Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkův ovarový lalok

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 296 kJ /
9 870 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky1 050,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 375 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tradičním čtvrtečním setkání s kamarády u piva jsem byl "vyhecován", abych na příští posezení připravil něco opravdu pikantního k pivu, že tvarůžkových topinek už bylo dost.Tak jsem cestou domů koupil krásný kus syrového vepřového laloku (podbradku), doma ho očistil, hodil do hrnce, zalil vodou, do které jsem hodil plnou polévkovou lžíci sušených chilli papriček, plnou hrst sušené kadeřavé petrželky, stejně tak i sušené lístky libečku, sůl. Krok 2: Vařil jsem asi třicet minut, lalok opláchl, nakrájel na plátky asi na čtyři prsty silné a nechal vychladnout. Krok 3: Vývar jsem scedil, ty rozvařené lístky a papričky dal do mísy, přidal kečup, worchester, hodně česneku, sójovou omáčku, mletou pálivou papriku, chilli omáčku, feferonkovou hořčici a rozetřel na kašičku, kterou jsem ty kusy masa potřel a uložil do ledničky. Přesný poměr ingrediencí si nepamatuju, neb jsem toto vyráběl ještě ve čtvrtek v noci, po návratu z onoho pivního sezení. Krok 4: V pátek odpoledne jsem první malý pláteček ochutnal. Po spotřebování asi deseti papírových kuchyňských utěrek na odstranění potu z tváře jsem vše pečlivě zabalil do mikrotenových sáčků a do příštího čtvrtku uložil do ledničky. Krok 5: Scezený vývar jsem dal zamrazit k dalšímu zpracování, ale pravděpodobně bude muset být zlikvidován jako vyhořelé palivo z Temelína. Zprávu o reakcích kamarádů doplním příští čtvrtek večer..

Zveřejněno 21. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův ovarový lalok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY20

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův ovarový lalok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY20

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (38)

Pajaska: lalok nemám ale už se vaří bok tak doufám že si manžel pochutná dělám mu to k narozeninám

tak jdu na něj a potom uvidíme tedy



:-)

To jsem se pri cteni receptu jeste tak nenasmala, jako ted.:-D:-D:-D. Vy jste ale sprymar Kadliku:-). Jsem si jista, ze jste sve pratele "prekvapil".:-D Jinak, co se ostreho tyce, ja muzu......

Super recept, vtipně napsaný, děkuji!

Přidal jsem na naložení omáčku MUČÍTO.Prostě bomba.Potom musíš do potoka.:-p:yes:

:-D:-D:-DTo jsem se nasmála a recept nemá chybu. Já totiž laloky miluju a ještě k tomu ostré:-p:-*...+1

Ten recept nemůže být vůbec špatný :-D ... indigrience se vsáknou do masa a chuťovně se zjemní. Takže to může být celkem dobrá pochoutka :-p Navíc po pátým pivě to bude pánů šum a fuk. Ten zmrazený sajrajt v žádným případě nevyhazujte :-! a uchovejte na další pivní večírek. Kupte vepřové koleno, sajrajt nalijte do hrncu a zbytek dolijte čistou vodou. Koleno ochutíte a vaříte podle běžného receptu. A těď pozor :-! Na správné dochucení kolena přidejte jednu polévkovou lžíci kypřícího prášku do perníku. Chuťově to je nepopsatelný zážitek :-(( ... Ten další sajrajt který vznikne se dá použít snad už jen na "Vepřové pardubické koláčky". Dejte vědět, jak to dopadlo :-D

:-)):-))bezva recept,skvěle napsáno,takové čtivé recepty mám ráda....a ty komentáře,bomba..... -aspoň se člověk od srdce zasměje.Ať si to kámoši užijou z prnlá hrndlá....:yes::yes::yes:Posílám bodík a ukládám ,až bude ta správná příležitost uvařím...:-!:-!

Kadliku, ako to dopadlo, prežili všetci?

Až budu chtít spáchat sbevraždu tak si to udělám:-D
Spolykám tubu prášku na cholesterol a jdu na to!!!
Bodík :yes: letí vzduchem (resp. po drátech) a přidávám do oblíbených::-p
http://clupmi.blog.cz

bez komentáře;-):-K+17:yes:

:-D:-D:-D+16:yes::-D:-D:-DNejde,než udělit další+16:yes:Ostré,nemůžu,ale ty komentáře-to je pecka:-*:-D:yes:

Karel je šikovný - co se týká vaření - nebojí se ničeho!!! A mohl by v tomto duchu sepsat svojí "kuchařku" - určitě by šla dobře na odbyt ( a doplnit úsměvnými příběhy z jeho života !!!!!). Kdyby to šlo, dala bych zrovna 100 bodů:-)), páč jen jeden - je málo:-(

Stylisticky podáno :-D:-D takhle by se měl psát každý recept ... člověk se řádně nasměje :-)) jinak určitě dobrota - připravím pro rodinu - my máme hubu z plechu a děda má umělý patro takže to bude fajne bašta :-D ... dávám :yes:

:-)):yes::yes:;-)

Tématické fráze:
vepřový lalok, vepřový lalok recept, vařený vepřový lalok recept, vepřový lalok recepty, paprikový lalok, vepřovy lalok vařeny, vareny lalok, vepřový podbradek, paprikový lalok recept, uzený lalok, vařený vepřový lalok, vepřový lalok uzeny, vareny podbradek, uzený lalok recept, vařený lalok recept, peceny lalok, recept na uzený lalok, vepřový lalok pečený, podbradek recept, recept na veprovy lalok

Suroviny:
lalok vepřový, chilli paprika sušená, česnek, paprika sušená pálivá, petrželka, libeček sušený, sůl, pepř, omáčka sojová, omáčka chilli, omáčka worcesterová, kečup sladký, hořčice

Přidat fotografie receptu