Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cous cous s lososem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 976 kJ /
950 kcal
Bílkoviny69,09 g
Tuky15,81 g
Vláknina3,96 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,03 g
Sacharidy131,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy vsypeme cous cous, zalijeme horkým vývarem, vidličkou mícháme, až se vsákne, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Měl by být na skus kyprý a a trochu mokrý. Krok 2: Přimícháme brusinky, bylinky, trochu na jemné proužky pomerančové kúry, opepřit, osolit a promícháme. Krok 3: Pekáč vymažeme olejem, dáme vrstvu cous cousu, natrhané kousky pršutu, vrstvu cous cousu, povrch uhladíme, přelijeme šťávou z pomerančů. Krok 4: Na povrch poklademe lupínky másla a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Až je povrch zlatý, je hotovo. Krok 5: Na talíři můžeme zdobit najemno nakrájenou mátou, nebo směsí bylinek, nebo přizdobit pomeranči.

Zveřejněno 21. 2. 2011

Poznámka autora pbarva

Filety lososa ostrým nožem na třech místech nakrojíme kůžičku, osolíme - i v zářezech, pokapeme citronovou ěťávou.

Do pánve dáme trochu olivového oleje, kůžičkou dolů osušené filety lososa , chvilku smažíme, pak přidáme máslo a lososa obrátíme, přidáme 2 stroužky neloupaného, nožem nakřápnutého česneku, větvičku tymiánu a dusíme za občasného otočení doměkka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cous cous s lososem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEp1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cous cous s lososem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEp1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

To by mohlo být velmi dobré s tím pomerančem a pršutem...;-):-p

no vida...fotěnka je tu:-p, posílám bod;-):yes:

Nevěděl jsem jak to pojmenovat, opsal jsem to z krabičky, na krabičce jsem se dozvěděl , že je to semolínová pšenice, tak jsem to přeřadil do těstovin.

...receptík je úúúúúúžasný a nedělejte si srandu z couscous, protože http://shoppardubice.jip-napoje.cz/kolonial/testov.......taky to vidím poprvé ;-);-)

taky mně překvapilo zařazení mezi luštěniny..:-S..je to těstovina

Kadlik, ale jsi mne po ránu rozesmál!!:-D pbarva :yes:

Do luštěnin???:-S cous cous, alias kuskus přece není luštěnina, je z obilí?!? Spíš bych to dala jako lososa s kuskusem a do rybiček. Jinak určitě mňamka:-p Počkám si na fotěnku;-)

Na ten cous-cous jsem vyvalil očiska jak slimák před kopcem, ale pak jsem pochopil a zaujalo to! Asi bych se tím zavděčil dceři, Ješčtě fotečku, plís!!!;-)

Vypadá to hezky - jen mi chvilinku trvalo, že myslíš kus-kus :-D:-D:-D.:-p:yes:

Tématické fráze:
cous cous recepty, cous cous, cous cous recept, recepty cous cous, couscous, cous cous příprava, jak uvařit cous cous, recept na cous cous, recepty na cous cous, cous cous-připrava, couscous recepty, recept cous cous, jak se vaří cous cous, co je cous cous, recepty couscous, příprava cous cous, kuskus s lososem, cous, cous-cous, recepty z cous cousu

Suroviny:
kuskus, olej olivový, pršut, brusinky sušené, koření oregáno, meduňka, majoránka, máta, tymián, máslo, pepř, sůl, losos, vývar, pomeranče, šťáva citronová, česnek

Přidat fotografie receptu