Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvková roláda s krémem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: dost

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 259 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny36,48 g
Tuky40,86 g
Vláknina1,32 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 250 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy244,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat. Krok 2: Ušleháme si žloutky s cukrem krystalovým i vanilkovým do pěny-zvětší objem! Pak lehce a rychle přišlehneme po lžicích mouku a nakonec vmícháme sníh, který máme v lednici-nešlehat, jen lžící, nebo vařečkou!. Krok 3: Na plech si dáme pečící papír, ten potřeme olejem - jde po upečení nádherně sundat, vylijeme těsto, uhladíme ho a dáme do vyhřáté trouby na 170-180°C a pečeme do lehce růžova, těsto hlídáme, je hotové za pár minut. Krok 4: Upečené těsto vyndáme, necháme vystydnout a uděláme si krém - ušleháme vejce s cukrem krupicovým i vanilkovým mírně do pěny, pak přidáme nakrájenou, nebo nastrouhanou Heru a ušleháme jemný hladký krém. Krok 5: Když nám těsto vychladlo, potřeme ho borůvkovým džemem a na něj natřeme krém, kterého si necháme tak 1/3 navrch rolády a můžeme smíchat s 1 lžící borůvkového džemu pro barvu. Krok 6: Po namazání zlehka srolujeme, vršek potřeme ještě krémem a pokud nám zbyde, můžeme ještě podle naší fantazie ozdobit.

Zveřejněno 12. 2. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Já na zdobení nejsem zrovna šikovná, tak jsem jen udělala "bobečky" igelitovým pytlíkem a posypala barevnýma kuličkama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvková roláda s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2J7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvková roláda s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2J7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

po neděli mám v plánu tuhle roládku upect...moc se na ni těšíme....Vypadá mooooooc dobře...;-):yes::yes::yes:

Určitě to vyzkouším.Vypadá to moc dobře:yes:+1:yes:

Pokusím se neutrálně vyjádřit svůj názor - dala bych si ;-) + :yes:. Bohužel peču jen jednou za čas a proto hluboce smekám před Těmi, co nás zásobují recepty, inspiracemi i fotkami:-K.

Prosím, aby jste to už dále neřešili, poslala jsem prosbu na admini. Díky:-K

shineon, co to meleš za kraviny?:-(( Já už jsem fakt rozlobená!:-((

no, tak soráč, bibinko, přeji ti i nadále neutuchající energii a elán do vaření....

Zjevně se na TOPkách může jenom chválit, tedy hlavně recepty určité skupiny lidí...

Přeji dostatek žínek na mytí proužků z krku....:yes:

Magdi právě!!:-(( Někdo plácne takovou hovadinu a pak tě přejde chuť cokoliv vymýšlet. Kdyby to byl recept, podle kterého nelze upéct, nebo jen s tím, že by napsala....ingredience..xxxx...postup ...xxxx, ale tohle je celý recept, srozumitelný, hezký.. pak má mít člověk hezkou neděli.:-(

Bibinka varí, pečie, smaží denne a s neskutočným elánom, to vidí každý. Samozrejme, nemusia sa každému páčiť jej recepty, fotky, alebo jej taniere, príp. nejaký kvet. Ale to nie je dôvod, kaziť jej náladu.
Roláda mi pripadne ako chutná, vanilkový krém a čučoriedky sú dobrá kombinácia.:yes:

shineon, já vždy říkám, že vysokoškolské vzdělání nedělá z člověka inteligenta:-((. Od včerejška jsem se o tom přesvědčila už podruhé. Bibi asi fotku smazala. Já vím, většinou se k fotce vyjadřujeme. Někomu se líbí, někomu ne, ale to ještě neznamená, že musíme člověka hned ponižovat. Já žádný zdrclý krém nevidím, recept se mi líbí. Určitě ho můžeš udělat a dát zde své foto, zaručeně krásnější, abychom mohli všichni porovnat.:no:

Děvčata, já vám děkuji za podporu;-) Pouze jsem smazala fotku, abych teda neiritovala neregistrované a Shineon s tím kaktusem a na chování Shineon,jsem neměla sílu reagovat-asi je to nešťastný člověk, který si našel terč, aby se vybil:-!:-S

shineon,nikdo tě nenutí tuhle roládu dělat,tak proč hned tak z ostra:-S:-? já si myslím,že každý,kdo sem vkládá recept,to dělá s tím nejlepším úmyslem...dá si s tím práci,napíše postup,nafotí..vloží..každý není profi fotograf a neumí to naaranžovat tak exelentně,jako např.Eliza,isahu,Colombo atd atd...ale proč hned pranýřovat zrovna tenhle recept:-? já na něm nic špatného neshledávám..a syrová vejce se dávají i do tataráku nebo majonézy..tam to nevadí:-?:-?:-?

Shineon, děvče drahé, kdo ti dnes ublížil že cítíš potřebu ubližovat jiným?...věř, že bude líp...zkus si jít zaběhat, trošku vysřízlivíš z problémů a hned se budeš dívat na svět pozitivně...taky ti přejeme hezký a příjemný večer s příjemnýma lidma....

Shineon,možná máš vysokoškolské vzdělání,ale jednání řeznického psa.Nééé každý s titulem musí být zárověň inteligentní.ŽE?

Ještě ten krém ze syrových vajec - ať žije salmonela:-!

Alespoň se nekryju za "neregistrovaný", nevím, čím jsem koho urazila, zdaleka jsem nebyla první, koho pohoršil ten kaktus - zajímavé, že už ta fotka tu není:-?

Tématické fráze:
roláda s borůvkami, roláda s krémem, jak ozdobit roládu, roláda s boruvkama, roláda, borůvkové tiramisu, roláda s borůvkovým krémem, borůvková roláda s tvarohem, zdrclej krém, recept na borůvkovou roládu, roláda s krémem a borůvkami, zdrclý krém, roláda z boruvkami, borůvková krém, roláda s borůvkovým mascarpone, co na zdrclej krem, borůvkové mascarpone, boruvkova, jak ozdobit rolady, jedno ducha rolada

Suroviny:
žloutek, cukr krystal, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, tuk hera, marmeláda borůvková, pečící papír, bílek

Přidat fotografie receptu