Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní kopřivový špenát

Kopřivový špenát má mnoho možností využití, tak jako klasický špenát a navíc je to i ohromně zdravá věc. Spařené kopřivy je možné i zamrazit, určitě vám za dlouhých zimních měsíců přijdou k chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marki87 marki87

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie532 kJ /
127 kcal
Bílkoviny9,52 g
Tuky7,62 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jara, hned jak začnou rašit nové kopřivy, se vydáme na sběr a natrháme jich co nejvíc (sbíráme světlezelené špičky - nové lístky). Doma pak kopřivy propláchneme a odstraníme tlustší stonky, pokud se nám při sběru nějaký připletl. Krok 2: Dáme vařit vodu a když začne vřít, spaříme s ní kopřivy (výluh můžeme klidně pít - sice to nechutná nic moc, ale je to zdravé a po zimě nám to krásně pročistí organismus). Krok 3: Ke spařeným kopřivám přidáme sůl a česnek dle chuti, vejce, smetanu nebo trochu mléka a rozmixujeme. Můžeme zahustit i trochou jíšky. Krok 4: Poté krátce povaříme tak, aby špenát zhoustl a vejce se zavařilo, ale ne příliš dlouho, abychom neztratily léčivé látky jarních kopřiv.

TIP: Jak uvařit špenát z kopřiv

Zveřejněno 6. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivový špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9k1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivový špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9k1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Tak letos také zkusím,zatím jsem kopřivy dávala jen do nádivky .Na zahradě je nemám jen co leze od sousedů;-).Vyrazím do přírody.:-p

Dělávám také, jen co porostou kopřivy:yes:Samozřejmě bez jíšky;-)

:yes:+3.:yes: :-p Dělám každoročně na jaře, je bezva a zamrazit se dá i kopřivový protlak, když se spařené kopřivy rozmixují před přidáním přísad.

Léta letoucí se chystám udělat si tento špenát.Kopřiv kolem roste dost,tak snad letos.....:-D

Tématické fráze:
kopřivový špenát, čím zahustit špenát, jak zamrazit špenát, špenát z kopřiv recept, jak zahustit špenát, jak spařit kopřivy, jak zamrazit kopřivy, kopřivový špenát recept, špenát z kopřiv, spenat z jarnich kopriv, špenát recept, recept kopřivový špenát, spaření špenátu, jarní špenát, jak se má zamrazit špenat, jíška do špenátu, koprivovi spenat, mail dlu.sk loc:cz, jak zamrazit kopřivu, zamrazit špenát

Suroviny:
kopřivy, vejce, česnek, sůl, smetana, jíška

Přidat fotografie receptu