jídlo viděla. Dnes můžu přidat jen foto a předběhnout rebeku, která mi po telefonu tohle jídlo chválila, jako manu nebeskou;-). Nemůžu jinak, než s ní souhlasit a dovolím si když ne bod, přidat ti foto;-)

Ivuli:-K:-Kvýborné masenko:-p:-p:yes::yes::yes:chválím,doporučuju,bodíkuju;-):-D:yes:
fotka bude zítra;-)nebo ani nemusí..ty tvoje jsou luxusní:-8:-K:yes::yes:

Ahoj, ja ju mám až z r. 2002, (nakl. Vašut Praha) v slovenčine, str. 61. Vy ju máte po česky?

Eli, schválně koukám a já ji mám z r. 2001, kdysi jsem ji dostala jako dárek a moc mě potěšila, vařím podle ní hodně.

Ivulinko:-), já taky...vydání 1999. Jsem se do ní začetla a koukám, co je tam dobrých receptů, asi podle ní začnu více vařit...

Magdalenko, já ho mám na stránce 61/62.;-)

Ivi, tú knižku mám na poličke pred sebou tiež...recept je pekný, idem mrknúť, či tam naozaj je!
K tomu vajíčku - ja ho nemám, akosi mi nie je sympatické ho vyvárať v nejakom jedle, takže sa snažím guličky korenia rátať a nezabudnúť počet a vyberať po uvarení...
(Martinkin zlepšovák - gáza - asi som divná, ale ani varenie korenia v gáze mi nesedí, tam sa bojím uvoľnenia nití z gázy do jedla.)

Až teď se dostávám k PC a nestačím se divit, jak vás můj recept oslovil, a mě váš ohlas nesmírně mile překvapil, děkuji.
Jinak k diskuzi ohledně vybírání koření: já poctivě kuličky vybírám, nerezové vajíčko také mám, ale že bych ho měla použít, na to si vzpomenu obvykle až je pozdě.
JanaPá vložila jsem ti fotku toho vajíčka.

JaniPá - ta vajíčka jsou z nerezu:-)

Jana Pá, nejsem autor, ale stačí použít obyčejnou gázu, do které vložíš koření a zavážeš;-)

Mám jen skromný dotaz;-(, to vajíčko, do kterého se balí koření je z čeho-myslím materiál:-O:-?, jinak recept se mě líbí:yes::-))

Taky dávám koření do vajíčka na čaj a mám po starostech s vybíráním - jinak :-p:yes:

Hani B., nejlepší je dát koření do takového vajíčka na sypaný čaj. Já jsem to zabavila naší babičce, ona už to nepotřebuje a je to fakt super věc;-)

:-p:yes: moc pěkné:yes::yes::-K

:-p :-p :-p Kdy mám vybrat koření? Vždy se snažím vylovit z jídla veškeré koření a i přesto se nějaká kulička zatoulá. :-( A co myslíte, kdo pak do ni kousne? No přece moje zlatíčko. :-D Do "vajíčka" koření nechci dávat. Mám pocit, že se v něm koření moc dobře nevyvaří.:-8

ukládám, ale bodík dávám už tedˇ, protože vypadá opravdu dobře:yes:

+15 :yes:, spagety by u nas take slavily. :-K

Ivulí:-Ksuper receptík:-p a nádherné foto, k vyzkoušení uloženo a 13.bodu uděleno;-):-K

Nádherné a lákavé fotky:-*

teeeda...to vypada namkozne...a se spagetama nebo jinyma testovinama to bude mit uspech i u kluku....ulozeno mam,bodik udelen,doufam,ze brzy zrealizuju...;-):-K

Jak je něco divoké,tak to je moje.:-)) Fotka je super.:yes:

Ivanko, pro mne super inspirace na vynikající majdu;-). Jen teď nemám foťák, abych ti přidala fotku:-S. Přes celý displej jsem měla jakési fleky, jen doufám, že ne mým zaviněním..(focení z velké blízkosti nad parou):-/. Takže uvidíme, ale myslím, že do konce týdne je to jasné;-). UKLÁDÁM a že to nepíšu často;-):yes:

Ivulinko, tu kuchařku mám taky a ráda do ní nahlížím..:yes: Nejenom, že jsi recept skvěle zvolila, ale také dokonale realizovala a nafotila :yes::-p. Určitě jste si pochutnali a já to za čerstva ukládám a posílám bod...:-):yes:

Už jen ty fotky hovoří o dobrotě:-pza +7:yes::yes:

Ivulinko, také dělávám a to z jakéhokoliv masa a jak píše CHocolate, dělám k tomu knedle, nebo rýži.;-) Máš 5.bodík:yes:

Vlastně se dá uvařit jakékoli maso nadivoko a je pokaždé jiná chuť. A podle Tvých ingrediencí to bude dobrůtka:-p, ukládám a je to rychlovka proti hovězímu.
A u nás klidně k tomu uvařím těstoviny i rýži;-):-K, hlavně, když je hodně omáčky, to máme rádi:yes:

Velmi "žravé" foto;-);-);-)

chocolate 2. 2. 2011 21:04
Moc hezký recept Ivi, jen mě překvapily ty špagety;-), u nás by se asi servíroval knedlík.Každopádně je to receptík, na který brzy přijde řada.

Ivetko:-K, děkuji a jsem ráda, že tě tu vidím:-!

Ivulinko, máš ode mně prvního boďana:yes::yes::yes:To musí být moc dobré. Já vařím hovězí na divoko od Jany Remkové a to je bašta. Takže, co je nadivoko, tak musí být moc dobré i s vepřovým:-*

Tématické fráze:
recepty z plecka, vepřové plecko, co uvařit z vepřového plecka, vepřové s houbami, vepřová plec recepty, vepřová plec co uvařit, vepřové plecko recepty, vepřová plec, vepřové plecko co uvařit, co uvařit z plecka, vaříme z plecka, vepřová plec na houbách, recepty vepřové plecko, recepty plecko, veprove nadivoko, vepřové na houbách, recept na plecko, vepřové plecko s rýží, recepty plecko vepřové minutky, plecko s rýži

Suroviny:
plecko vepřové, sůl, cibule, slanina, česnek, pepř, jalovec, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká, žampióny, smetana kysaná, mouka hladká, rajče, hořčice, pepř mletý

Přidat fotografie receptu