Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slunečnicovo-dýňový chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1bochník

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 573 kJ /
1 810 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky10,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si kvásek. Krok 2: Do misky dáme mouku, sůl, kmín, semínka, promícháme, přidáme kvásek, podle potřeby vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout. Krok 3: Po vykynutí vytvoříme bochánek, necháme na plechu ještě 15 min. kynout. Než jsem dala péct, potřela jsem bochník vlažnou vodou. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 50 min.

Zveřejněno 24. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí slunečnicovo-dýňový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mRl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí slunečnicovo-dýňový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

kubakubikula:Semínka dávám od oka jak máte rádi a dají se sehnat v kterémkoli marketu:-K

Dobrý den,chci se zeptat jaké množství těch semínek dávat a zda je seženu v běžných obchodních řetězcích stejně jako tu mouku,děkuji za odpověď.

BILKOVAI:moc pěkný ho máš jsem ráda, že se zadařil:yes:

Neměla jsem dýňové semínko, tak jsem dala místo toho špaldové vločky. Bod jsem dala minule, takže už jenom foto:yes:

BILKOVAI:držím palce, aby se zadařilo:-D

Děkuji a asi zítra půjdu na to. Až bude, tak přidám foto...tedy, jestli se zadaří;-)

BILKOVAI:děkuji opravím to stačí 1 hrnek a podle potřeby přidat děkuji za upozornění:-*

Suslajdo, ještě se zeptám. Není té tekutiny nějak moc? Hrnek je cca čtvrt litru a ty tam máš hrnek mléka a hrnek vody, což je půl litru:-O:-O:-OTo musí být moc řídké, ne? Děkuji za odpověď. Ráda bych ho vyzkoušela. :-K

BILKOVAI:ano je já ho měla kynout normálně v míse a pak na plechu;-)

Bodík už jsem dala dřív, akorát jsem nenapsala komentík. Chleba vypadá úžasně.:-O:yes: Chtěla jsem se zeptat, to těsto je asi tužžší, že se nemusí dávat kynout do ošatky, že? Určitě ho vyzkouším:yes:

Haničko, krásný chlebík! Jdu do toho. . . jen nevím, s chlebem mám vždycky problém. Buď je kůrka akorát a vevnitř je nedopečený nebo je kůrka tvrdá jak podrážka a vevnitř je chleba vynikající. Jsem ale vytrvalá, budu to zkoušet tak dlouho, dokud se mi to prostě nepovede. . . :-D Tobě posílám bodík za tu nádheru :yes:;-) +11

:-p:yes::yes::yes:

:-p:yes: vypadá moc chutně:yes::-K

Chleba jsem upekla, chuť výborná, ale asi jsem udělala řidší těsto, povolilo do stran a mám ho tím pádem nižší.

Krásný chlebík:-p+7:yes:

Tématické fráze:
dýňový chleba, dýňový chléb, dýňový chleb recept, domácí chleba recept, domácí chléb recept, dýňový chleba recept, dýnový chléb z domácí pekárny, dynovy chléb bez mouky recept, tvrdá kůrka chleba, tvrdá kůrka u chleba, domácí chleba dýńový, tvrdá kůrka na chlebu, recept na dynovy chleba, nedopečený chléb, recept na domácí chléb, domácí chleba a tvrdá kůrka, domácí chleba, dýňový chleba z pekárny, tvrdá kůrka na domácím chlebu, dynovi chleba

Suroviny:
mouka chlebová, droždí, mléko, cukr, sůl, kmín celý, semínka dýňová, semínka slunečnicová, voda

Přidat fotografie receptu