Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pod hraškovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 150 kJ /
514 kcal
Bílkoviny25,18 g
Tuky15,12 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 597 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy64,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, dáme do misky spolu s plátky česneku, celé zalijeme olejem a necháme do druhého dne přikryté marinovat. Poté oškrábneme z krkovičky přilepený česnek a na česnekovém oleji z naložení zprudka orestujeme. Krok 2: Orestovanou krkovici dáme do pekáčku, podlijeme do ¾ vodou, přidáme Masox a přikryté pečeme cca 20 minut. Česnekové plátky osmažíme dorůžova na zbytku česnekového oleje a dáme na papírovou utěrku. Krok 3: Hrašku smícháme s vodou na řidší kašičku a za stálého míchání provaříme jako bešamel – vodu postupně doplňujeme podle toho, jak směs houstne. Konečná konzistence by měla být jako hustý krém. Směs necháme lehce vychladnout, vmícháme hořčici a žloutek a podle chuti osolíme. Krok 4: Z bílku a trochy soli vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Na upečené měkké plátky masa dáme vrstvu hrašky, na ni trochu sněhu a krátce zapečeme na 250°C – do zrůžovění sněhu. Krok 6: Při servírování posypeme hraškovo-sněhovou peřinku křupaným česnekem.

Zveřejněno 15. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod hraškovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod hraškovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-p:-*:yes:

Ivčo,mňam:-p:-p:-p

:-)Já mám hlad:-Oa tady takové nadělení:-*príma recept:-p+5:yes:a krásné fotky:-K

chocolade, já se nezlobím ;-), jen beru, že ne pro každého je práce s compem každodenní chleba :-)

Ivo,to je ale pořádná duchna.:yes: Nezbylo,že ne?:-p:-p:yes:

chocolate 15. 2. 2011 20:08
Ivo, doufám, že mi promineš..holky stačí hodit do vyhledavače výraz a vyjede vám hafo odkazů;-).

Jenny, v pohodě, ráda poradím ;-)

Isahu dík,--chocolate:nemůžu taky vědět všecko,když jsem tady,tak pro také blbce jako já,to má byt vysvětlené...och bože...

chocolate, každý v tom neumí chodit, popravdě, já taky moc ne.Google mi moc nepomůže, když hrašku neseženu tady.;-)
Jo, Ivo, mimochodem...PLUS..:-D:-D:-D

chocolate 15. 2. 2011 19:52
Hraška je směs na obalování atd...
Jenny, co takhle použít Google?

Jenny, jukni na http://www.ceria.cz/, tam se o ní dočteš poměrně dost ;-) já jsem ji koupila na farmářských trzích :-)

:-?co je to hraška:-?vypadá to hezky:yes:;-)

Tématické fráze:
bešamel z hrašky, jak marinovat maso, plátky z krkovičky, recepty na krkovíčku, veprova krkovice pod perinkou, kotleta pod sněhovou peřinou, krkovička a bešamel, krkovice pod perinkou, recept z vepřové krkovičky, vareni recepty peceme krkovicku, vepřové kotlety v hořčici s porkem, vepřové kotlety v hořčici s porkem

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, olej, sůl, masox, hraška, voda, vejce, hořčice

Přidat fotografie receptu