Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 717 kJ /
2 083 kcal
Bílkoviny51,98 g
Tuky13,14 g
Vláknina51,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,40 g
Sacharidy416,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti. Krok 2: Pak je vsypeme do 900 ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se voda zcela nevsákne a jáhly nejsou měkké. Krok 3: Mezitím si připravíme směs na náplň. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Sušená rajčata osušíme a pokrájíme na menší kousky. Krok 4: Na pánev dáme olej (napřiklad ten, ve kterých jsou naložená rajčata), přidáme cibuli a rajčata a smažíme. Jakmile začne cibule hnědnout, přendáme směs na talíř a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Jakmile jsou jáhly uvařené dáme je do mísy a necháme co nejvíce vychladnout. Krok 6: Do vlažné nebo studené jáhlové směsi postupně vmícháme kukuřičný škrob. Krok 7: Vlhkýma rukama vezmeme kousek těsta, roztlačíme ho pěstí na placku, dáme lžičku cibulovo-rajčatové směsi a zabalíme jako klasické plněné knedlíky. Krok 8: Vaříme v mírně osolené vodě 5 minut, pak je vyndáme a ihned podáváme s kysaným zelím a marinovaným tofu. Krok 9: Na marinované tofu smícháme sojovou omáčku, Sambal Oelek a trochu oleje, tofu pokrájíme na plátky a vložíme do marinády. Necháme 10-15 minut marinovat a poté jej osmahneme na pánvi.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Sambal Oelek je pasta vyrobena převázně z chilli, takže je velice výrazné ostré chuti. Proto knedlíky vůbec nesolím, ale pokud chcete, jáhlovou směs osolte

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oqL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oqL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mám jáhlové období:-D tento recept musím vyzkoušet,vypadá to úžasně:-p

Kamilo urcite by se dalo pouzit i marinovane nebo uzene tofu, ale pak bych doporucila jahlove testo osolit. Sambal Oelek je slozeno z cerstvych chilli papricek, soli a citronove kyseliny. Urcite tedy je mozne nahradit chilli pastou, rozmixovanymi cerstvymi chilli paprickami apod.

Hezky to vypadá :-p:yes:

Hmm, vypadá to krásně, určitě vyzkouším! Můžu to sambal oelek nahradit tedy nějakou chilli pastou? A dalo by se použít rovnou koupené "marinované tofu"? díky za rady;-)

mňamky, výborné, toto môžem...:-D:yes::yes:+4

Ha vidím jáhly, mňám, tofu, sušený rajčátka -:-*:-p;-):yes:

Hodně zajímavé!!:yes:

Tématické fráze:
jáhlový knedlík, jahlovy knedlik recept, jáhlový knedlík recepty, jáhlové ovocné knedlíky, knedlíky z jáhel, jáhlové knedlíky se zelím, tofu knedlíky, recept na jáhlový knedlík, jáhly recepty výborné, jáhlové placky, knedlik z jahel, jáhlové knedlíky s ovocem, nákyp z jahel a tofu, recepty na jahly, bramborovo jahlovy knedlik, knedlíky z tofu, knedlík jáhlový, jáhlové těsto na knedlíky, plněné kukuřičné knedlíky, jáhlové knedlíčky

Suroviny:
jáhly, voda, škrob kukuřičný, cibule červená, rajče sušené, tofu natural, omáčka sojová, sambal oelek, olej, zelí kysané

Přidat fotografie receptu