Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 075 kJ /
257 kcal
Bílkoviny4,42 g
Tuky5,00 g
Vláknina6,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,55 g
Sacharidy47,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem. Krok 2: Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky filetů). Krok 3: Mezitím uvaříme brambory na přílohu a v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla. Krok 4: Na másle opečeme prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat), necháme ho rozvonět (1-2 minutky) a zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky. Krok 5: Promícháme, prosmahneme a zalijeme vývarem (asi 200 ml). Krok 6: Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a za neustálého promíchávání či prošlehávání povaříme 10-15 minut dohladka.

Zveřejněno 13. 2. 2011

Poznámka autorky Eliza

Pokrm pochází z pořadu Prima vařečka, kde ho připravovala žena, provdaná do Švédska, jako ukázku švédského jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLWE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLWE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes: pěkný recept i provedení :yes::-K

Výborný recept se skvělou omáčkou. Přidávám foto mého výtvoru.

Teda, moc děkuji za zajímavý recept! Muži jsem udělala lososa, sobě tedy vege variantu, ale omáčka naprosto luxusní a ryba prý také! Jsem ráda, že znám další švédský recept, rozhodně někdy zase udělám, velmi zajímavé :)

Je to přímo ooobrmňamka :yes: ;-) :-K

Elizo :-K, opravdu to byla mňamka :yes:. K narozeninám si manžel přál na oběd rybu a já vybrala Tvůj receptík :-). Vím, že jsem šáhla po tom správném. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď už jenom fotečku ;-).

Radko, vysušená není, to za deset minut pečení tučný losos fakt nestihne.
Jemné maso - kuře, ryby - peču na více stupňů, přes 200°C a maso, které je potřeba péct déle - hovězí, vepřové - naopak dlouze a při nižší teplotě. Nevím, třeba je to špatně, ale je to zkušenost mých předků (kuchařů) a maso je vždy dobré.

fotky krasny, ale pect rybu na 250 se mi zda hodne. musi se vysusit. ja bych dala tak 180 max:-S:-8

Recept vypadá zajímavě:-p s hořčicí lososa jsem ještě nedělala,mám co zkoušet:-p:-p:yes::yes:

:yes::-K:-p

Další recept na lososa do sbírky. Skvělé:yes::-K

to je zase lahoda na talíři :-8 Elizo, boduješ ;-)+

:-p:yes: mňam, to bych si dala a klidně i teď:-8:yes::-K

To bude mňamka :yes: +7

moc dobrá kombinace dala bych si hned:-p+1:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Jani, losos s koprem a něčím dosladka je právě typické pro švédskou kuchyni. Mně tato kombinace zachutnala ihned; naopak například na francouzskou kuchyni a na typicky italské těstoviny jsem si musela chvilku zvykat...(na pizzu nee, tu miluju jakoukoli od dětství).
Okamžitá láska na talíři bylo Švédsko a hóódně na jih... - Řecko. Každá jiná, ale moje dvě nejoblíbenější národní kuchyně. ;-) A ještě Asie tak, jak ji vaří v Praze...;-):-D

Rebi - ano, dala jsem dijonskou, ale mohla by být i anglická hrubozrnná nebo stylově - hořčice s koprem a medem, mají ji v Botanicus a vyrábí ji i Boneco, z domácích...

Eli, to musí být dobrota!! Kopr mám moc ráda a s rybou mne ještě nenapadlo kombinovat. Pravda ale je, že losos mám ráda uzený. Ćerstvý je sice taky dobrý, ale jsou ryby, které mám raději.;-) Třeba pstruh, candát a jak bych si daka halibuta!! (nebo halibuda?):-O Už je není vůbec vidět, ty uzené:-S Tobě plus, za originalitu. Ježkovy oči, to jsem zase ukecaná!:-D

Moc pekny receptik, ryby delam casto a tohle se mi opravdu libi :yes::yes::-p:-K

Eli,tou hořčicí výrazné chuti..je myšlená např.dijonská:-?
jinak(a jako vždy)velice krásné,ba přímo žravé:-8foto:yes::yes::-K;-)

:yes::-p:-p

:yes:;-)

Tématické fráze:
losos na kopru, losos kopr, pečený losos s koprem, losos s omáčkou, pečený losos, peceny losos s omackou, losos recept, medovohorcicna omacka, losos s hořčičnou omáčkou, hořčičná omáčka s koprem, recept na lososa, losos s medem a hořčicí, losos recepty, recepty losos s omáčkou, losos recepty kopr, losos s hořčicí a medem, losos s koprem, pečený losos s s koprem, candát s hořčičnou omáčkou, pstruh s hořčičnou omáčkou

Suroviny:
losos, česnek, med, hořčice, omáčka sojová, vývar masový, mouka hladká, máslo, citron, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu