Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky

Oblíbeným francouzským snídaňovým pečivem jsou briošky, lehce nadýchané a příjemně sladké. Je jen na vás, jestli do nich přidáte rozinky, nebo je posypete mandlemi, či mákem. Vše záleží jen na vašich chutích.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mraketka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí a odpočinutí těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí a odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

suroviny na 1 kg těsta

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 331 kJ /
5 337 kcal
Bílkoviny128,42 g
Tuky277,62 g
Vláknina22,86 g
Cholesterol 2,00 g
Sodík 1,34 g
Sůl3,11 g
Sacharidy569,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce, kvásek a vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracováváme změklé máslo. Krok 3: Takto připravené těsto necháme hodinu kynout. Během kynutí těsto obracíme a stlačujeme zpět. Poté jej zabalíme a přes noc necháme odpočívat v lednici. Krok 4: Druhý den formujeme různé tvary (šneky, šátečky, bochánky). Můžeme plnit tvarohem, či potřít cukrovým rozvarem. Krok 5: Na plech vyložený pečicím papírem klademe jednotlivé briošky. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodinu kynout. Krok 6: Vykynuté briošky potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat mandlemi a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C dozlatova, zhruba 30 minut.

TIP: Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta?

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYy4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYy4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

keijei: recept doplněn ;-)

Takže když to vytvarujeme a naplníme, tak to hned jíme? :-((

dneska jsme pekli s mamkou jak houstičky tak i briošky mňamm byly fakt skvělý.Já mám domácí pečivo moc ráda je o hodně lepší než kupované.Děkuji moc za info a skvělý recept.Já jsem teprve začátečník ale stejně se nám to moc povedlo a chutná mi to.:-K:yes::yes::yes::yes::-D:-)):-)):-)

moc pěkné, jako z cukrárny ;-)

Hezké :-K, dala bych si...

Vypadají moc hezky:-p+10:yes:

:-O:-p:yes:

pěkné:yes:

:yes::-*:-Kvypadají moc lákavě

úplně k nakousnutí:-p:yes:vyzkouším:-K

Mńam.:yes:

ale ještě nemám ten správný grif, jsem teprve hospodyňka-začátečnice :)

Krásné:yes:

Tématické fráze:
briožky, briošky, briošky recept, brioškové těsto, bryožky, těsto na briošky, masové briožky, recept na briošky, masové briošky, brjožky, briozky recept, brioška, briožkové těsto, recept briošky, těsto na briožky, brioska recept, domácí brioše, recept brioška, masová brioska, správné briošky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, droždí čerstvé, mléko, cukr, sůl, vejce, cukr, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu