Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra po madridsku

Drůbeží játra patří mezi oblíbené vnitřnosti. Jsou snadno dostupné a na přípravu nenáročné. Přesvědčit se o tom můžete i v tomto receptu. Očištěná játra stačí zprudka orestovat, přidat žampiony, cibuli a povařit s vínem a vývarem.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 692 kJ /
882 kcal
Bílkoviny89,61 g
Tuky27,08 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 548 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy44,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila šťávu. Krok 2: Přidáme scezené žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Krok 3: Zalijeme vínem, provaříme a přilijeme vývar. Asi 10 minut vše dohromady zredukujeme. Krok 4: Pak přidáme 2 lžíce strouhanky a provaříme. Na závěr můžeme přidat lehce chilli, podle chuti. Podáváme s rýží, bramborem.

TIP: Vaření s vínem má svá pravidla, abychom z něj zachovali to nejlepší

Zveřejněno 25. 2. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-tohle vaří můj zeť v ostravské restauraci Harenda-(Hornické muzeum) Je to zase trochu změna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra po madridsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYlm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra po madridsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Lubanzhor: Kľudne posoliť na začiatku, nestvrdnú.

V soupisu surovin je mimo jiné sůl, pepř a chilli, ale pak v pracovním postupu už o nich není zmínka, hlavně o soli, kdy ji použít. Některý kuchař tvrdí, že když se játra posolí hned zasyrova, tak že ztvrdnou, solit až nakonec, druhý zase, že posolit ze začátku není problém. Tak jak mám postupovat? Já teda játra solím až ke konci, ale jestli to dělám špatně tak si nechám rád poradit a poučit.:-)

Aťka:;-)

Výborné! :yes:

Jani super.:-) Je tam vše, co máme rádi.:-p Ukládám a zařazuji do jídelníčku na příští týden:-)):-))

No, to je super, namka, namka, jejda, a krasne udelane, tak to si ukladam, dekuji, no musim udelat, jsi sikulka a :-) davam bodiky Ivka

Díky;-), je to fakt rychlovka a chutnala;-)

Dobrá rychlovka :yes:+

Jani:-p, drůbeží máme taky rádi;-)+:yes:

Dobrý,Janko,dobrý :-p:-p:-p:yes::yes::-D

drubeží jatýrka já rááád, túze ráád a tyhle fofr,ty budou mňam:-p:yes:

dělám bez vínka, zkusím ale s vínkem.:yes::-p Pokud ho dřív nevypiju.;-)

Při nedostátku času to bude rychlé a dobré jídlo.Játru mám ráda!:yes::-p

Tématické fráze:
drůbeží játra po tyrolsku, kuřecí játra po madridsku, drůbeží játra recepty, drubezi jatra, recepty na drubezi jatra., drubeži játra recept, drůbeží játra na žampionech, recepty z drubežích jater, recepty na drůbeží játru, top recepty drůbeží játra, recept na kuřecí játra po madridsku, drubeží jatýrka po mislivecku, drůbeží játra přírodní, maso po madridsku, pečená drubeží játra, drubezi jatra se zampiony, drůbeží játra po uhersku, kuřecí játra po madridsku jana remková, přírodní játra se žampiony, mletá drůbeží játra

Suroviny:
játra drůbeží, žampióny, cibule, víno bílé, vývar masový, sůl, pepř mletý, chilli paprika sušená, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu