Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře Apolinář

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sefrovka sefrovka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka. Krok 2: Když je maso měkké tak přidám smetanu ve které rozmíchám hladkou mouku (já vařím v papiňáku a tak vždy zahustím moukou až nakonec, kdyby jste to dělali bez papiňáku můžete přidat mouku před zalitím vývarem a trošku jí osmahnout). Krok 3: Ještě nechat povařit, aby se mouka rozvařila. nakonec ochutit tymiánem. Podáváme s knedlíkem, rýží apod.

Zveřejněno 8. 2. 2011

Poznámka autorky sefrovka

je to recept uvedeny v roce 1995 v kalendáři dámského klubu Frekvence F1. Vařila jsem ho již několikrát a vždy chutnal. Ovšem zas né tak často mám doma koňak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Apolinář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYP2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Apolinář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYP2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-))Ahoj Marci,dnes jsme obědvali podle tvého receptu:-p+3:yes:jen byl trošku problém s tím koňakem,ten u nás nikdo nepopíjí,nahradila jsem trošku odlišnou značkou:-*Dělala jsem v papiňáku,na cibulce orestovala maso-vykostěné kuřecí stehna bez kůže,přidala papriku,hříbky,2 dl vody,kostku drůbežího bujónu,1 dl"koňaku"nemáš v rcp uvedeno množství,tak jsem to riskla a na plynovém sporáku vařila pod tlakem 15 minut.Pak ještě zakysanka s moukou 5 minut a pochutnali jsme si:-pDíky a přidávám pár fotek:-)

Marci,zůstaň v klidu,nic nemaž;-)zrovna jsem si tvůj receptík uložila,páč vypadá mňamkově;-):yes::yes::-K
a Janka (neregistrovaný/á) asi chtěla vložit recept svůj a protože není registrovaná,tak jinak než takto,nelze...

Janka teď jsem nerozumněla jestli předkládáš jinou variantu nebo upozorňuješ na recept co tu je?:-O Pokud tu je stačí říct a já ho stáhnu;-(

!...Kuře apolinář
Přísady

1 kuře, hrst hub, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, koňak, 100 g másla, sladká paprika, tymián, citrónová šťáva, sojová omáčka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, sůl
Postup

Kuře, houby, cibuli, papriku, sůl a vývar dáme do papinova hrnce a dusíme asi 10-15 min. Maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a zjemníme smetanou.

Ochutíme koňakem a tymiánem a podáváme....."

No, stačí 10 za předpokladu, že máš sklokeramiku. Tam se to ještě vaří cca 20 dalších minut!;-) Na plynu samozřejmě déle;-)

No já to tam nechávám tak 15. Jo a papiňák je muj velkej kámoš:-D

V papiňáku to musí být hotové za cca 10 min, že?;-) To jsou vymoženosti, ty hrnce, super rychlovka.:yes: Jen asi bych na to použila třeba vykostěná stehna;-)

Tématické fráze:
dámský klub f1 recepty, dámský klub f1, recepty f1, f 1 damsky klub recepty chleba, recepty damskeho klubu f1, jak ochutit kure, dámský klub recepty, frekvence 1 dámský klub-recept na beránka, recepty z dámského klubu f1, grilované kuře v papiňáku, papinový hrnec, kuře s rýží v papiňáku, kuře koňak, recepty z f1, vývar z kostí, papinův hrnec kuře, apolinář jméno, konak v kurecim vyvaru, kuře a houby- recepty, recepty f1 damský klub

Suroviny:
kuře, houby, smetana zakysaná, cibule, máslo, sůl, paprika sušená sladká, tymián, mouka hladká, vývar kuřecí, koňak

Přidat fotografie receptu