Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy Černá růže

Chcete si upéct něco dobrého, ale nemůžete se rozhodnout, jestli buchtu nebo roládu? Máme pro vás recept, kde najdete obojí. Malé roládky schované v tmavém těstě, vše zvláčněné pudinkovém krémem. Na řezu vypadá tento moučník opravdu nádherně, a tak se s ním nebojte pohostit i náročnější návštěvu.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 712 kJ /
6 384 kcal
Bílkoviny104,83 g
Tuky399,30 g
Vláknina12,61 g
Cholesterol 3,05 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,71 g
Sacharidy586,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve upečeme roládky (plech 38x34 cm): bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu, všleháme žloutky a vmícháme mouku. Na plech s pečicím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut. Krok 2: Hotový korpus přeneseme i s papírem na čistou utěrku, lehce pocukrujeme cukrem moučka a z obou stran proti sobě svineme po delší straně na 2 rolády. Zavinutou utěrku otočíme rolkami dolů, aby se neotvíraly a necháme vychladnout. Krok 3: Studený plát rozbalíme, podélně rozřízneme na poloviny, potřeme marmeládou a pevně svineme na 2 dlouhé úzké roládky. Každou rozpůlíme, čímž dostaneme 4 malé tenké roládky. Krok 4: Dalším krokem je příprava tmavého těsta (plech 34x24 cm): máslo vyšleháme s cukrem, všleháme žloutky, přimícháme směs mouky,ořechů, prášku do pečiva, kakaa a strouhanky. Promícháme a zvolna vmícháme sníh, ušlehaný z bílků se špetkou soli. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem, napříč poklademe v pravidelných rozestupech vedle sebe smotané roládky, do prostoru mezi nimi dáme tmavé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut, ke konci přikryjeme pečicím papírem, aby roládky moc neztmavly. Krok 6: Špejlí zkusíme, zda je těsto propečené. Moučník necháme vychladnout, celý potřeme pudinkovo-máslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Krok 7: Na krém svaříme mléko s rozmíchaným pudinkem na krém, necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a všleháme vychladlý pudink.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 12. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Inspiraci pro tento výborný moučník jsem našla na varecha.sk - uživatelka orchidea, které díky ;). Upravila jsem trochu poměry surovin s ohledem na velikost mých plechů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Černá růže

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnyv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Černá růže

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnyv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (104)

Dnes jsem je vyzkoušela a veliká spokojenost:yes:

Veronika.Hrozna: V tom videu je vidno prípravu minirolád, aj isindy má na fotkách viditeľný postup...

Zobrazit starší odpověď

Kdysi to prodávali v cukrárnách pod názvem ,, Rumba" zákusek.

skarlettka 26. 11. 2016 13:00
já to znám z kuchařky. Ale Je to hezčí do srnčího hřbetu.

To vypadá nádherně,ale jako chlap bez baby bych se do toho nepustil,na to je třeba ženská ruka a trpělivost:yes:

Řezy jsem vyzkoušela a má rodina byla spokojena.Moc jim chutnalo a proto jsem přidala mé fotky. Děkuji Jana :yes:

Vypadá dobře a taky moc chutná,přiděluji bod:yes:
Až vyfotím,přidám i fotku..pokud se koláč dřív nesní:-D

anonymní někdo 12. 1. 2014 11:05
vypadá to moc hezky :-p :yes:

:yes: Včera jsem je zkusila upéct a jsou vynikající:yes:;-) moc moc velká dobrota!

vypada to uzasne ,pridavam bodik a ukladam:yes::-K

tak jsme tento řez vyzkoušeli a musím říct,že lepší jsme nejedli:-p:-!:-!:-D přikládáme fotečku a bodujeme:yes::yes::-!:-!:-D:-D:-K

katyvypl: díky :-K tenhle moučník je hlavně o nápadu a vizuálním efektu, použití osvědčeného těsta a jiného krému je fajn obměna, aspoň jste se vyvarovala případného zklamání :-)

Lenchula: také díky, třeba příště zkuste jako katyvyp :-)

Včera jsem dostala chuť udělat nějaký netradiční moučník a jelikož se tímto receptem kochám už dlouho, tak jsem se do něj pustila. ;-) Tmavé těsto jsem udělala jiné, svoje hrnkové lité a zadařilo se. :yes: Krém mám jen z tvarohu a želatinového ztužovače, plevu klasickou čokoládovou, no je to náramná mňamka! :-p Takže děkuji za inspiraci, dávám bodík a přidávám fotečku! :-):yes:

Tak o víkendu jsem vyzkoušela. Určitě to má výborný vizuální efekt. Na vrch jsem udělala tuhle polevu www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-cokoladova-poleva/ je moc dobrá.
To tmavé těsto jsem měla tužší, takže po upečení nebylo tak nadýchané jak mělo být. Ale na to že je to trochu náročnější recept, mě chuťově až tak neoslovil, abych ho dělala ještě někdy. Každopádně dávám bodík :yes: a dovolila jsem si přidat fotečku :)

+ 101. bod :-)

parcovka 5. 2. 2012 20:46
už jsem si recept vytiskla a vyzkouším! Těším se,jak budou doma zírat! Díky :-O

Tak jsem řezy pekla,sice nejsou tak pěkné jako máš ty,ale příště se zadaří lépe,jen se po nich zaprášilo,díky za bezvadný recept.:-Kuděluji ti stý bodík.:-)

Tak toto je opravdu luxusní desertík ... 98 bodík je tam :yes:

Stanicka90: máte pravdu :-O:-O:-O:-O to se moc omlouvám, už je to opravené, v surovinách to bylo správně.

Tak teď nevim..:-// v potřebných surovinách na roládky je cukr krystal ale v postupu již ne.. Prosím prosím, :-)jak to tedy je? :) Děkuji

Stanicka90: to je mi líto, ani já nevím, kde nastala chyba...:-( recept jsem dělala, i podle fotopostupu je vidět, že vše bylo ok...a řada ostatních již vyzkoušela, jak tady na topreceptech, tak na varecha :-O snad bude jindy příznivější doba na vyzkoušení ;-)

Tak se nezdařilo... Nakonec jsem vyhodila.. Problém s roládama (přilepily se mi a potrhaly). Tmavého těsta nakonec bylo strašně málo oproti roládám.. Na plechu to byly tři tmavé fleky, které rozhodně nepokryly volné místo mezi roládama.. Určitě jsem někde udělala chybu, ale nevím kde.. Teď mám vztek a řikám si, že už to nikdy zkoušet nebudu, ale ráno moudřejší večera.. Věřím, že to jinak musí být dobré!;-(

Recept vypadá skvěle.. Jdu na to! Snad se povede..:);-)

Dooga: super :yes: děkuji, příště doporučuji dva plechy :-8;-):-D

Dneska jsem dopekl. Bohužel jeden plech je málo.:-O Hned se po něm zaprášilo. ;-) Přidávám foto.

Makina30: bohužel jsem nebyla pár dní na webu, takže jsem nestihla reagovat dříve...myslím ale, že ironie a jedovatost není na místě. Spagetka reagovala jako každá jiná zkušená kuchařka - množství cukru do krémů je vždy individuální záležitost, co je pro někoho sladké (že se mu křiví huba), tak jinému vyhovuje a chutná...v těstě je to jiná, tam je třeba zachovat poměr suchých a "mokrých" surovin...ale krémy jsou vždy o chuti. Stejně jako sůl v pokrmu, někdo solí více, někdo méně.
Takže upozornění ok, nám takto sladké vyhovovalo, tobě ne...já to nechápu jako chybu receptu ;-)

spagetka:Milá špagetko,pokud zde někdo umístí recept pro další hospodyňky a kuchařinky,tak My co to čteme se řídíme tím co je zde napsáno.V tom případě pokud Ty tvrdíš že je zde množství uvedeno jen orientačně tak by mělo být zde na to upozorněno.Ale jinak díky za všechny že jsi nám to dostatečně osvětlila,že vlastně to co je zde vše napsáno je jen tak orientační,takže když se to někomu nepovede tak si nemá z toho nic dělat,že si recept má utvořit dle sebe.Fakt super.:-O A nepsala jsem že je tam někde chyba jen doporučila těm co to ještě nepekly aby daly méně cukru aby nebyly zklamané tak jako Já.

Makina30: Maki, vítám tě na topkách. Trošku tě ale musím zarazit - víš, cukr a i další ingredience se dává dle vlastní chuti, recept sám je vlastně jen orientace, takže je lepší nasypat menší dávku a dosladit. Je to o zkušenosti, ne o chybě v receptu, prostě musíš vychytat, jak máte rádi sladké. ;-);-);-)

Zdravím dámy,dnes jsem udělala tento zákusek k oslavě výročí a jsem zklamaná.Vše se povedlo nikde žádný problém až jak jsem to nandala na talířek tak se nám skřivila huba.Krém je až moc sladký,takže doporučuji dát poloviční dávku.Tmavé těsto po upečení je chuťově velice dobré a krém jsem vylepšila trochou rumu.Chybama se člověk učí.:-)

nikuska: tak to tě moc vítám mezi námi a přeji ti, aby se ti u nás líbilo :-K...jak dopadl moučník? měla jsi ho poněkud adrenalinový :-O:-D, ale snad je nakonec vše ok ;-)kdepak je fotka, co? ;-);-):-D

konečně jsem se odhodlala a zaregistrovala se k Vám. :-) tuto stránku obdivuji :-) skoro každý den jí navštěvuji a čerpám z ní inspiraci co uvařit :-8 tento moučník mě dokonale zaujal a proto jsem se do něj před chvíli pustila. Můžu říct že jsem s nervy v koncích ;-(:-D musela jsem dělat těsto na dvakrát porouchala se mi trouba a došlo mi máslo takže jsem v dešti běžela do obchodu. ale ted už je vše v troubě a vypadá to krásně! doufám že to bude pochoutka:-K doufám že brzy budu moct vložit i já nějaký to moje kouzlo :-))

děkuji, budu ráda, když vyzkoušíte :-K

Nevydá to moc dobře!!! V nejbližší době zkusím a dám vědět, jak jsem dopadla. :-D

Tak jsem to také spáchala :-), jen mi přišlo, že ta roládka byla na konci docela jakoby suchá, nevím, kde jsem udělala chybku, ale naštěstí to nikdo nekomentoval a jen chválili :-K

holubova32: moc mě těší, že se u vás moučník ujal :-) děkuji moc za fotečky...:yes:

Tak opět jsem dělala tento řez, tak se Vám chci pochlubit:-):-) je opravdu výborný a všichni jsou unešeni tou roládkou uprostřed:-)):yes::yes:

vypada uchvatně je mi sice jenom 12 let ale i tak ji určitě vyzkouším už jsem upekla asi tisíc moučníku a buchet a jeste zadná se mi nezkazila takže by se mohla povést .:-)):-))www.toprecepty.cz

Boženko, není, drží si vlhkost z okolního těsta a pak z toho krému, je třeba to ale nechat proležet a ztuhnout v lednici před krájením.:-)

když se peče již upečená roláda není pak vysušená,nebo tvrdá?ale jinak super,vyzkouším:-K

:yes::yes::yes::-p:-p

suuuper :yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: wauuuuuuuuuuu nádheraaaaaaaaaaa

Tak to vypadá (a určitě i chutná) naprosto luxusně. Posílám šťastný 77 bod.:yes:

holubova, děkuji, i tato varianta vypadá výborně :yes:

Dovolila jsem si přidat foto:-) A děkuji za inspiraci:yes::yes::yes: těsto mám podle receptu jen krém a ploevu jsem si pozměnila

cesneku, irko - děkuji, vaše moučníky a varianty krému i posypání kakaem či kokosem...to je úžasné :yes::yes::yes: děkuji za fotečky, moc mě těší :-K

Tak jsem udělala tyto řezy pro návštěvu a sklidila jsem veliký úspěch:yes: a proto děkuji za krásnou inspiraci:-K.Řezy jsem akorát změnila v krému udělala jsem 3 tvarohy smíchané se želatinou,cukrem a přidala do toho nadrobno nakrájené broskve a posypala jsem to strouhanou čokoládou.Příště ještě hotové upečené těsto pocákám trochu rumem.Přidala jsem foto a bodík :-))

isu ,tak tady je slíbený výsledek a je to výborný:yes:;-):-p akorát nebyla čokopoleva ale kokos a kakao a super;-)

:-O Tak tohle mi uniklo, Ivi! Nádhera k nakousnutí. :yes:+73

Tak jsem použila pouze nápad s roládou a vytvořila jsem trochu jinou buchtu, ale recept nepřidávám, pouze foto ;-) Ivo díky za inspiraci :-K

cesneku, tak jak to dopadlo??? upečeno a snězeno? :-)

jééé, to je nádhera a musí to být mooooc dobré.:yes::yes::-K

Isu řezy máš moc hezké;-)+:yes:

isu ,ještě není hotovo ,ale vypadá to zatim dobře;-)konečný výsledek dodám později,snad teda:-))a máme jiný plech ,tak máme roládky dvě ale snad to nebude takový problém:-//

tenisko, je to sice trochu pracnější, ale pokud nikam nespěcháš, tak proč si v kuchyni občas nepohrát :-) a výsledek je opravdu výborný :-)

Na mě je to sice moc náročné..., ale už podle fotky vím že to bude výborně dávám bodík! + :yes:

JŮŮŮŮŮŮŮŮŮ:-p mňam:-p:-8 paráda,nádhera :-!:-!:-! musím co nejdříve vyzkoušet;-) dávám BOD:yes:

:-D:-D:-D to je nádhera :-K:-K je to navíc než na jeden bodík taky jsem ho poslala:-D:-D

včera upečeno,dnes s návštěvou snězeno,moc dobré :-)),jen se mi nevyved krém,měla jsem ho řidší a trošku mi z řezů tekl, ale to je má chyba

cardanko, žádné mazání, každá fotka je pro mě odměnou ;-)
s tím množstvím těsta je jistě možné "hýbat" podle velikosti plechu, já dělám na meší...dříve se sní a já můžu péct zase něco dalšího ;-)

Ivi:-Kco dodat k takové kráse:-? Snad jen, že neodolala jsem a pustila se do práce...moučník je chutí výborný:-p:yes::-!
Jen bych doporučila na klasický plech dělat tmavé těsto ze 6 možná 8 vajec.
Dovolila jsem si přidat foto...stále fotím mobilem a né vždy se to povede, tak klidně smaž...;-)
Vřele doporučuji :-K:-K:-K a 58. bodík uděluji;-)

Tématické fráze:
cerna ruže, varecha.sk moučníky řezy, moučník černá růže, zákusek černá růže, řez černá růže, varecha.sk moučníky řez, recept cerna ruze, černá růže recept, řezy na plech, rezy moucniky, nej recepty na řezy a moučníky s foto, svatební řezy a rolády recepty, černé růže, moučníky a řezy recepty, řez růží, černé řezy, růže, recepty černá růže, černá růže moučník, rez na ruzich

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, sůl, vejce, máslo, cukr moučkový, sůl, kakao, ořechy strouhané, prášek do pečiva, mouka polohrubá, strouhanka, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový, máslo, cukr moučkový, marmeláda, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu