Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená rýže Nasi Goreng

Orestované kuřecí nudličky okořeněné speciální směsí jsou zde doplněné rýží a upravené jako pokrm z jedno pekáčku. Při sevírování přidáváme na talíř volské oko a pastu Sambal Badjak.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jasous

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 156 kJ /
2 666 kcal
Bílkoviny127,97 g
Tuky58,24 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 565 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy402,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařte rýži dokud nezměkne a nechte vychladnout. Krok 2: V pánvi osmažte maso pokrájené na nudličky ve 2 lžících oleje a přidejte směs. Maso v ní řádně obalte. Krok 3: Do pánve přidejte uvařenou rýži a sůl dle chuti a za stálého míchání smažte. Krok 4: Podávejte s volským okem, chipsy Krupuk a se Sambalem.

Zveřejněno 5. 2. 2011

Poznámka autorky Jasous

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená rýže Nasi Goreng

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BnVo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená rýže Nasi Goreng

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BnVo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Bohužel s Nasi Goreng toto nemá nic společného , jenom blbnete lidi, kteří takovou kuchyni ještě originál nepoznali

Dívala jsem se na stránky, které uvádí tejaja a fotka je okopírovaná :no: Souhlasím i s Elizou.:yes:

Jasous, to je sice hezké, ale nelze se ubránit pocitu, že recepty na tyto stránky dáváte z víceméně zištných důvodů; minimálně z potřeby zviditelnit váš byznys.

Toto ale není žádná skrytá reklama. Jednou už jsem to tu vysvětlovala a řeknu to znovu. Naše firma se snaží usnadnit běžnému českému uživateli přípravu klasických asijských jídel. Nejedná se o žádné pochybné instantní polotovary, ale výrobky nejvyšší kvality. Každé jídlo zde zveřejněné nejprve osobně vyzkoušíme a uvaříme a poté, co si ověříme jestli chutná, tak ho i sami nafotíme a zveřejníme.
Netvrdím, že je lepší když clověk použije "polotovar" ve formě směsi bylinek a koření, než kdyby si je sám postupně nakoupil, smíchal nebo dokonce vypěstoval na zahrádce, ale Easy Mix je alternativa pro lidi, kteří nemají moc času, příležitostí a možností na shánění, chtějí aby příprava byla co nejjednodušší.
Co se týká éček, většina jich je zdravotně absolutně nezávadných a neškodných, jako např. E330 kyselina citronová, E412 Guma guar, E415 Xanthan, E300 Vitamín C, E260 kyselina octová - což jsou všechno látky kategorie 0-1 absolutně neškodné. Jediná trochu diskutabilní látka je E621 L-glutaman sodný, ale i ten splňuje přísné normy EU a zdravotně je nezávadný.
Jsou firmy, které jednotlivá éčka maskují za jejich slovní názvy, ale my spotřebitele klamat nechceme a tímto směrem se nevydáváme.

skopirovane to nebude, nenapadna reklama na vyrobky to bude, takze recept temer z pytliku

michsamant, sklamem ta nebudes to schopna doma vyrobit aj ked v indii su vsetky suroviny bezne k dostaniu a da sa to spravit za 5 korun z 5 ingrediencii bude ti chybat zopar prisad ( ako vybrate z ich web stranky)
E621, česneková pasta, kyselina citronová, antioxidant E300, stabilizátory E412, E415, konzervační látky E202, E211, E260, E224

Cibuli, pepř, papriku, šalotku, česnek a hovězí vývar

michsamant 6. 2. 2011 13:13
No ale co ta hotova zmes obsahuje? :-) Urcite sa to bude dat urobit doma.

Použila jsem již hotovou směs. Dá se koupit přes Internet na sambalshop.cz

recept se mi líbí:yes:

michsamant 6. 2. 2011 12:43
A co vsetko obsahuje Nasi Goreng mix? Ak by som si to chcela namiesat doma.

Jani, máš úžasně zajímavé recepty!!;-):yes:

Vypadá to moc hezky:yes:

:-) :yes:

zizalka mi mluví z duše,originál ingredience u nás asi těžko dostanu,ale polotovar už bude schůdnější,rp láká k vyzlošení;-)

Některé originální suroviny mohou být problém v Čechách (v krajích mimo Prahu zvlášť) sehnat - tohle vidím jako dobrý kompromis ;-), ačkoliv hotové směsi téměř nekupuju.

Presne to je problem vsetky tradicne jedla ci ceske alebo indonezke su pracne na cas a pripravu.
Ja som len chcel povedat ked sa ti bude chcet zhanat suroviny tak si to sprav cez leto z cerstvych byliniek a budes prekvapena ze je to daco uplne ine.:yes:

Ale tady se nejedná o jídlo ze sáčku, jedná se o kelímek, který obsahuje vhodnou směs bylinek a koření, abych nemusela všechny jednotlivé ingredience složitě shánět.

To uz je tu dnes druhe jedlo zo sackov.
Takze neviem ci viete v tomto jedle je aj cibula aj cesnak aj zeli a hlavne chilli .Je to tradicne jedlo indonezie, malajzie ( zil som tam).
To te je to iste ako ked ja pridam recept na tradicne ceske jedlo ako Svíčková na Smetaně a moj postup bude :
vysypem sacek od Vitany a zmiesam :no::no: tak by ma tu ukamenovali ze som sa zblaznil:-D

Hmmmmmm, pěkné;-);-);-)

Tématické fráze:
smažená asijská rýže recept, smažena ryze, smažená rýže recept, nasi gareng, smažená rýže recepty, cesnekova ryze, asijská smažená rýže, smažená česneková rýže, smažena riže, kuřecí nasi goreng, ryže nasi, nasi gerong, recept smažená rýže, smažená česneková rýže recept, nasigoreng recepty, nasigoreing, nasigoreng, nasigorenk, nasi rýže, nasigo reng

Suroviny:
rýže, maso kuřecí, směs easy mix - nasi goreng mix, olej, vejce, pasta sambal badjak

Přidat fotografie receptu