Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makedonské maso

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 044 kJ /
250 kcal
Bílkoviny7,50 g
Tuky1,44 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli krájenou na plátky, maso a restujeme. Krok 3: Přidáme fazolky, protlak znovu krátce orestujeme a zalijeme vínem. Krok 4: Podle potřeby lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu a cukrem srazíme kyselou chuť protlaku. Krok 5: Dochutíme solí a podáváme s pečivem, těstovinou nebo jakkoliv upravenými brambory.

Na obrázku je maso s bramborovými šiškami opečenými na cibulce.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makedonské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx53

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makedonské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gx53

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Hmm, mooc pěkný recept. Škoda, že tam kde je protlak, to by přítel nejedl. Zato synek, ten by se umlátil. :-)):yes: +16

:-p:yes:

:yes:+13:yes:

To bude dobrůtka:-p:-p+12

Vyzerá to moc lákavo:-p:-p

Teda Fantome, zásobuješ nás lahůdkama, ani nestíhám ukládat, natož vařit :-8:-p:yes:

:-p:yes::yes:

...ty dnes řádíš fakt jak Fantomas...nechceš něco na sebe prásknout?...;-)...ten recept vypadá fantasticky...:yes::yes::yes:

:-p:-*:yes:

šmankote, čéče. ty se mne snažíš nas.... teda nakakat????? Sliním jak Pavlovovův pes...;-) ještě mám v mražáku asi půl kila fazolek... z těch asi dvanácti, co jsem tam na podzim dával...:-( asi vím, na co padnou...;-)

A čo ja som komu spravila, že sa musím na to pozerať ?!? :-O :-D:-D:-D +7

No to je nádhera.Fazolky:-pšišky:-p:-p a na cibulce:-p:-p:-p a hovězí na víně:-p:-p:-p:-p:yes::-))

Dobrý ale ta cibulka na těch šiškách trošku moc osmažená ne?;-):-K

kurňa fantomasi...ty dneska vaříš jak vo život:-O jedna bašta za druhou,on nás tu chce asi gastronomicky zlikvidýrovat, chči co:-D
p.s. zas to vypadá čerchmantsky dobře:-p:yes:

Jé to by mi chutnalo :-p:yes::yes:, já bych to teda zkusila bez cukru ;-)

Tématické fráze:
vepřové maso po makedonsku, hovězí maso po makedonsku, vepřové po makedonsku, hovezi po makedonsku, makedonské nudličky, makedonské recepty, makedonsky tokáň, makedonské hovězí maso, kuře po makedonsku, makedonska hovezi pecene, makedonské hovězí, makedonské hovězí nudličky, veprovy plátek po makedonsku, hovězí nudličky po makedonsku, makedonské špagety, makedonske veprove maso, makedonský kuřecí plátek, hovězí ořez-recepty, makedonsky platek, hovězí pečeně makedonská

Suroviny:
maso hovězí, tuk, cibule, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, fazolky zelené, solamyl, víno červené, cukr krystal

Přidat fotografie receptu