Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 996 kJ / 11 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,84 g |
Tuky | 716,64 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 908 mg |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 1 004,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus :
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby. Krok 3: Na krém:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. Krok 4: Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul. Krok 5: Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby. Krok 3: Na krém:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. Krok 4: Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul. Krok 5: Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.
Zveřejněno 9. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort prdelka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMgv
Moje poznámka
Dort prdelka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMgv
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 4 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 8 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 22 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 2 hodinami
Koka sušenky
faluska před 2 hodinami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 5 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 5 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 8 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 17 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 21 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 22 hodinami
Tématické fráze:
dort zadeček,
dort ve tvaru zadku,
sexi dorty,
prdelka,
dort zadek,
upravování fotek online,
dort paříž recept,
zadečky a prdelky,
dort pozadi,
dort jako prdel,
dort zadeček postup,
prdel,
sexi dort,
dort ve tvaru prdelky,
recepty na dorty,
dort ve tvaru prdele,
smartflex velvet,
dort paříž,
dorty pozadi,
prdelky v tangach
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
čokoláda hořká,
vejce,
kakao,
mléko,
med,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo,
banán,
šťáva z kompotu,
potahovaci hmota smartflex velvet,
potravinářské barvivo
Komentáře (40)