Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní utopence

Tuto hospodskou klasiku připravíme ze špekáčků, které naložíme do nakyslého nálevu. Do řezů ve špekáčcích vložíme kyselou okurku, cibuli a feferonku, která jídlu dodá příjemnou pikantnost.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 181 kJ /
6 736 kcal
Bílkoviny358,26 g
Tuky501,48 g
Vláknina47,00 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 21,40 g
Sůl52,00 g
Sacharidy183,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek oloupané cibule a kousek feferonky. Krok 2: Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách. Prokládáme cibulí a pepřem. Dobře napěchujeme, aby nebylo kolem špekáčků moc místa. Krok 3: Ocet naředíme vodou. Na 1 litr octa nalijeme 100-150 ml vody a zalijeme tím utopence. Do 3,5l lahve se vejde přibližně 0,75 l octa. Krok 4: Utopence necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.

TIP: Jak připravit utopence

Zveřejněno 21. 2. 2011

Poznámka autora Fantom

Můžeme přidat i bylinky.

Někomu se může zdát, že je použito příliš velké množství octa, ale když do nádoby dobře naskládáte špekáčky, přijde ho tam méně než u jiných receptů, jen je koncentrovanější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní utopence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QN1L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní utopence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QN1L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Také je tak dělám, jen jednu stranu posypu sladkou paprikou a druhou plnotučnou hořčicí.:-K

Kelinda.T 8. 1. 2014 11:00
Honí mě mlsná,jdu na ně!!!!!!!! Vypadají úžesně.:-p

Fantom - díky, já opravdu raději vyzkouším nejdřív jen malou skleničku, určitě znáš - " důvěřuj, ale prověřuj ":-D:-D

ocet je studený( kvasný lihový 8% ), nic se nevaří, a není to kyselé, je to přesně tak jak to má být, když budete vařit nálev s nějakým kořením tak budou přeplácané. opravdu je to vyzkoušené a chutná to každému, ještě se mi nestalo že mi někdo neřekl že lepší utopence nejedl.navíc takto upravené utopence můžete jíst už druhý den a vydrží dlouho(pokud je zapomenete v lednici):-)není to pracné tak zkuste do malé flašky od okurek jen tak 4ks a příště už budete dělat jen velké balení:yes:;-)

My máme utopence rádi, Tvoje se mi líbí, ale já bych asi ten ocet víc naředila, používáš náš normální - 8% ? Pro nás by to bylo asi moc kyselé, ale jinak :yes::-p a fotky krásné+

šmarjájósef:-O...utopenci:-p:-p...to je mor:-p...to vždycky můj drahý obrečí:-8...co obrečí, von to vořve:-))...protože on je krásně nachystá já je nekrásně vždycky sežeru a on nestačí ani přivonět,natož koštnout:-8 a to bych to kdysi nepozřela..ale jak to říkala v tom filmu?...kdo jednou zkusí, nechce jinak...vivat utopenec:-)):yes::yes:

A ocet s vodou prosím studené?Díky

Jak teda utopence nemusím, tak jak ale vidím tu fotku, tak do toho asi půjdu:-)):yes: Moc hezky fotíš;-)

Budu muset taky vyzkoušet,nikdy jsem to nedělala,ale dlouho se na to chystám!:-)):yes:+3

není zač a určitě to zkuste;-)

Vďaka.:-K

určitě mam to odzkoušený, dělam je tímto způsobem 15 let a chodí ke mě lidi s buřtama abych jim je naložil že jsou nejlepší občas přidávam kyselé zelí ale většinou tak jak píšu, je to rychlý a vydrží dokud je někdo nesní už jsem je měl i po měsíci:yes:

Naozaj taký silný octový roztok?

Utopence miluji, s okurkou jsem je ještě nejedla, nepochybuji, že jsou výtečné:yes:

Tématické fráze:
pikantní utopenci, rychlý utopenci recept, rychlo utopenci, utopenci na rychlo, jak dlouho vydrží utopenci, recept na pikantní utopence, pikantní utopenci recept, nejlepší pikantní utopenci, rychly utopenci, rychlý domácí pikantní utopenci, jak delat utopence, pikantní utopenci s cibulí, domácí pikantní utopenci, top recepty utopenci, utopence, recepty na utopence, utopenci s okurkou, rychlí domácí pikantní utopenci, pikantní utopence, rychli utopenci

Suroviny:
špekáček, cibule, pepř mletý, feferonka, okurky sterilované, ocet

Přidat fotografie receptu