Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 717 kJ / 2 083 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,98 g |
| Tuky | 13,14 g |
| Vláknina | 51,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 416,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti.
Krok 2: Pak je vsypeme do 900 ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se voda zcela nevsákne a jáhly nejsou měkké.
Krok 3: Mezitím si připravíme směs na náplň. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Sušená rajčata osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 4: Na pánev dáme olej (napřiklad ten, ve kterých jsou naložená rajčata), přidáme cibuli a rajčata a smažíme. Jakmile začne cibule hnědnout, přendáme směs na talíř a necháme zcela vychladnout.
Krok 5: Jakmile jsou jáhly uvařené dáme je do mísy a necháme co nejvíce vychladnout.
Krok 6: Do vlažné nebo studené jáhlové směsi postupně vmícháme kukuřičný škrob.
Krok 7: Vlhkýma rukama vezmeme kousek těsta, roztlačíme ho pěstí na placku, dáme lžičku cibulovo-rajčatové směsi a zabalíme jako klasické plněné knedlíky.
Krok 8: Vaříme v mírně osolené vodě 5 minut, pak je vyndáme a ihned podáváme s kysaným zelím a marinovaným tofu.
Krok 9: Na marinované tofu smícháme sojovou omáčku, Sambal Oelek a trochu oleje, tofu pokrájíme na plátky a vložíme do marinády. Necháme 10-15 minut marinovat a poté jej osmahneme na pánvi.
Zveřejněno 22. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oqL
Moje poznámka
Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oqL
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 20 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 30 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 52 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 54 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
jáhlový knedlík,
jahlovy knedlik recept,
jáhlový knedlík recepty,
jáhlové ovocné knedlíky,
knedlíky z jáhel,
jáhlové knedlíky se zelím,
tofu knedlíky,
recept na jáhlový knedlík,
jáhly recepty výborné,
jáhlové placky,
knedlik z jahel,
jáhlové knedlíky s ovocem,
nákyp z jahel a tofu,
recepty na jahly,
bramborovo jahlovy knedlik,
knedlíky z tofu,
knedlík jáhlový,
jáhlové těsto na knedlíky,
plněné kukuřičné knedlíky,
jáhlové knedlíčky
Suroviny:
jáhly,
voda,
škrob kukuřičný,
cibule červená,
rajče sušené,
tofu natural,
omáčka sojová,
sambal oelek,
olej,
zelí kysané
Komentáře (8)