Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský chléb

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 375 min Doba přípravy: 375 min

375 min (375 min příprava)

Suroviny

Porce: podle velikosti jedlíků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 525 kJ /
1 560 kcal
Bílkoviny46,11 g
Tuky20,30 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy292,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin. Krok 2: Když zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme a chléb z nádoby vyklopíme.

Zveřejněno 20. 2. 2011

Poznámka autora clupmi

Jak jsem si všiml, většina jiných pekáren dávkuje suroviny v opačném pořadí. Celkový výsledek záleží na kvalitě a jakosti použité mouky. V tomto případě Biomouka pšeničná hladká, Biomlýn, s.r.o., provoz Březník 254, 675 74 okr. Třebíč. Už jsem měl výsledky mnohem lepší.http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNW0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNW0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Prosím Vás nemáte někdo manual na dom. Pekárnu,, Bread Maker 901?? scháním ji všude ale marně. Chtěl bych taky vyzkoušet chleba, nemám možnost přeložení: děkuji moc za odpověďi Jindra:-(

Alustra: Na mé pekárně Panasonic SD-253 trvá speciální program Fransosisch (s přehlasovaným o) 6 hodin. Proto stačí tak malé množství droždí a nemusí se přidávat cukr. Potom je struktura střída taková "otevřená" s velkými póry. Samozřejmě záleží na kvalitě mouky, ale je to automat, takže jaké jsou tam časy a teploty v daných okamžicích vůbec netuším.:-*:-K

Do žiadneho chleba nepridávam cukor a cesto krásne vybehne. Používam ale čerstvé droždie, nie sušené. So sušeným nemám skúsenosti pri pečení chleba. ;-)

Ahoj dala jsem suroviny přesně podle receptu ael chleba se nepovedl. Nevim jestli je to tím že muj program Francouzský je na 3 hod. Nebo je v tom receptu málo droždí já vetšinou dávám na chleba 2 lžičky droždí. A také mi v tom receptu chybí cukr. Nevíte kde byla zrada?

kac.enka: Ne, nepřidává. Receptura je přesně podle návodu k pekárně Panasonic.

Krásný chlebík, chtěla bych ho zkusit ale opravdu se tam nepřidává aspoň lžička cukru k aktivaci droždí??

Pekáren je na trhu obrovské množství a každá je jiná. Těch 6 hodin je asi specifikum Panasonicu. Vtip bude v tom, že je u tohoto programu v receptuře menší procentuální dávkování droždí a chléb déle kyne. Tím se prokvasí větší množství sacharidů, vznikne více kypřících plynů a střída má pak jemnější strukturu - až vatovitého charakteru. :-K

Tak mě to nedalo a chleba jsem vyzkoušela;-)jak jsem už psala,mám na pečce program French,tak jsem to dala na to a tu je výsledek;-)přidám fotku,pokud bys jí tam nechtěl,tak jí smažu;-):-))jinak chleba mi chutná,je dobrý a nádherně voní:-)) a ještě jsem přidala do chleba trochu kmínu:-))

Tak já mám na pekárně program French-Francouzský chléb,ale jestli peče 6 hod nevím,protože jsem to ještě nezkoušela,mám pekárnu krátkou chvíli;-) asi budu muset zkusit,chlebík se mi moc líbí a já jsem taková,že vše vyzkouším;-)tak do toho půjdu adám info jak to dopadlo:-Da tobě zatím posílám bodíka,protože se mi rcp líbí:-D:-D

evikc07 tak dej pak vědět, jak se upekl, jo? Třeba i os. vzkaz, kdybych to přehlídla, zajímá mne ten chlebík;-)

Právě jsem dala ingredience do pekárny, tak uvidíme, jak se povede;-) Ale také nemám žadný program na pekárně Morphy Richards na šest hodin:-(

Clupmi, 6 hodin:-O, to koukám, ale ani já na ETĚ Delikates tento program taky nemám a všechny chleby mi udělá DP, ale peču v troubě, ty tvary z DP se mi nelíbí. To nic nevadí tomu, že ho máš pěknej na průřezu a tak máš 5.bodík:yes:

Ten vypadá krásně!Taky nemám na pekárně 6hod.program.:yes:

Krásný chleba, ale mám dojem, že program na mé pekárně UNOLD nemám program, který má 6 hodin:-O Hodně zajímavé jsou také ty suroviny v opačném gardu:-O. Ale krásný chleba na řezu!!:yes:

Určitě na něj jednou dojde:yes:

Tématické fráze:
francouzský chléb z domácí pekárny, francouzký chléb, francouský chléb, francouzsky chleba z domaci pekarny, francouzký chleba, francouzský chléb domácí pekárna, francouzsky chleb v domaci pekarne, francouzský chléb z pekárny, domácí francouzský chléb, biomlýn březník, domácí pekárna francouzský chléb, recept na domácí francouzský chléb, francousky chleba, francouzký chléb recept, francouzsky chleb pekarna, chleba z domácí pekárny recepty, francouzský chleba z pekárny, recept na francouzký chléb, aktivace drozdi, francouzskychlebrecept

Suroviny:
droždí instantní, mouka pšeničná, máslo, sůl, voda

Přidat fotografie receptu