Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový krém do dortů, řezů a rolád

Kávový krém můžeme použít nejen jako náplň dortu a jeho zdobení. Je ideální k náplni rolád i křehkého pečiva. Pokud ho chcete použít k plnění vánočního cukroví, zavařte mouku rovnou do kávy a vyhněte se mléku, které se v teple časem kazí.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 402 kJ /
2 008 kcal
Bílkoviny6,23 g
Tuky216,78 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 581 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy8,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky a mléka uvaříme hustou kaši. Krok 2: Ještě do horké kaše vmícháme ztužený tuk a vanilkový cukr. Občas promícháme a necháme zcela vychladnout. Krok 3: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžících přidáváme moučnou kaši a studenou kávu.

TIP: Nejlepší krémy - oblíbené recepty ke zdobení cukroví a dortů

Zveřejněno 12. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový krém do dortů, řezů a rolád

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzD5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový krém do dortů, řezů a rolád

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Camila: Do cukroví by se krém dal také použít. Řekla bych, že při skladování na chladném místě by mohl vydržet tak 14 dnů.

Můžu s ním prosím plnit cukroví? Jak dlouho cca vydrží? Děkuji

Zdenka1: Já si ho taky uložila! Kávové mi moc rádi!:-K

pavelkovalenkaa: děkuji, potěšila jste mě:-K

Děkuji za skvělý krém, dělala jsem poprvé a určitě né naposledy. :-K

kamila pacajova:děkuji za pochvalu:-)

kamila pacajova 16. 8. 2014 15:17
dekuji za vas recept je uzasny byli vsichni natceni z tehle rolady dekuji mocccccccc:-K:-K:-K:-K

kasicka:děkuji za pochvalu. Krém se může srazit, když všechny suroviny nemají stejnou teplotu. Druhá možnost je, že jsi měla málo vyšlehané máslo. Sražený krém napravíš, když do něj zašleháš kousek rozpuštěného vlažného másla.

Je výborný,jen jsem asi něco udělala špatně,malinko se mi srazil,ale dá se jíst a je opravdu dobrý!

Dasa000:tak to mám radost:-) a děkuji za pochvalu:-8

Zdeni,tento krém jsem dělala a je dobrý,chutnal nám:yes::-p

Děkuji za komentíky a bodíky.
Jenny, ten tuk je tam proto, aby nebyl krém díky použité kávě řídký.

:yes:+9:yes:jen nedávám tuk,místo něj 5dkg másla...;-)

;-)Ukládám a +8 bodík posílám:yes:

Zdeni, tyhle krémy z mouky jsou vynikající!! Já s něčím podobným dělám tzv nanukové řezy a super. Takže +:yes:

Tématické fráze:
kávový krém, krém do rolády, kávový krém na dort, kávový krém do dortu, kávový krém recept, rolády a řezy recepty, krémy do rolady, kremy do rolad, krém na roladu, recept na kávový krém, kávový krém do rolády, krém do dortu z moučné kaše kávový, krémy na rolády, kávový dort recept, recept na krem do rolady, kávový dort, kávový krém výborný, kávový krém na dorty, krémy do dortů, kávoví krém

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, tuk ztužený, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, káva

Přidat fotografie receptu