Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roládkové zákusky

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení rolád a ztuhnutí čokolády

90 min (75 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení rolád a ztuhnutí čokolády)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 901 kJ /
3 083 kcal
Bílkoviny69,75 g
Tuky164,97 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 776 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy327,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky našleháme na sníh, přisypeme cukr a opět šleháme do tuha. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec zlehka přimícháme po částech mouku. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Krok 3: Plech vložíme do předehřáté trouby a piškot pečeme při 170 °C asi 15-20 minut. Krok 4: Nachystáme suchou utěrku, pocukrujeme moučkovým cukrem a ještě teplou roládu na ni překlopíme. Sundáme opatrně pečicí papír a i s utěrkou srolujeme (povrch rolády se takto nesloupne). Pozor! chceme dělat miniroládky, tak roládu srolujeme ne jako klasicky na široko, ale nadlouho (budou menší roládky, ale bude jich více). Krok 5: Mezitím uvaříme pudink. Připravíme ho z 500 ml mléka a 2 pudinků, hodně mícháme, bude hustý. Osladíme podle chuti. Krok 6: Roláda nemusí úplně zchladnout – rozmotáme ji, smotáme již bez utěrky a v polovině rozřízneme. Máme dvě menší rolády, jednu potřeme teplým právě uvařeným pudinkem a druhou marmeládou. Krok 7: Pomalu pevně smotáme tak, aby spoj byl dole. Dáme vychladit. Krok 8: Misku nebo hrnek s čokoládou (tukem) dáme do horké vody a necháme rozpustit a poté trochu vychladnout – bude lépe držet na roládkách – nesteče tak. Krok 9: Rolády potom pokrájíme asi na 1 cm široké roládky (pro snadné krájení doporučuji utírat nůž a máčet ho ve vodě) a namáčíme v čokoládě (osvědčilo se, aby čokolády v misce bylo necelý 1 cm, roládky se tak dají celé položit a potom vidličkou nebo špachličkou nabrat, trochu okapat) a pokládáme na pečicí papír. Krok 10: Ztuhlé zdobíme šlehačkou.

TIP: Jak vyšlehat pevnou šlehačku

Zveřejněno 12. 2. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: inspirace z časopisu Katarínka

Roládu peču z 5-6 vajec, ale dnes jsem pekla jen ze 4, aby roláda byla tenčí.

Nabízím variantu, jak z rolády uděláte zákusky třeba jako z cukrárny:-) a díky čokoládě neoschnou.

Dělala jsem experiment i s pudinkem, protože jsem nechtěla krém.

Čokoláda vespod, šlehačka nahoře a kyselejší marmeláda uprostřed – marmeládové nakonec zvítězily.

Do poloviny šlehačky jsem dala červený barmanský sirup Monin Grenadine.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roládkové zákusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roládkové zákusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept , má hodně variant a určitě všechny dobré, navíc i hezky vypadá :-K

Jahoda,zase jeden naozaj podarený recept,ktorý ukladám do obľúbených a budem robiť často ;-) Dá sa s tým rôzne experimentovať,rôzne krémy aj výzdoba a vyzerá to luxusne :-K:yes: Dnes som použila malinový puding s maslom,navrch som dala jahodovo-malinový džem a čokoládu-dnes bez šľahačky,ale je to super nápad,moooooc chválim :-)):yes::yes:

Jahůdko, tak včera jsem se pokusila o tvé roládky:-8. První roláda mi popraskala(zůstala v troubě o trochu víc), díky Aničce jsem to vyřešila nějak podobně. Druhá se už povedla, udělala jsem je menší, protože jsem chtěla více kousků. bodík už jsem ti dala minule, takže jen pomyslný:yes:moc nám chutnalo(hlavně tchýni):-*

rebeka:
jj, správně, v tomto receptu celou ještě teplou roládu motám po delší straně, potom překrojím napůl, rozbalím a každou potřu samostatně a znovu zabalím směrem, jak byla. Takto jsou roládky menší a je jich více.
Normálně se roláda točí po té širší straně-jde to lépe, je sice kratší, ale na řezu hezčí... Př.Roláda je 30x40cm, normálně stočím, mám šířku 30cm=d (v tomto případě stočím po delší straně, mám roládu 40cm=d)
:-):-K

jahoda:tak moment,teď v to mám hokej:-Ojak se teda ta roláda motá:-?myslím "normální":-? z té delší strany:-?jakože na šíř:-?

Anna Kocikova:
Aničko, vidím, že jsi prostě profík;-), poradila sis a zároveň vymyslela další recept:-)
Roláda Ti možná praskala proto, že jsi ji pekla déle, než potřebovala a tím se asi trochu vysušila (to už taky znám:-D )
Díky moc za další variantu a za pěknou fotku:-K
Jen tak dál;-)

Aničko díky za řešení :-K:-K:-!;-):-p:yes:

:-8Jahůdko,nejsem moc sladkopečící typ;-)Ale že tak "zmastím"Tvůj krásný recept,za který jsem Ti už bodík poslala,tak to jsem opravdu netušila:-O:-D
Chtěla jsem se včera pochlapit,vše se dařilo,až do fáze závěrečného motání:-/Myslela jsem,že mě trefí šlak:-))naplněná roládka praskala a mě napadla spásná myšlenka-vše jsem rozbalila,nakrájela na pláty,narovnala na sebe,dala vychladit,pak jsem ze šikma nakrájela a ozdobila;-)Všichni si mysleli,že to tak má vypadat:-8Že mám ruce "olšové"jsem neprozradila:-Da Tvému receptu a ani Topkám jsem ostudu neudělala;-):-))Pochutnali jsme si a foto posílám:-)

Moc hezké jahůdko:-K.Popis přípravy nemá chybu.

A já si díky Hančině roládce všimla, že toto mi nějak uniklo ;-):-p:yes:

Jahůdko,prostě nádhera:-O Bodík už letí:-))

dietu asi držet nebudu:-8nádhera:-K:-K+:yes::yes:

Krásné!:yes:

Zajímavá úprava rolády :-p:yes:

No,nádhera...:-O:-O:-O:yes::yes::yes::-D

Tématické fráze:
zákusky a řezy recepty, zákusky, nejlepší zákusky, zákusky recepty, recepty zakusky, nejlepší zákusky recepty, recepty na zákusky, roladkové řezy, nové zákusky recepty.cz, nejlepsi recepty na zakusky, zákusky recept, top zákusky, nejlepší zákusek, zákusek roláda, domácí zakusky recepty, recept na zákusky, recepty na domácí zákusky, domácí zákusky, domácí zákusky recept, krájení zákusků

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, cukr moučkový, mléko, pudink, cukr, marmeláda, čokoláda, tuk ztužený, šlehačka

Přidat fotografie receptu