Pikantní utopence
Tuto hospodskou klasiku připravíme ze špekáčků, které naložíme do nakyslého nálevu. Do řezů ve špekáčcích vložíme kyselou okurku, cibuli a feferonku, která jídlu dodá příjemnou pikantnost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 181 kJ / 6 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 358,26 g |
| Tuky | 501,48 g |
| Vláknina | 47,00 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 21,40 g |
| Sůl | 52,00 g |
| Sacharidy | 183,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek oloupané cibule a kousek feferonky.
Krok 2: Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách. Prokládáme cibulí a pepřem. Dobře napěchujeme, aby nebylo kolem špekáčků moc místa.
Krok 3: Ocet naředíme vodou. Na 1 litr octa nalijeme 100-150 ml vody a zalijeme tím utopence. Do 3,5l lahve se vejde přibližně 0,75 l octa.
Krok 4: Utopence necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.
Zveřejněno 21. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní utopence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN1L
Moje poznámka
Pikantní utopence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN1L
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 7 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 8 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 5 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Tématické fráze:
pikantní utopenci,
rychlý utopenci recept,
rychlo utopenci,
utopenci na rychlo,
jak dlouho vydrží utopenci,
recept na pikantní utopence,
pikantní utopenci recept,
nejlepší pikantní utopenci,
rychly utopenci,
rychlý domácí pikantní utopenci,
jak delat utopence,
pikantní utopenci s cibulí,
domácí pikantní utopenci,
top recepty utopenci,
utopence,
recepty na utopence,
utopenci s okurkou,
rychlí domácí pikantní utopenci,
pikantní utopence,
rychli utopenci
Suroviny:
špekáček,
cibule,
pepř mletý,
feferonka,
okurky sterilované,
ocet
Komentáře (15)