Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová česnečka

Hledáte jednoduchý a chutný recept na krémovou, ale říznou česnečku? S křupavými krutonky opečenými na másle je jako dělaná na chladné dny, kdy potřebujete zahřát a povzbudit. Zkuste náš recept a přesvědčte se sami.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 506 kJ /
1 316 kcal
Bílkoviny21,44 g
Tuky90,43 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,46 g
Sacharidy100,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo a necháme na něm rozvonět oloupaný a namačkaný česnek. Krok 2: Potom přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Krok 3: Za stálého míchání do jíšky přilijeme vývar a metličkou dobře rozmícháme. Krok 4: Povaříme 10 minut, přidáme Vegetu a smetanu.
Polévku necháme dalších 5 minut povařit, poté odstavíme z ohně a dochutíme solí a majoránkou. Krok 5: Podáváme s krutonky, které připravíme ze starších rohlíků. Nakrájíme je na kostičky a opečeme na másle.

TIP: Česnek v naší kuchyni

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0py

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0py

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Výborná a rychlá polévka. Neměla jsem vývar, tak jsem to dělala s 1 kostkou masoxu na 1l vody cca a supr. Krutony děláme jen na teflonové pánvi bez oleje, jsou pak křupavější. :)

Pacesko: Odhadem bude třeba cca 1,3-1,4 l vývaru, pokud to má být na čtyři porce. Vždy je lepší dát méně a když polévka houstne, tak případně přidat.

Už jsem si chtěl recept uložit, ale ať hledám jak hledám, nejako nenacházím kolik vývaru. Jenom ingredience, že "vyvar", nestačí.

Zuzanko novakova ac se ucis na kuchařku a mela by jsi uz vedet jak pises . tato polevka je excelentni . . varil jsem ji osobne i když uplne ne podle receptu . . , jsem profi kuchar a polevka smakovala jak memu vedeni tak i hostum . a varit mouku pul hodiny kvůli rakovine tl streva . . ja ji provaruju aby nebyla citit . co vas to ucej za blbosti . pani učitelka a mistrova: :-//no: recept ..:yes::-K

Zuzana Nováková: :yes::yes:

Zuzana Nováková 26. 2. 2016 16:26
Vypadá sice krásně, ale není vůbec dobře uvařená. Touto česnečkou simaximalně zníčíte střeva. Když už tak udělat cibulovou jíšku do které se přihodí i ten česnek, zalije se to vývarem B, nebo s tím rozpuštěným bujónem,a teď ta chyba: MUSÍ SE TO NECHAT ASPOŇ 30 MINUT POVAŘIT ( PROČ? protože mouka se musí dostatečně uvařit jinak ji nestrávíme a usazuje s ev tlustém sttřevě, tím si zaděláváme na rakovinu tlustého střeva!!!) pak se zjemní mlékem atd.
Jsem studentka oboru KUCHAŘ! tak bych to měla vědět, když se to učíme ;-)

Moc dobrá, právě jsem ji dojedla, jen jsem si tam přidala zastřené vejce.:yes:

Tuto polévku jsme právě dojedli a autora musíme pochválit. Vařili jsme dle receptu a polévka byla opravdu vynikající. Můžeme jen doporučit :yes:

Věra Dvořáková 31. 12. 2013 06:25
Takovou polévku jíst,to musí být bašta.Taky vyzkouším.Hezkého silvestra všem přeji z hezké vesničky z Dlouhé Stropnice u Nových Hradů

výborná jen místo krutonů dávám čerstvou rucolu a parmezán,nejlepší na chřipku:yes:

:yes:

Tuto polévku jsme si jednou dali v nejmenované oblíbené hospůdce, od té doby byla naším cílem celkem často, jen pivko nebo limo a tato polévka. Nenapadlo mě hned si najít recept, ale říkala jsem si, že lepší než oni jí neudělám. V pátek jsem se konečně odhodlala, nakoupila potřebné věci (co doma nemám) a v sobotu se pustila do díla. Měla jsem ji za 20 minut hotovou s přípravou i úklidem kuchyně a ta chuť!!!! Když přišel přítel z práce, hned v chodbě začal čenichat a táhlo ho to k hrnci. Bylo to ode mě takové malé překvapení, ale pochutnaly jsem si a ještě ten den ji dojedli. Jen krutonky dělám v troubě, jsou křupavější a lehce se nasáknou polévkou, ale nerozmočí se. Navrch ještě sypu sýr. Protě bomba!!!! Dávám určitě BOD! :yes:

:-p:yes::yes:

Jelikož jsem nemocná, dnes jsem dělala tuto česnečku. Vařila jsem to i s bramborami a krutonky jsem dělala na másle i s česnekem. Na talíři jsem polévku posypala ještě sýrem a bylo to výborné. :yes:

Vypadá luxusně - určo vyzkouším! ;-)

Tématické fráze:
krémová česnečka, česnečka krémová, krémová česnečka recept, luxusní krémová česnečka, recept krémová česnečka, recept na krémovou česnečku, recepty kremova cesnecka, krémová česneková polévka, kremova cesnacka, krémové česnečka, krémová česnečka dity p., krémová čenečka, česnečka, kremova cesnecka, krémový česnečka, česnečka krémová recept, luxusní česnečka, česneková polévka krémová recept, česnčka krémová, čenečka

Suroviny:
máslo, česnek, mouka hladká, vývar masový, vegeta, sůl, majoránka, smetana na vaření, rohlík, máslo

Přidat fotografie receptu