Suroviny
Porce: dost
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 259 kJ / 1 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,48 g |
Tuky | 40,86 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 250 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 244,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat.
Krok 2: Ušleháme si žloutky s cukrem krystalovým i vanilkovým do pěny-zvětší objem! Pak lehce a rychle přišlehneme po lžicích mouku a nakonec vmícháme sníh, který máme v lednici-nešlehat, jen lžící, nebo vařečkou!.
Krok 3: Na plech si dáme pečící papír, ten potřeme olejem - jde po upečení nádherně sundat, vylijeme těsto, uhladíme ho a dáme do vyhřáté trouby na 170-180°C a pečeme do lehce růžova, těsto hlídáme, je hotové za pár minut.
Krok 4: Upečené těsto vyndáme, necháme vystydnout a uděláme si krém - ušleháme vejce s cukrem krupicovým i vanilkovým mírně do pěny, pak přidáme nakrájenou, nebo nastrouhanou Heru a ušleháme jemný hladký krém.
Krok 5: Když nám těsto vychladlo, potřeme ho borůvkovým džemem a na něj natřeme krém, kterého si necháme tak 1/3 navrch rolády a můžeme smíchat s 1 lžící borůvkového džemu pro barvu.
Krok 6: Po namazání zlehka srolujeme, vršek potřeme ještě krémem a pokud nám zbyde, můžeme ještě podle naší fantazie ozdobit.
Zveřejněno 12. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvková roláda s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2J7
Moje poznámka
Borůvková roláda s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2J7
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 29 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
roláda s borůvkami,
roláda s krémem,
jak ozdobit roládu,
roláda s boruvkama,
roláda,
borůvkové tiramisu,
roláda s borůvkovým krémem,
borůvková roláda s tvarohem,
zdrclej krém,
recept na borůvkovou roládu,
roláda s krémem a borůvkami,
zdrclý krém,
roláda z boruvkami,
borůvková krém,
roláda s borůvkovým mascarpone,
co na zdrclej krem,
borůvkové mascarpone,
boruvkova,
jak ozdobit rolady,
jedno ducha rolada
Suroviny:
žloutek,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
tuk hera,
marmeláda borůvková,
pečící papír,
bílek
Komentáře (22)