Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční hlavička

Tradiční velikonoční nádivka neboli hlavička je plná masa, vajec a čerstvých bylinek a upéct ji můžeme ve formě nebo jen na pečicím plechu. Chutná výborně jak horká, okamžitě po vytažení z trouby, tak i vychlazená se zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fotohrouda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby vaření masa

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby vaření masa)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 319 kJ /
3 183 kcal
Bílkoviny313,08 g
Tuky95,66 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 4,34 g
Sůl9,76 g
Sacharidy260,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté jej vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací formu vymažeme. Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a žloutky. Opatrně promícháme. Krok 6: Pak lehce vmícháme bílkový sníh. Krok 7: Naplníme zapékací formu a hlavičku pečeme 40–50 minut. Krok 8: Pokrm podáváme teplý nebo studený se salátem z čerstvé zeleniny.

TIP: Nejlepší recepty na velikonoční hlavičku

Zveřejněno 14. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mELG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mELG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nácvik na Velikonoce proveden...;-):-p:-p Poslala jsem obrázky. :-)

Eliz a není to spíš tím, že to znáš pod názvem velikonoční nádivka? ;-);-), tohle je taky dost obvyklé jídlo, lkterému se v různých regionech říká různě;-);-), ale vždy je dobré :-p:-p

Tuhle nádivku dělám každé Velikonoce, přidávám ještě pěknou hrst mladých kopřiv. S vejci se nematlám, dávám je celá :-8. Je skutečně výborná:-p a vůbec jsem nevěděla, že vlastně dělám hlavičku.
+:yes:

Tématické fráze:
velikonoční hlavička, velikonoční hlavička recept, recepty velikonoční hlavička, recept na velikonoční hlavičku, hlavička recept, hlavička recepty, velikonoční sekaná - hlavička, hlavička, recept na hlavicku, recept hlavička, hlavicka velikonocni, recept na velikonoční na hlavičku, velikonocni recepty, recept velikonocni hlavicka, velokonoční nádivka, recepty hlavička, velikonoční hlavička recepty, velikonoční sekaná hlavička, velikonoční hlavička, velikoční hlavička

Suroviny:
maso, sůl, houska, vývar masový, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, tuk

Přidat fotografie receptu