Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy Černá růže

Chcete si upéct něco dobrého, ale nemůžete se rozhodnout, jestli buchtu nebo roládu? Máme pro vás recept, kde najdete obojí. Malé roládky schované v tmavém těstě, vše zvláčněné pudinkovém krémem. Na řezu vypadá tento moučník opravdu nádherně, a tak se s ním nebojte pohostit i náročnější návštěvu.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 712 kJ /
6 384 kcal
Bílkoviny104,83 g
Tuky399,30 g
Vláknina12,61 g
Cholesterol 3,05 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,71 g
Sacharidy586,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve upečeme roládky (plech 38x34 cm): bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu, všleháme žloutky a vmícháme mouku. Na plech s pečicím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut. Krok 2: Hotový korpus přeneseme i s papírem na čistou utěrku, lehce pocukrujeme cukrem moučka a z obou stran proti sobě svineme po delší straně na 2 rolády. Zavinutou utěrku otočíme rolkami dolů, aby se neotvíraly a necháme vychladnout. Krok 3: Studený plát rozbalíme, podélně rozřízneme na poloviny, potřeme marmeládou a pevně svineme na 2 dlouhé úzké roládky. Každou rozpůlíme, čímž dostaneme 4 malé tenké roládky. Krok 4: Dalším krokem je příprava tmavého těsta (plech 34x24 cm): máslo vyšleháme s cukrem, všleháme žloutky, přimícháme směs mouky,ořechů, prášku do pečiva, kakaa a strouhanky. Promícháme a zvolna vmícháme sníh, ušlehaný z bílků se špetkou soli. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem, napříč poklademe v pravidelných rozestupech vedle sebe smotané roládky, do prostoru mezi nimi dáme tmavé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut, ke konci přikryjeme pečicím papírem, aby roládky moc neztmavly. Krok 6: Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené. Moučník necháme vychladnout, celý potřeme pudinkovo-máslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Krok 7: Na krém svaříme mléko s rozmíchaným pudinkem na krém, necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a všleháme vychladlý pudink.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 12. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Inspiraci pro tento výborný moučník jsem našla na varecha.sk - uživatelka orchidea, které díky ;). Upravila jsem trochu poměry surovin s ohledem na velikost mých plechů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Černá růže

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnyv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Černá růže

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnyv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (104)

Dnes jsem je vyzkoušela a veliká spokojenost:yes:

Veronika.Hrozna: V tom videu je vidno prípravu minirolád, aj isindy má na fotkách viditeľný postup...

Zobrazit starší odpověď

Kdysi to prodávali v cukrárnách pod názvem ,, Rumba" zákusek.

skarlettka 26. 11. 2016 13:00
já to znám z kuchařky. Ale Je to hezčí do srnčího hřbetu.

To vypadá nádherně,ale jako chlap bez baby bych se do toho nepustil,na to je třeba ženská ruka a trpělivost:yes:

Řezy jsem vyzkoušela a má rodina byla spokojena.Moc jim chutnalo a proto jsem přidala mé fotky. Děkuji Jana :yes:

Vypadá dobře a taky moc chutná,přiděluji bod:yes:
Až vyfotím,přidám i fotku..pokud se koláč dřív nesní:-D

anonymní někdo 12. 1. 2014 11:05
vypadá to moc hezky :-p :yes:

:yes: Včera jsem je zkusila upéct a jsou vynikající:yes:;-) moc moc velká dobrota!

vypada to uzasne ,pridavam bodik a ukladam:yes::-K

tak jsme tento řez vyzkoušeli a musím říct,že lepší jsme nejedli:-p:-!:-!:-D přikládáme fotečku a bodujeme:yes::yes::-!:-!:-D:-D:-K

katyvypl: díky :-K tenhle moučník je hlavně o nápadu a vizuálním efektu, použití osvědčeného těsta a jiného krému je fajn obměna, aspoň jste se vyvarovala případného zklamání :-)

Lenchula: také díky, třeba příště zkuste jako katyvyp :-)

Včera jsem dostala chuť udělat nějaký netradiční moučník a jelikož se tímto receptem kochám už dlouho, tak jsem se do něj pustila. ;-) Tmavé těsto jsem udělala jiné, svoje hrnkové lité a zadařilo se. :yes: Krém mám jen z tvarohu a želatinového ztužovače, plevu klasickou čokoládovou, no je to náramná mňamka! :-p Takže děkuji za inspiraci, dávám bodík a přidávám fotečku! :-):yes:

Tak o víkendu jsem vyzkoušela. Určitě to má výborný vizuální efekt. Na vrch jsem udělala tuhle polevu www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-cokoladova-poleva/ je moc dobrá.
To tmavé těsto jsem měla tužší, takže po upečení nebylo tak nadýchané jak mělo být. Ale na to že je to trochu náročnější recept, mě chuťově až tak neoslovil, abych ho dělala ještě někdy. Každopádně dávám bodík :yes: a dovolila jsem si přidat fotečku :)

+ 101. bod :-)

parcovka 5. 2. 2012 20:46
už jsem si recept vytiskla a vyzkouším! Těším se,jak budou doma zírat! Díky :-O

Tématické fráze:
cerna ruže, varecha.sk moučníky řezy, moučník černá růže, zákusek černá růže, řez černá růže, varecha.sk moučníky řez, recept cerna ruze, černá růže recept, řezy na plech, rezy moucniky, nej recepty na řezy a moučníky s foto, svatební řezy a rolády recepty, černé růže, moučníky a řezy recepty, řez růží, černé řezy, růže, recepty černá růže, černá růže moučník, rez na ruzich

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, sůl, vejce, máslo, cukr moučkový, sůl, kakao, ořechy strouhané, prášek do pečiva, mouka polohrubá, strouhanka, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový, máslo, cukr moučkový, marmeláda, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu